Германия зове за край на плана за митнически съюз с Турция

Възможно е спиране на средствата по предприсъединителните програми
Обновена: 31 юли 2017 18:54 | 31 юли 2017 18:54,
124
Германия зове за край на плана за митнически съюз с Турция
Снимка: архив Reuters

Германското правителство иска от Европейската Комисия да прекрати подготвителните работи по преговорите с Турция за модернизиран митнически съюз между тях, защото това ще бъде "грешен сигнал", предаде Reuters, позовавайки се на документ, който е видян от представител на редакцията.

В документа са споменати и ред други мерки, които Германия ще поиска да се приложат на европейско ниво, за да се повиши финансовия натиск върху турското правителство, отбелязва "Фокус".

Там се споменава още, че развитието на събитията в Турция, може да доведе до спиране на помощта по предприсъединителните програми, ако това се наложи. Това цели да "подтикне Турция към подкрепа за демокрацията и върховенството на закона".

Освен това в документа пише, че Германия очаква от Комисията да "пренасочи финансирането предназначено за Турция по разумен начин, а не както е било до сега."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГермания защо никога не споменава Българина в каква мизерия живее.Нали сме от Е.семейство защо не дигат самия стандарт на живот на българина.Защо социалния слаб немец получава социална помощ от 1300 евра,А ЕДИН НАШ РОДИТЕЛ 200 ЛЕВА ПЕНСИЯ.Защото ги устройва българина да бъде тяхната евтина работна ръка.
73
13
 
15
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Турчин ли е не ми го хвали. Правят се на тежки но Германия приложи ли тези рестрикции към турция на тия им е е..на работата. Тия се надяват, че с турски поток ще дърпат конците ама много се бъркат.
72
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 7 юли 1987 г. 2 деца Дарин Христов (на 12 г.) и Николай Петков (15) от Добрич са отвлечени със синя кола марка "Лада" със силистренски регистрация от 3 протурски терористи, за да ги ползват като жив щит в осигуряването на коридор за бягството им в Турция. Терористите са български турци: ветеринарният лекар Никола Николов (48) от Дуловското село Чернолик, синът му Орлин (21) и Невен Асенов (24) от село Боил, Силистренско Те са въоръжени с 12 осколочни бойни гранати придобити от военно поделение където Орлин служи, успяват да взривяват 3 от тях пред хотел Интернационал в курорта Златни пя
71
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На 26 декември 1986 г. са хвърлени отрови в шахтата на резервоара за питейна вода на с. Люляково (дн. Област Кърджали) и са разхвърляни листовки с протурско съдържание. Като отрова е ползван токсичен препарат за растителна защита.В края на 1986 г. е опожарена балирана слама в района на Провадия."
70
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През лятото на 1985 г. има нов опит за саботаж с късо съединение в контактната мрежа край гара Карнобат.На 31 юли 1986 г. в курорта Дружба (днес Св. Константин) e заложено мощно взривно устройство с електрически взривател с часовник Слава, настроен за 15:30 ч. Той съдържа около 3 килограма експлозив 5 шашки амонит и скаленит, 2,5 килограма амониева селитра, поставен в 5-литров съд за мляко, увит в хартия, найлон и поставен в плетена мрежа. Случайно е открит от плажните спасители по сигнал от летовник за забравен багаж. Експлозивът е пренесен на безопасно място и обезвреден от МВР.
69
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През 1985 г. избухва взрив в супермаркет в Бургас. Заподозрян като негов извършител е член на терористичната група, взривила вагона за майки с деца при Буново, но вината му не е доказана.През 1985 г. в Разградски окръг Хлебаровската диверсионна група взривява електропроводи и унищожава селскостопанска техника.През юни 1985 г. е извършен атентат със самоделно взривно устройство с часовников механизъм, взривено до спортна площадка."
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Други терористични актове и саботажиПротурската терористична група Кърлежите запалва горски масиви и обществени сгради.На 22 май 1984 г. протурски терористи взривяват с 4,5 килограма тротил църквата в село Бенковски.През есента на 1984 г. е регистриран провален саботаж, целящ влакова катастрофа край гара Айтос."
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На 25 април 1988 г. 3-*** терористи са осъдени на смърт. След няколко месеца присъдата е потвърдена от Държавния съвет на НРБ и те са екзекутирани. Помагачът им е осъден на 6 години затвор, лежи 2 години, амнистиран е от президентската администрация в мандата на Желю Желев и е освободен през 1990 г., като получава 50 000 лева обезщетение от държавата. От осъдените за съпричастност 1 получава 2 години затвор, а 2-*** по 1 година лишаване от свобода."
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"РазследванеТерористите по делото за оперативна разработка Мерзавците са разкрити през 1987 г. от оглавяваното от ген.-майор Сава Джендов Шесто управление на Държавна сигурност, направление Т (терор). Следствието е ръководено пряко от майор Георги Сотиров.На 13 август 1987 г. са арестувани 2-*** от терористите, а на 19 август същата година е задържан 3-ят от групата. Задържан е и техен помагач, осигурил отровата, излята във вододайната зона, брат на единия терорист."
65
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След 30 минути, в 22:00 ч., в Сливен е взривена бомба във фоайето на хотел Сливен централния многоетажен хотел в града. Взривното устройство е скрито в гардероба на сладкарницата, известна като Епруветката. Стените на гардероба намаляват ударната вълна. Ранените са 23 души. Разрушен е таванът на залата.На същия ден е разкрит и неуспешен опит за атентат на плажа на комплекс Дружба край Варна."
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Убитите са Георги Цветков (на 12 г.), Стефан Атанасов (13), Райна Бозукова (64), Николай Генков (63), Стилян Иванов (60), Емил Николов (40) и Яворка Петрова (38). Тежко ранени са Мирияна Петрова (14), Бонка Найденова (15), Христо Бенков (60), Верка Ганкова (54), Василка Найденова (45), Марин Недялков (44), Василка Недялкова (40), Метка Василева (38) и Венета Цанова (35)."
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атентати в Буново, Сливен и Варна (9 март 1985) Атентат на гара Буново В 21:32 часа на 9 март 1985 година малко преди тунела при гара Буново е взривен вагон за майки с деца (вагон 5) на бърз влак 326 Бургас София. Планирано е бомбата да причини максимални поражения, като избухне в тунела Гълъбец (дълъг 3200 метра), но влакът закъснява с 2 минути и взривът настъпва на гарата. При Атентата на гара Буново загиват 7 души (две деца, жена и трима мъже), тежко ранени са 9 души(вкл. 2 деца)."
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Атентати във Варна и Пловдив (30 август 1984)На 30 август 1984 година, в навечерието на кръгла годишнина от Деветосептемврийския преврат, са извършени два бомбени атентата, които според разследването на Държавна сигурност са организирани от една и съща организация на български турци взрив на паркинга на Летище Варна ранява две жени, а при друг в чакалнята на Централна гара Пловдив е убита жена и други 42 души са ранени."
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На 1 януари 1984 г. в заплашително писмо до вътрешния министър Димитър Стоянов е поета отговорността за опита за саботаж и извършеното опожаряване на земеделски земи.На 3 март 1984 г. на Автогара Юг в Пловдив е изоставен куфар с устройство за дерайлиране на влакове (т.н. обувка)."
60
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На 6 септември 1983 г. са опожарени 750 декара гора при яз. Камчия. Разхвърляни са пропагандни листовки.През есента на 1983 г. терористите правят неуспешен опит за саботаж, който да доведе до тежка транспортна авария. Предизвикат късо съединение на контактната мрежа на гара Карнобат, за да се стигне до влакова катастрофа."
59
4
 
20
 
! Отговори
Защо така бе човек. преди 6 години
Защо така със лошо към Българите.Знай който лошо е направи на Българите изчезва.И Монголската империя я няма и великата византийска империя я няма и венецианския съюз го няма и турската империя я няма и съвецкия съюз го няма.Всеки един от горепосочените искаше да претопи Българите и да ги ликвидира като народ.Някой дори успяха и държавата да закрият за по 200-300 или 500 г. и какво изчезнаха а бяха най силните и страховитите а Българите сме още тук,ту по слаби ту по силни но ни има и ще ни има.
58
11
 
11
 
! Отговори
smej преди 6 години
Не сме изчезнали, когато орди от бандити са нахлули от Анадала, та сега. Ние ще оцелеем, свикнали сме, ама Турция може и да не оцелее. Сега израелците ще звъннат на зетя на Тръмп, ще му се обадят и други евреи и туко виж Независим Кюрдистан. Вчера шефа на кюрдската партия ви тегли една майна и ви предупреди да си налягате парцалите.
57
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Затварят границата на ЕС за турски стоки и прехвърлят производството в България и Румъния."А защо не го направиха до сега, при положение, че работната ръка е по евтина от Турция...Мечти...никой умен човек не би инвестирал в Република Корупция!Имате да мечтаете много и 1\4 от инвестициите в Турция няма да дойдат там...
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В европа има само една сила - Райха . Силен икономически и могъщ индустриално. Само че тоя път , в лагерите други се очертават да седат.
55
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мустакатия щял да завладее Европа хахахаххахахах :) Кви селскии пръчки има тук. Ако успее да мине между 1000 ядрени ракети летящи към него ....Може и да повярвам :) Турция не е фактор.