Сръбски министър с идея: Да разделим Косово на две!

Това е единственото компромисно решение, смята Дачич
1 авг 2017 08:52,
52
Сръбски министър с идея: Да разделим Косово на две!
Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова за широк публичен диалог относно Косово и Метохия, предава Sputnik, цитиран от "Фокус".

Дачич заяви, че това, което е предложил за Косово, е негово лично мнение, а не официална държавна позиция.

"Лично аз, във връзка с Косово, ще проверя възможността на това, което предлагах в продължение на години като президент. Определяне на граници или, както се нарича, тоест сръбска и албанска част. В споразумението на сърбите и албанците това е единственото дълготрайно компромисно решение, със специален статут за нашите манастири и църкви, както и сръбските общности в юга на Косово", заяви Дачич пред сръбски медии.

Ивица Дачич твърди, че ако прокарване на нова граница е невъзможно, поне ще допринесе за намирането на друго реално решение.

Според него, косовските албанци не искат да са част от Сърбия, а Сърбия няма "енергия и нужда да се бие".

Той подчерта, че както Прищина никога няма да признае суверенитета на Белград, така и косовските сърби няма да станат част от Косово или Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре да разделим Сърбия.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24Палячо научи си историята преди да приказваш. Сърбия е руска маша и прави, каквото и бъде наредено от там. Проблема ни с Македония в части идва от Сърбия и това ли не знаеш ? Ако си толкова неук, не знам какво правиш тук. Русия е направи повече мизериии на Балканите от която и да е друга държава.
32
10
 
9
 
! Отговори
Една възможност преди 6 години
България трябва да заеме твърда позоция по този въпрос и при евентуална сръбска инвазия в Косово, България трябва да нападне сърбите и да си върне Западните покрайнини. Можем дори да сключим таен военен съюз с Унгария, която пък да си върне части от Войводина. Да усетят какво е чувството да ти забият нож в гърба ;) Така че нека се пробват сърбите!
31
6
 
5
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Скъпи драскачи платени от сорос, толкова много ви обичам , че ще ви разцелувам смъртоносно с АК7,62 милимитрови целувки ....
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29 ЗозоМай трябва да идеш на психолог за пълен преглед и след това на гинеколог ...
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е независима държава, призната от 120 страни. Сърбите да преглътнат този факт, както ние преглътнахме Македония. Кармата е гадна.
28
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво им е Косово. Там турците ги биха. А през Първата световна война българските войски ги смазаха в Косово.
27
2
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До до 21Я кажи кой превзе летището в Прищина и поиска подкрепа по въздуха за да окупира Косово? Ще ти отговоря - Русия! Добре, че Костов и румънците ни им дадоха въздушен коридор. Милошевич искаше да запали балканите като насочи бежанците косовари към България. Аман от путинска пропаганда!
26
6
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 6 години
Тази идея да не я чуят Сърбите, че ти е бедна фантазията какво може да ти се случи в предсмъртните часове.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също имам идея, да разделим Сърбия на две. Или там каквото изобщо е останало от нея.
24
3
 
3
 
! Отговори
до 25 ODESSA преди 6 години
С нас няма да имат никакви проблеми , не са поискали , не са дошли. Ние сме разграден двор с мощно наведени политици, така, че никакви проблеми няма да имат с нас .
23
7
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Каква Русия те гони бе ? Кой бомбандира Сърбия за да създаде ислямо- ъерористично косово ? Кой направи военна база в косово ? Руснаците или скапаните военнолюбци САЩ ?
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тая албания барута е заложен. Въпрос на години е да се запали религиозна война. В средата на Европа такава държава , която има и претенции за чужди територии си е динамит. Турците усложливо им помагат да имат претекст за влизането си в България, когато дойде момента. НА ТО трябва веднага да насити нашата граница на югоизток и запад.
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците се опитват по стара класика да разпалва война на Балкалните, която естествано да мине и в Европа. Този план вечв два пъти е правен. Виждаме как се опитват трети път. Сама така могат да задържат властта с конфликт в който да се включат и да са "герой".
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 14 знаещТебе кой те пита...
19
7
 
19
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Преди сръбската армия да нахлуе в Косово и да започне етническо прочистване, запада в лицето на Франция предложи на сърбите северно Косово,което е 40% от цялото за Сърбия, останалите 60% за албанците.В северната част са съсредоточени промишлеността, мините,енергетиката,плодородните земи,тоест основната част от икономиката.Трите милиона население бяха 2800000 албанци и 200000 сърби.Сърбите решиха Косово е сръбско и тръгнаха да гонят албанците с танкове и БТР.И след това получиха мощен пердах.
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косово е гангрена в тялото на Сърбия и колкото по-бързо бъде изрязана,толкова по-добре за сърбите. Ако имаш гангрена на крака, той се режи. Да,не е приятно,но спасява живота.По-добре с един крак жив,отколкото с два мъртъв. Време е сърбите да го разберат.Разделяне,означава 1 милион албанци да останат в Сърбия. След 20 години ще са 2 милиона,след 50 г-10 милиона. Режете докато е време.
17
3
 
1
 
! Отговори
до 14 знаещ преди 6 години
Много знаеш ...
16
0
 
7
 
! Отговори
до хора,вразумете се преди 6 години
Джамбазки,ти ли си?Същото го говори в едно предаване скоро!
15
3
 
26
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ходил съм в Прищина. Гадно място. Нямат служба за почистване - всички *** са по канавките край пътищата. Строят кооперации на голи ливади към границата със Сърбия и ги населват с цел при делба да отвоюват територия. Кооперациите нямат канализация, нямат асфалт до тях, някой и вода нямат. Не ги харесах за съседи албанците.