Корея иска от САЩ противоракетна отбрана. В страната

Ракетните изпитания на Пхенян промениха позицията на Сеул
Обновена: 31 юли 2017 10:24 | 31 юли 2017 10:00,
30
Корея иска от САЩ противоракетна отбрана. В страната
Снимка: архив, Reuters

Република Корея започна консултации със САЩ за скорошно възобновяване на разполагането в страната на комплекси от американската система за противоракетна отбрана ТААД, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на южнокорейското министерство на отбраната Мун Сан-гюн.

Той каза, че консултациите са за разполагане на шест пускови установки и че Южна Корея и САЩ ще вземат съответното решение за тях след разговорите.

Още по темата

На 28 юли Северна Корея изпита успешно междуконтинентална балистична ракета "Хвасон-14". Нейната дължина на полета се оценява на около 10 000 километра, което на теория позволява на Пхенян да нанесе удар по Вашингтон и Ню Йорк, отбелязва ТАСС. По време на изпитанието на 28 юли ракетата прелетяла на 998 километра и на максимална височина почти 3725 километра, преди да падне в Японско море на 150 километра западно от японския остров Окушири.

Южна Корея преустанови по-рано тази година процеса на разполагане на комплекси ТААД на своя територия заради неправилно проведена експертиза за тяхното влияние върху околната среда. Медии съобщиха тогава, че тази експертиза ще отнеме година. Ракетното изпитание на Пхенян обаче промени позицията на Сеул.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
21
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Тръмп трябва да прати поне бутилка уиски на Ким, с негова помощ ще спечелят 4 милиарда долара за ТААД в Ю. Корея.