Китай не може да се справи сам със Северна Корея!

Пекин е несправедливо обременен с тази задача, пише "Чайна дейли"
2 авг 2017 13:45,
49
Китай не може да се справи сам със Северна Корея!
Снимка: Архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп греши, ако смята, че Китай може да се справи сам със Северна Корея, предупреждава китайски вестник, цитиран от ДПА.

След поредния севернокорейски тест на балистична ракета в петък Тръмп написа в събота в Туитър, че е "много разочарован от Китай", че не прави нищо по въпроса за севернокорейската ядрена заплаха. "Китай много лесно може да реши проблема", изрази увереност американският президент.

Вестник "Чайна дейли" подчертава днес в редакционна статия, че "Пекин има всички основания да смята себе си за несправедливо обременен със задача, която очевидно не е по силите му, още повече че работи упорито като посредник за мирно решаване на кризата".

Заплахата от Тръмп да увеличи търговския натиск над Китай заради севернокорейския проблем показва, че САЩ и Китай "се раздалечават още повече, вместо да се сближават", допълва вестникът.

За разлика от президента държавният секретар Рекс Тилърсън заяви, че САЩ не обвиняват Китай за севернокорейския проблем, съобщи ДПА. Пред журналисти в Държавния департамент Тилърсън заяви вчера, че САЩ настояват Пхенян да се откаже от ядрената си програма, но не се стремят към смяна на режима или към военни действия срещу изолираната сталинистка държава.

"Опитваме се да кажем на Северна Корея, че не сме техен враг. Ние не сме заплаха за вас, но вие сте неприемлива заплаха за нас", посочи държавният секретар.

Той добави, че един ден САЩ ще са готови да преговарят с КНДР, но междувременно ще продължат да оказват по-голям натиск върху режима. Тилърсън призова Китай да използва влиянието си и да вразуми Пхенян, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разликата на избирателите (гласуване за президенти) между северна Корея и Сащ е че корейците знаят че нямат право на друг избор а амерканците си мислят че има избор
13
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-сигурната противоракетна система на русняците е армията севрнокорейски роби по строежите, които не виждат и цент заплата а се хранят в столовата с борш и пикаят в кофите на двора.Е, като изключим разбира се общата им идеология и любов към абсолютното зло.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако искате истинска информация от мас медия всичко написано трябва да се разбира в обратен смисъл !!!!
11
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-елементарният тест за това, дали Китай има воля да се справи с ким3дебелийй е начинът на гласуване на резолюциите в ООН.ОК казват, че ким3късий не ги слуша, като му говорят, НО ЗАЩО тогава гласуват против резолюциите срещу северна корея, заедно с късокракото от мордор?Ако наистина имаха воля и желание, щяха да са на наша страна. Уви те са поредните азиатски лицемери след руслямистан.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе,не могат сами да се справят.Да им пратим подкрепления тогава.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интерстно е и поведението на Русия.Северна Корея и Русия имат обща граница.Корейците стрелят с балистични ракети,плашат с атомно оръжие,а Русия това не я интересува.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 7Така като гледам не знаеш нищо за Китай.
7
6
 
6
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Китай просто насъсква кучето си и за награда му дава пържоли....ама кучето напоследък се превръща във вълк с дебел врат....
6
4
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Китай няма никакви проблеми със Северна Корея, просто не желаят да се месят там в полза на американците ;)
5
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Китай не може да се справи със Северна Корея"-това е най-тъпата лъжа, която съм срещал напоследък! Северна Корея съществува основно благодарение на Китай и Русия!
4
17
 
5
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Товарищ путин да се намеси, нали е световен умиротворител .... !!!
3
2
 
18
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Китай няма интерес от обединена Корея. Не им е нужна още една "япония" която да слушка Западните "партньори". Пхенян им е много удобен. А Тръмп нали е много свиреп да нападне прасчо. Ама това не са араби. Турция е участвала в Корейската Война. Гледал съм док.филм за войната с участието на вече доста възрастни бивши турски войници. С корейците е доста трудно.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"america first" - това е девизът на кореците, докато разработват новите си ракети!
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЙ,стига,бе китайци,излагате се.1 милиард и 300 милиона не можете да се справите с един Ким Чен Ун?Не е за вярване.