Евтиния в Гърция! Вилите – ?1500 за квадрат, бум на продажбите

Ръст бележат и хотелиерите, и ресторантьорите...
31 юли 2017 13:30,
23
Евтиния в Гърция! Вилите –  ?1500 за квадрат, бум на продажбите
Снимка: архив, Reuters

Непрестанният ръст на туризма в Гърция дава тласък и на пазара на недвижимости, където все по-търсени са евтините вили, пише германският в. "Ханделсблат" в публикация, цитирана от гръцкото издание Нюз.ин.

Позовавайки се на местни брокери, икономическият вестник смята, че освен предпочитана дестинация за туристите, Гърция е търсена и заради предлаганите вили на пазара за недвижими имоти.

Някои от събеседниците на дюселдорфския кореспондент на вестника са оптимисти, и твърдят, че след седем бурни години от прага на фалита Гърция е на път да загърби кризата и да се устреми напред.

"Ханделсблат" припомня, че за трета поред година Гърция бележи рекорди в туризма, изтъквайки, че това се дължи на негативните събития и процеси в съседна Турция и в страните от Северна Африка.

От ръста на гръцкия туризъм се възползват не само местните хотелиери и ресторантьори, но и пазарът на недвижими имоти, казва пред изданието брокерът Йоргос Перас.

Самият факт, че Атина съумя да пусне наскоро за първи път от три години насам нови облигации на капиталовия пазар, е още един знак, че страната върви към растеж, смята той и допълва, че "доверието към Гърция се завръща".

Според вестника търсенето на вилни имоти в Гърция през първата половина на годината е скочило с 60 на сто спрямо същия период на миналата година.

Смята се, че този ръст е резултат от споразумението, подписано през юни от правителството на премиера Алексис Ципрас с международните кредитори на страната, в резултат на което Гърция получи още една финансова инжекция.

От изнесените данни се вижда, че цените на вилите в Гърция са сред най-ниските в региона и че средната цена на квадратен метър вилна площ възлиза на 2 700 евро, докато в Италия тя е 5 800 евро, в Испания - 4 400 евро, а в Турция - 3 000 евро. "По-евтини от Гърция са единствено цените в Португалия - 2 500 евро, и в Кипър - 1 500 евро на квадратен метър, пише още в."Ханделсблат".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
8
 
! Отговори
Депутатин преди 6 години
С 4 тона суджук какво мога да купя в Гърция?
19
5
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Добре де, що за имот е това?Гледал съм къщи в гърция, които що годе стават , трябва да се насилиш да ти харесат и цените започват от 300-400 хил. Евро на горе, за около 150 кв.м. А Това което наистина си струва да го протежаваш отива над млн евро. Та това за 50 хил.евре е аналог на имот у наше село горно нанадолнище....та у наше село горно нанадолнище данъка на аналогичен имот сигурно е 50-60 лв.
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
данъка за имот 5б 000 е 250 евро..няма други такси...вода 120 евро за година и 200 евро ток за година или 100 дни ползмане.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо ми се струва че "недвижимости" е русизъм?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А онези парцелчета по 2 кв.м. и те ли са по 1500?
15
2
 
12
 
! Отговори
КОЕ Е ВЯРНОТО? преди 6 години
В ЗАГЛАВИЕТО ПИШЕ 1500 ЕВРО НА КВАДРАТ, В СТАТИЯТА - 2700 ЕВРО (ЗА ГЪРЦИЯ)
14
1
 
6
 
! Отговори
Бучаков преди 6 години
За *** съм приготвил бренекето. Гърма ги без да ми мигне окото.
13
1
 
6
 
! Отговори
До Бучков преди 6 години
Да не те надушат ***, че ще ти скофтят идилията. Ще ти напълнят лоукост басейнчето с кафево...
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се изравним по заплати и цени на квадрати.
11
1
 
14
 
! Отговори
Колю Гилънчето преди 6 години
нямам толкова пари за тая евтиния в Гърция,май ще си стоя на село и ще зтварям буркани с розови домати ,и ще пека сливовица. (това са ми опциите реално)
10
4
 
17
 
! Отговори
Бучаков преди 6 години
Хе-хе Аз за мойта виличка съм дал 50 евро на квадрат. Построих си басейнче за 20 евро на квадрат. Намира се на пусто място в ниската част на балкана. Чист въздух и слънце на корем. За барбекюто и бирата да не говорим. Не ми требе никъде да ходя - плажа и балкана са ми у дома.
9
1
 
16
 
! Отговори
Антон преди 6 години
Тичай гане на евтинийката.Хубаво щеше да споменат какви са нотариалните такси при покупка, какъв е данъка на имота за година, има ли други такси към имота примерно такса смет и други подобни, как се движи цената на труда за поддръжката на къщата - най-малкото някой трябва окоси тревата, да махне плевелите, да изчисти падналите листа.....че нали разбирате , решаваъе да отитеде за 4-5 дни и се почва бесното чистене , .за да стане що годе проветливо за почивка. като отидете отново-прах, проветряне
8
10
 
6
 
! Отговори
123456 преди 6 години
Stiga ste reklamirali tezi moshenici garcite.Samite te se iznasqt na talpi ot faliralata si darjava.Zaradi postoqnnoto uvelichenie na danacite,kupuvaneto na jilishte e kato da investirash vav fabrika 1944ta.
7
2
 
37
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Сега за сведение! В момента данък имот в Гърция е такъв че на ваканционен имот от 50000? след 15 години го плащаш още веднъж чрез данъци.
6
1
 
46
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
А за данъците за жилища да споменете нещо в Гърция?
5
4
 
9
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Аз пък ще си купя 1кв/м от 1500 ? за кв/м!На него ще си построя мезонет с плувен басейн и джакузи!Гараж за Нисана на 16г. (върви та се къса Магарицата Алмера).И ако остане мято - фитнес салон (малък) и астрономическа кула(скромна)!
4
4
 
17
 
! Отговори
Митьо Патлаков преди 6 години
Ша си купя къща с три декара хол, в басейна ще отглеждам жива риба....
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Блазе ти, да си го ползваш с мерак!
2
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си взех 2 етажна къща на много хубаво местенце на цената на 3-стаен в София/Младост. Плажа близо има си и дворче, магизини, заведения, не шумят по цял ден бетоновози и друга строителна техника. Перфектна. Голям кеф.
1
5
 
35
 
! Отговори
странно преди 6 години
Защо ли не се упоменават цените на недвижимите имоти и у нас? Всеки знае отговорът. Само министъра на туризма - не!