Юнкер не иска да спират преговорите с Турция за ЕС

Не можем да я оставим просто така, смята той
3 авг 2017 13:23,
30
Юнкер не иска да спират преговорите с Турция за ЕС
Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че преговорите за присъединяването на Турция към ЕС не трябва да бъдат прекратявани, "поне не и на хартия" , предаде Politico.

"Турция е наш съсед, не можем да я оставим просто така. Не съм за прекратяването на преговорите за присъединяване на Турция, каквото е искането от Европейския парламент", заяви Юнкер.

"Но е факт, че Турция се отдалечава от самоналоженото си задължение да стане член на ЕС с всяка изминала минута. Не ЕС се присъединява към Турция, а Турция се присъединява към Съюза", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: ЕСТурцияпреговори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкер иска преди всичко водка.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото турция е в много добри отношения с русия и затова трябва да не спират преговорите тя избра силен партньор който не я подчинява и не и заповядва мноооого св ирки на ердоган ще трябва докато я отделят и подчинят отново ако изобщо турците пожелаят защото един референдум и краи с надеждите за европа защо нямаше унас референдум за ес и нато защото отговорът е от ясен поясен
3
6
 
13
 
! Отговори
Gost преди 6 години
Юнкер, като искаш,*** да живееш в турция.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един предател срещу милиони европейци.и после ми кажете че не било диктатура..
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кажете после, че ЕС не е с колониална структура по подобие на древния Рим. Защо да не поканим и Индонезия, Мексико и Габон? Вярно, че не са близко по евротолерастия, но пък са си пазар! Къде ще си пробутват *** на друго място, освен в Източна Европа.