Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша

Санкциите по-скоро няма да са икономически
Обновена: 31 юли 2017 10:36 | 31 юли 2017 10:15,
210
Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша
Снимка: архив, Reuters

Москва разработва евентуални мерки срещу Варшава заради приетите през юни промени в закона за декомунизация, предвиждащи да бъдат премахнати паметници на съветски воини, пише "Известия".

Руското външно министерство изтъква пред вестника, че федерацията при всяко положение няма да остави без последици недружелюбните според ведомството действия на Варшава. И прогнозира мерки с "асиметричен характер".

Източници от руските дипломатически среди разказват, че се обсъждат няколко варианта: лични санкции срещу полски политици, участвали в изготвянето на законовите промени, икономически мерки за въздействие и активна дейност по всевъзможни международни площадки с цел да се привлече внимание към проблема.

Изданието напомня, че напоследък руски политици приканват в печата за "огледални" мерки спрямо Полша. Според шефа на външнополитическата комисия в руския сенат Константин Косачов Русия може например да не полага занапред грижи за полските мемориали в страната. Навярно става дума за комплексите "Катин" и "Медное", където са погребани хиляди поляци, разстреляни през 1940 г. от съветските тайни служби, предполага всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

Най-разумно ще е Москва да отвърне на Варшава "на равнище символи и историческа политика", коментира аналитикът Олег Неменски - действията на Полша според него са неморални, но не ощетяват пряко руската икономика и политика.

"Но икономически санкции според мен няма да са най-сполучливият отговор. Полша ще ги преживее, но още по-активно ще раздухва в медиите, че Русия води враждебна политика", допълва експертът пред "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе симпатяги! до ден днешен не разбрах защо някакви хора наричат русия комунистическа държава, след като там е див пещерен капитализъм (от който се учим и копираме, както и от американския)? тази държава наистина има уникално въоръжаване, но защо някои сънародници още живея в 50те години по приказките на бабите си за москвич и ссср? филите и фобите са ясни, но в момента американците са много повече комунисти в доста отношения - подобни сравнения са нелепи, русия отдавна не е комунизъм.
128
11
 
2
 
! Отговори
рускиня да 133 преди 6 години
А ти какво искаш? Гробище в Катин е символ на социализъма. Нали това искате - да махаме всякакви следи от соца. Апропо, също символ на социализъма е НДК, Шератон, ЦУМ, партийния дом. Чудя се защо и тях не ги махате? И да те уври кухата глава - гробищата на немски войници се поддържат в изряден ред. Също като и в Германия на руски войници.
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ще отговарят, като спират да поддържат гробищата на избитите от тях полски офицери. Няма по-големи мизерници и наглеци от тея алкохолици. Декомунизация и в България!
126
11
 
4
 
! Отговори
РУСОФОБИЯТА преди 6 години
е мярка за ниско умствено развитие и според ФРОЙД като всяко тиийн п.ичлеме се стреми да се утвърди като насили родителите си. ПОЛСКА си е била открай време германска и руска територия. Само благодарение на 1 световна война стават нещо като държава. И естествено смятат себе си за най най
125
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха , цяла комсомолска Европа :Меркел , Шулщ , комисии ...се втуртаха да помагат на Путин да овладее Полша , щото изгонят ли комунизма , става лош пример за креатури като нас , гърците , клонящите към социалиЗЪма Испания , Италия ..че и "либерална" Франция ...Браво Полша , желаем ти успех ! Те англичаните за това избраха Брекзита -не искат да обслужват партийни секретарчета без възможности да ръководят държави, сега Труск като го подпукат да обясни защо замаза Катин
124
5
 
13
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Брово на поляците - пичове ! А памет. на съветс. армия в София кога - има решение на СОС но Фандъкова мълчи......обяснава ни - Да изчакаме още малко...за да намалим инфартите сред червените другари ! Да . но ние не искаме да чакаме повече!
123
7
 
2
 
! Отговори
ВСЕЗНАЙКО преди 6 години
до НЕЗНАЙКО. Пусни си полския химн ПОЛСКА ОЩЕ НЕ СГИНАЛА. Ама се очаква . Скоро
122
3
 
11
 
! Отговори
do незнайко преди 6 години
Ние все още сме руска губерния.Поляците гледат напред,искат държавата им да просперира,а за да се случи това трябва да си с цивилизованите и богати държави.Русия не може да ти даде нищо,тъй като самата тя няма нищо,тя чака Запада да инвестира в нея.До като българите,за разлика от поляците гледат назад.Имали сме културна връзка с Русия,затова сега те щи ни продават газ и ще печелят милиарди,но няма да инвестират и една рубла в българската икономика.Важно е руснака да е добре,нас ни остави.Лудост.
121
0
 
6
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
До: номер 115Такава дума на руски няма: "СГИНАЛА".Има подобен глагол но го пишеш неграмотно.И ти ли си кандидат за поредната фалшива "рускиня"?
120
2
 
0
 
! Отговори
ЗА ГУЩЕРА преди 6 години
най много да се цани някой КРОКОДИЛ
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе с две думи, поредната гавра с коччинката.
118
1
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
Кво ми пука , за руските отношения на Хитлер , и руските войни??!Германците са били добре дошли в България!От Хитлер сме видели само добро---подарил ни е цела Македония , Беломорска Тракия и Добруджа!После , Сталин и "братския СССР"....ги върна на Сърбия и Румъния ...че и репарации плащахме .....НАЙ-ВЕЧЕ И НА РУСИЯ!
117
4
 
1
 
! Отговори
ПОЛЯЦИТЕ преди 6 години
обикаляха като гламави нашето Черноморие с кремовете Нивея, които гермаците им бяха дали лиценза. После с последните пари се напиваха като пънове и спяха на плажа. По гарите беше пълно с техни прошляци, които не се бяха мили 1 седмица, докато дойдат на стоп от ПОЛША до БЪЛГАРИЯ. Спяха по пейките в парка и миришеха лошо от километър
116
2
 
14
 
! Отговори
читател преди 6 години
Руснаците считат, че са освободили цяла Европа, и всички трябва да им се кланят. Вечно.В Полша избиха милиони, и е срамно да им поставят паметници.Тук също.Фашизмът в тези страни дойде с руснаците, а при тях още не си е отишъл.Вижте руските коментари по този повод - всички плюят и заплашват Полша, това е руснакът с промития мозък.
115
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
скоро ще сгине след като получат юмрук в лицето от РУСИЯ за бясното си русофобство. Тия ще са цел номер 1 за Искандерите с американските ракети на тяхна територия. Напълно заслужено...Оффф, пак заплахи, дрънкане на оръжия.Руските талибани друго знаете ли?
114
3
 
12
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
А у нас? Кога и у нас ще бутнат тия страшилища?Те един български комунистически паметник (пред НДК) със зор го бутнаха, хеле пък за съветски такъв какъв вой ще настане!Русия си иска комунизма и туй то!Е да, но ние не сме Русия. Полша не е Русия и евала на поляците че дадоха да се разбере че са народ!А ние? Ние какво сме?
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизма е направен да обслужва банда луди армейци , а социализма банда хрантутници. На кратко всички бачкат - хунтата пирува. Нищо повече от това няма загадъчно или Велико. Прави се народа *** с глупава образователна система и край.
112
9
 
3
 
! Отговори
ОЩЕ НЕ СГИНАЛА преди 6 години
скоро ще сгине след като получат юмрук в лицето от РУСИЯ за бясното си русофобство. Тия ще са цел номер 1 за Искандерите с американските ракети на тяхна територия. Напълно заслужено
111
2
 
10
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
110
2
 
10
 
! Отговори
Комунизъм=разруха преди 6 години
Във Венецуела средната заплата е около 460 песос(около 20 долара). Това е голямото постижение след повече от 30 години реален социализъм. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Сега за пръв път им позволиха да имат частни леки коли и достъп до интернет. Ето докъде води социализмът в чист вид !