Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша

Санкциите по-скоро няма да са икономически
Обновена: 31 юли 2017 10:36 | 31 юли 2017 10:15,
210
Москва с мерки срещу декомунизацията на Полша
Снимка: архив, Reuters

Москва разработва евентуални мерки срещу Варшава заради приетите през юни промени в закона за декомунизация, предвиждащи да бъдат премахнати паметници на съветски воини, пише "Известия".

Руското външно министерство изтъква пред вестника, че федерацията при всяко положение няма да остави без последици недружелюбните според ведомството действия на Варшава. И прогнозира мерки с "асиметричен характер".

Източници от руските дипломатически среди разказват, че се обсъждат няколко варианта: лични санкции срещу полски политици, участвали в изготвянето на законовите промени, икономически мерки за въздействие и активна дейност по всевъзможни международни площадки с цел да се привлече внимание към проблема.

Изданието напомня, че напоследък руски политици приканват в печата за "огледални" мерки спрямо Полша. Според шефа на външнополитическата комисия в руския сенат Константин Косачов Русия може например да не полага занапред грижи за полските мемориали в страната. Навярно става дума за комплексите "Катин" и "Медное", където са погребани хиляди поляци, разстреляни през 1940 г. от съветските тайни служби, предполага всекидневникът, цитиран от Би Би Си.

Най-разумно ще е Москва да отвърне на Варшава "на равнище символи и историческа политика", коментира аналитикът Олег Неменски - действията на Полша според него са неморални, но не ощетяват пряко руската икономика и политика.

"Но икономически санкции според мен няма да са най-сполучливият отговор. Полша ще ги преживее, но още по-активно ще раздухва в медиите, че Русия води враждебна политика", допълва експертът пред "Известия".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
5
 
4
 
! Отговори
ТРОЛОВЕТЕ ОТ КОЗЯК преди 6 години
немат умора. Пишат бришат, псуват и мърсуват по сайта ДНЕС
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая русофилка, колко ли и плаща кликата да бъбри тука цял ден .Поне се образовай исторически , за да може да си адекватна.
107
2
 
10
 
! Отговори
BILL преди 6 години
До рускиняУважаема госпожо рускиня, българската армия си е върнала макар и за кратко БЪЛГАРСКИ земи. Относно квалификацията "селяндурския навик" моля прилагайте я към Вашите алкохолизирани, нискообразовани и глуповати мужици. Поздрави, Билл.
106
3
 
5
 
! Отговори
.ЗА РУСКАТА КУЧ" преди 6 години
ВЗЕМИ ДА ПРОЧЕТЕШ "ИЛИАДАТА" ,***....ТРАКИЙСКАТА КОННИЦА УЧАСТВА В ТРОЯНСКАТА ВОЙНА....!Азиатските прабългари идват тука с ...азиатските си магарета , наречени--- "Конят на Пражевалски"!
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже,какъв страх, безпомощност и ярост тресе някои хора....Като ти чета коментарите безпомощност и ярост струят само от тебе. Пък и страх, страх от това, че митът за руската хуманност и човеколюбие се разпада и лъсва истинската природа на обитателите на "тюрмата на народите".
104
8
 
5
 
! Отговори
ПОЛЯЦИТЕ преди 6 години
няма да се успокоят докато русофобията не ги докара до германска окупация отново. както и преди 2 световна война се радваха на чуждото нещастие участваха в разделянето на ЧЕХОСЛОВАКИЯ заедно с ГЕРМАНИЯ, не допуснаха руски войски да защитят страната, искаха ЛВОВ, ВИЛНЮС и КИЕВ , мечтаеха за Велика Полша и играеха МНОГОВЕКТОРНОСТ, УБИХА Много украинци, евреи, а само благодарение на РУСИЯ завзеха германски територии на запад. Сега пак се увъртат около САЩ да ги подкоросват на ИЗТОК...
103
2
 
4
 
! Отговори
За руската куч" преди 6 години
Колко са дошли от степите на Азия, ***.......ТУКА ДА НЕ Е БИЛО БУЗЛЮДНА "АНТАРКТИКА"...??!!0,03 %----са били "ПРАБЪЛГАРИТЕ" ОТ Азия-----ДРУГИТЕ СЕ БИЛИ ТРАКИ И ЕЛИНИ!ГРЪЦКО И "ТРАКИЙСКО ЗЛАТО" У БЪЛГАРИЯ ---КОЛКОТО ИСКАШ......И НИТО ЕДНА АЗИАТСКА КОНСКА ОПАШКА....!!!!
102
11
 
3
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Боже,какъв страх, безпомощност и ярост тресе някои хора. Как не са получиха още инсулт.Що ли се сещам за ония малки кученца на тънички,треперещи крачка, дето лаят толкова по-яростно, колкото повече им е страх.
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята недвусмислено е показала, че е по-добре да си враг на Русия отколкото съюзник. Вижте къде са враговете и( Германия, Япония, Франция, Австрия и т.н.) и къде са сателитите и съюзниците и( Туркменистан, Сирия, Армения и прочие)Вие към коя група страни предпочитате да ви зачислят?
100
3
 
5
 
! Отговори
рускиня до BILL преди 6 години
"Алооо Рускиня, България никога не е била съюзник на Хитлер, за съжаление" -"На 1 март министър-председателят Богдан Филов подписва във Виена официалното присъединяване на България към Тристранния пакт.През пролетта на 1941г. германската армия прегазва Гърция и Югославия.Но 20 април българските войски завземат Западна Тракия и Източна Македония." И,моля те,трябва да итвекнеш от селяндурския навик да говориш на "бе, ***, алооо"
99
3
 
5
 
! Отговори
Козяк преди 6 години
Заработвате ли драскачи? От *** на хамерикански *** не ви остава време една почивка да изкарате ве, да *** и мекерета продажни.
98
3
 
3
 
! Отговори
рускиня до 98 преди 6 години
Сигурен ли си ,че си в положение да говориш кой е *** ,а кой не е. Случката от "европейска България" - "Уволниха ме 5 дни преди да дойде 45-я ден, в който трябва да изляза в майчинство", продължи Мария, която изостави бебето поради бедност. Та продължим ли тема за ***?
97
3
 
3
 
! Отговори
рускиня до 97 преди 6 години
Ами какво ще правим с потомци на прабългари, пристигнали от азиатски степи, и конски опашки по главите?
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф, за малко и ние сме били руска територия. Добре, че беше Берлинският конгрес да поправи тази несправедливост.
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** ще забранят на поляците да почиват в Крим и ще спрат износа на лосион за баня "Бояришник" за Полша.
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша, Украйна и Белорусия ....ИЗОБЩО НЕ СА РУСКИ ТЕРИТОРИИ.Това е част от великата Киевска Рус!ДНЕШНИТЕ РУСНАЦИ СА ПРИШЪЛЦИ ОТ МОНГОЛИЯ И ТАТАРИСТАН!Погледнете им , монголоидните мутри...и ще се уверите!
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Я, па ЯНе знам дали Полша нямаше да я има без Русия. Знам само, че без Русия света щеше да бъде по-добър.
92
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 94Единствените които си измисляте история сте русофилите и руснаците. Останалият свят има една история .
91
12
 
6
 
! Отговори
до Я, па Я преди 6 години
Не познаваш историята - измисляш си. Полша нямаше да я има без Русия.
90
6
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До ЯсноПолша е била под робство на Руснаците и Германците колкото ние под Турско. И ако това, че по някое време Руснаците са заграбили цяла Полша прогонвайки Германците не означава, че са освободители. Напротив, завоеватели са. А за Поляците, Руснаците са по големи изедници отколкото за нас Турците, просто ги ненавиждат. С Германците е същото и няма как да е иначе.