В Родината на Мелания: Бум на туристи в Словения

С 15% е скокът на туристическите посещения в страната
31 юли 2017 21:21,
7
В Родината на Мелания: Бум на туристи в Словения
Снимка: архив Reuters

Словения преживява туристически бум благодарение на факта, че е родната страна на първата дама на Съединените щати Мелания Тръмп, съобщава Асошиейтед прес.

Словенската статистическа служба съобщи днес, че 1 939 000 туристи са посетили алпийската страна с 2 милиона души население през първата половина на тази година - с 15 процента повече от същия период на миналата година.

Статистическата служба отбелязва, че броят на американските туристи, които са посетили родината на първата дама на САЩ, е нараснал с 15 процента от встъпването в длъжност на президента Доналд Тръмп през януари, пише БТА.

Същевременно заместник-директорът на статистическата служба Кармен Хрен отбеляза, че въпреки нарастването на туристическия поток на национално ниво, няма съществена разлика в броя на нощувките в родния град на Мелания Севница.

Родена като Мелания Кнавс, първата дама на САЩ напуска родната си Словения, когато е на 20-тина години, за да преследва международна модна кариера.

Последното й посещение в родната страна е било през юли 2002 г., когато е запознала родителите си с Доналд Тръмп в курорта Блед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно съм солидарен с коментара на "Минаващ". Нямам обяснение за минусите. Не мога да уважавам човек, дори и Първа дама на САЩ да е, който не си уважава корените. Какво, пари ли й липсват, време ли й липсва?! Самозабравила се е лепотицата. Иначе маха с ръчичка на американците - "Колко ви обичам", ама корените си е забравила... Хайде, почвайте с минусите.
5
0
 
1
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 6 години
Еротичен модел -първа Дама на Планетата,на гости при папата ,че сега и на поклонение на родното и място ходят.Да живеят парите и еротиката ...Скоро иде края на дните....
4
2
 
13
 
! Отговори
Кина преди 6 години
Без извинения - пак глупости под формата на новини. Словения е чиста страна, подредена, прекрасно обслужване, ведри, коректни хора, нормални цени ... на фона на събитията наоколо съвсем естествено е да има бум в туристическия сектор и Мелания е последното нещо, което би им напълнило хотелите, хостелите, къщите за гости ...
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все хубави жени около него.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох лелееее, тъкмо се чудех Словения с какво да я асоциирам, а тя била "родината на Мелания" :D Мерси много, сега трябва и на герба да го изпишат, че да си знаят хората.
1
5
 
17
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Хм, странно... Много лошо впечатление ми направи красавицата Мелания, че не си е ходила 15 години в родния край.