Германия зове за край на плана за митнически съюз с Турция

Възможно е спиране на средствата по предприсъединителните програми
Обновена: 31 юли 2017 18:54 | 31 юли 2017 18:54,
124
Германия зове за край на плана за митнически съюз с Турция
Снимка: архив Reuters

Германското правителство иска от Европейската Комисия да прекрати подготвителните работи по преговорите с Турция за модернизиран митнически съюз между тях, защото това ще бъде "грешен сигнал", предаде Reuters, позовавайки се на документ, който е видян от представител на редакцията.

В документа са споменати и ред други мерки, които Германия ще поиска да се приложат на европейско ниво, за да се повиши финансовия натиск върху турското правителство, отбелязва "Фокус".

Там се споменава още, че развитието на събитията в Турция, може да доведе до спиране на помощта по предприсъединителните програми, ако това се наложи. Това цели да "подтикне Турция към подкрепа за демокрацията и върховенството на закона".

Освен това в документа пише, че Германия очаква от Комисията да "пренасочи финансирането предназначено за Турция по разумен начин, а не както е било до сега."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
7
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
ДО 76 САМО ЕДНА ИСТИНСКА КУ--А МОЖЕ ДА РОДИ РОЖБА КАТО ТЕБ.НЕ СИ ИНТЕРЕСЕН ЧОВЕЧЕ,АМА ХИЧ НЕ СИ МИ ИНТЕРЕСЕН.
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е че диктатори кокала не пускат. За това няма какво да ги бавят и да си играят на думи. Затварят границата на ЕС за турски стоки и прехвърлят производството в България и Румъния. Не е сложно. След 10 години ще вият от глад.
52
4
 
19
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Германия защо никога не споменава Българина в каква мизерия живее.Нали сме от Е.семейство защо не дигат самия стандарт на живот на българина.Защо социалния слаб немец получава социална помощ от 1300 евра,А ЕДИН НАШ РОДИТЕЛ 200 ЛЕВА ПЕНСИЯ.Защото ги устройва българина да бъде тяхната евтина работна ръка.
51
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През пролетта на 1983 г. е създадена група от 3 терористи и помагач. Предишните им изяви са изпращането на 4 шантажиращи писма до държавния глава Тодор Живков, министъра на вътрешните работи ген.-полк. Димитър Стоянов и държавни органи и институции (14.06.1976 31.05.1983). До ликвидирането на групата на 13 август 1987 г. тя продължава тази практика, като я разширява, включвайки Главното мюфтийство и джамийски настоятелства."
50
11
 
10
 
! Отговори
турчина преди 6 години
Германците са започнали сами да си копаят гроба
49
8
 
14
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
Германия зове и Турция да слугува както всички слугуват на швабите,Но не се получава.Ако Турция нямаше този икономически ръст във всички сфери,щеше ли да има проблем с тези държави.Ако не беше тръгнала да строи най голямто летище от което Германия ще бъде възнаградена с голям шамар загуба, милярди евра на година сега щеше ли бучат.Представете си България след година е икономически независима,повярвайте ми същите проблеми ще ги имаме ние.Бедния лесно се управлява.Бедния няма право на мнение.
48
11
 
11
 
! Отговори
smej преди 6 години
Към тримата провокатори тук, които твърдят че са турци. Ще може да пробутвате тезите си за турското величие на слабограмотните турци, които подкрепят Дели Ердоган. Без Германия Турция ще изпадне в тежка криза, а без Европа ще се срине. Всичко друго е лесно - говориш като луд от трибуната и казваш каквото ти хрумне. Но не истината. Защото Дели Ердоган е лъжец.
47
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички разбрахме, че българската ДС добре си е свършила работата по организирането на теростични действия и "легитимирането" на т.н. възродителен процес.
46
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прассе да говори за Турция е все едно българин да говори за кладенчова вода. Или май обратното беше. Абе все тая.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул за някой германец който има проблем да си плати тока:) 20 евроцента за киловат..........При 4000 евро доход на домакинство:)--------------------4.000 ? Получава немец но за два месеца говорим за средна класа
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...Всички посочени терористични актове и саботажи, с изключение на взривената църква в с. Бенковски, хвърлените гранати пред хотел Интернационал в курорта Златни пясъци, палежите на групата на Кърлежите и саботажите на Хлебаровската диверсионна група, са извършени само от групата, разкрита със споменатата оперативна разработка. Това сочат документите на Главното следствено управление."
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки баламмурник знае, че митата са средство за справяне с конкурентна икономика. Явно Турция здраво накърнява немската икономика. Браво на комшиите!!!
42
13
 
10
 
! Отговори
smej преди 6 години
Първо ти не си турчин, а българин. И второ не говори глупости колко е доходно да ти избият семейството. Дели Ердоган започна война с всички и затова ще гризне дръвцето. От ясно по-ясно.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...По нейната тактика 2 терористични атаки с по 2 едновременни атентата в различни точки на страната и вълна саботажи между тях, нейните актове могат да се определят като терористично настъпление."
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА"ЗАТОВА РЕВАТ НЯКОИ ГЕРМАНЦИ, НА КОИТО ТОКА ИМ Е 3-ПЪТИ ПО СКЪП ОТ ТУРСКИЯ"..............Не съм чул за някой германец който има проблем да си плати тока:) 20 евроцента за киловат..........При 4000 евро доход на домакинство:))
39
8
 
5
 
! Отговори
smej преди 6 години
Чета, че Дели Ердоган се обявил против Израел. Щял да обединява мюсюлманите, включително арабите. Ами нали те ви мразят като повечето българи, че сте ги били поробили. Точно на вас ще върнат грижата за свещените джамии. Дели Ердоган ще гризне дръвцето и то скоро.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Някои от членовете на тези групи са осъдени за противодържавна дейност, планиране или извършване на тероризъм атентати, саботажи и диверсии, контакти с турски задгранични функционери в България. Според следствието на Държавна сигурност само 1 група, разкрита с делото за оперативна разработка Мерзавците, извършва многобройни убийства с атентати."
37
1
 
7
 
! Отговори
Зубър преди 6 години
До МУ А ХА ХА ХА ХА ХАРуския СУ беще свален от агент на ФЕТО,а пилотите бяха убити от сирийски бунтовници.
36
9
 
6
 
! Отговори
smej преди 6 години
Пожелавам на Турция открито да се скара с Германия и до 20 години да завладее Луната. Явно възхода на Ердоган е неудържим и скоро Европа ще му тясна. Турците са известни в целия свят със своите учени и инженери, които надминават в пъти тези на останалите държави. Величието на Ердоган няма граници. Скоро и Мохамед ще трябва да отстъли назад.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В периода 1984 1987 г., в хода на т.нар. Възродителен процес, в България са разкрити 42 нелегални протурски групи; извършени са терористични актове и саботажни акции."