Европарламентът не призна изборите във Венецуела

Еврокомисията обмисля санкции срещу латиноамериканската република
31 юли 2017 21:51,
84
Европарламентът не призна изборите във Венецуела
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни обяви, че институцията не признава резултатите от изборите във Венецуела в неделя заради насилието и размириците, които ги съпътстваха.

"За 24 часа чавистката репресия достигна немислими размери", заяви Таяни след телефонен разговор с лидера на опозицията Леополдо Лопез.

Още по темата

Той смята, че те са проведени в нарушение на международното право и на венецуелската конституция и поради това ги определя като "тъжен ден за демокрацията във Венецуела, Латинска Америка и света".

Председателят на парламента съобщи, че се консултира с шефовете на парламентарни групи, които са във ваканции, дали да не се изпрати делегация на място да провери обстоятелствата около вота.

Европейската комисия също заклейми насилието, но не стигна до открито изявление законността на вота, изразявайки само съмнение за резултата от тях.

Говорител на председателя Жан-Клод Юнкер призова всички страни да се въздържат от насилие, а правителството да възстанови законовия ред.

Шефът на европейската дипломация Федерика Могерини подготвя обща позиция от името на ЕС, която не се изключва да съдържа и съобщение за въвеждане на санкции, уточни говорителят.

В неделя Венецуела проведе избори за 545-членно Конституционно събрание, което да подготви нова конституция на страната. Изборният ден беше съпътстван с насилие, при което армията беше изпратена срещу протестиращите. При сблъсъците са убити 10 души, включително кандидат за депутат, двама регионални опозиционни водачи, двама протестиращи тийнейджъри и един войник.

Опозицията отказа да признае резултата от гласуването, в който президентът Николас Мадуро се обяви за победител.

Съединените щати също заплашиха с по-силни санкции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Секретно!: "Денс бе отзован резидента на ЦРУ за Венецуела и бе изпратен да потдържа готовността за преврат в Буркина фасу "! Демокрацията на коренното население победи тази на конквистадорите !!! Само още 2 милиарда долара и "Десен сектор Венецуела" щеше да "победи" ! САЩ не "фелят" , че и да падне Мадуро ... Боливарците няма да сваршат!!! Таяни явно е "роден" от съседния отвор !!! Светът на САНКЦИОНАРИТЕ е изпята песен !!! Санкции срещу Китай .а.а.а??? Тръмппъне ,само се пънеш !!!
39
2
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
До Анонимен 64Напротив др. *** и при Нигерия и Венецуела, управниците им са ги докарали до просешка тояга. Въпреки, че в Нигерия много пари отиват за армия - нали трябва да наритват местните мюслими, в противен случай алаходупците ще ги върнат в каменната ера. Докато мадуровите червенушки нямат такива проблеми, ама нали са цоциалисти, та затова са на това дередже.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Относно нефта: Нигерия е най-богата на нефт в Африка, но това не допринася за цялостното благополучие на страната.
37
3
 
5
 
! Отговори
niki преди 6 години
Къпеш се в нефт, а страната глад, безработица и бунтове. Това го могат само социалистите!
36
5
 
8
 
! Отговори
олег преди 6 години
Гнус ме е от продажниците в тоя сайт дето и извън ЕС извадиха страната си само за да я жертвоприношения в краката на джуджето.
35
5
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Дреме му на Мадуро на мадурите.
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде е ЕС, къде е Венецуела и какво общо имат? Сигурно Мадуро ни пише договори с Македония и ни кара да ги подписваме. И пак той ни залива с милиони терористи наречени бежанци. Я Меркел да каже вилкомен и на клетите венецуелци бягащи от мадурския терор. Само да попитам-от умерената венецуелска опозиция ядат ли човешки сърца или не са по карантията? За щастие все повече държави започват да се отскубват от Новия световен ред и от октопода на юдеомасонството. Човечеството проглежда. Да живее Путин
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега пък и за Венесуела трябва да мислим. Тоя ЕС като КПСС бе, грижа за всички народи
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 55 Трак до 54Браво бе ! Още в 4 часа сутринта си успял да се дрогираш и да драскаш евроатлантически бисери.
31
2
 
5
 
! Отговори
Читател преди 6 години
В Турция и Русия призахте, а тука - не ??
30
3
 
16
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
КАТО НЕ СИ С НАС НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ,НЕ МОЖЕМ ДА КРАДЕМ,ТАКА БЕШЕ С ЛИБИЯ,ИРАК,СИРИЯ И ДР. СОЦ.СТРАНИ,ДОКАТО НЕ КЛЕКНАТ,ТОВА Е НОВОТО ВРЕМЕ,ТРЯБВА ДА СИ С НАС ИНАЧЕ ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИЯ И НЕ ЗНАМ КАКВО ДРУГО ,ПРЕВЪРНАХА НАРОДИТЕ В ДЕМОКРАТИЧНО БЛАТО ОТ НЕМОТИЯ И МОЛЕЩИ СЕ ЗА МАЛКО ПО ГОЛЕМИ ДОХОДИ ХОРА.ЗА МЕН ТОВА Е ЖИВ Ф -ЗЪМ.В СВЕТОВЕН РЕД.
29
5
 
19
 
! Отговори
Българина преди 6 години
В качеството на какъв се изказва?!?!? При избора на тръмп също имаше размирици и то много, но всички мълчаха, Незеюно Лицемерие е заглавието на статията
28
3
 
11
 
! Отговори
Dada преди 6 години
Що ли ми се струва или бъркам, че на Николас му дреме на .......фамилното име ?
27
8
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Във Венецуела краварите се опитват да направят цветна революция. Платените им слуги вчера направиха терористичен акт срещу кортеж от полицаи на мотори ...Скоро пък бяха откраднали вертолет, от който стреляха по правителствени сгради.Жив тероризъм !Западът обаче мълчи ...Така му е изгодно.Малкият, но героичен венецуелски народ обаче знае какво се случва на онези наивници, които повярват на американците и техните евроатлантически "ценности" ...А, Венецуела е много богата на петрол ...
26
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Все повече лъсва какво е виждането на ЕС за демокрация. Ако е от нашите - значи е демократично избран. Ако не е от нашите - не го признаваме.*** и двойните стандарти. Дано по-бързо изчезне това подобие на съюз.
25
1
 
17
 
! Отговори
граф Съри преди 6 години
Дончо се увлече с тези санкции! Когато гледах трите страни на които САЩ наложи санкции си мислех, че сред тях липсва само Китай. Днес бикът се развихри и добави и Китай към списъка! Само ден след изборите във Венецуела.И тях натика в кюпа при другите. Вижда се кои са му враговете ,но това е много опасно! Защото така ги консолидира. То така Тръмп може да наложи санкции и нa ES ako не са послушни .И не се чудете , защото взе да го вади голям.А когато един бик побеснее свършва на луканки.
24
0
 
17
 
! Отговори
Тиква Суджук ГЕРБ преди 6 години
Важното , е че признават изборите у нас. Ха ха!
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела кога стана част от ЕС ??? Прекаляват с пиенето в Брюксел като гледам.
22
2
 
15
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Защо ЕС се месел в работите на Венецуела? Ами че те колонизаторите хич не понасят бившите им колонии да разполагат със собствените си ресурси! За тях латиносите са второ качество хора, точно както и ние от Източна Европа!
21
14
 
2
 
! Отговори
Lothbrok преди 6 години
Латиносите въпреки, че са християни, никаква разлика нямат с араби, анадолци и индийци, същия манталитет, същия вид... хаха...