Силите на САЩ се ориентират към по-глобални военни учения

Така ще са подготвени за една по-настъпателна Русия
Обновена: 3 авг 2017 23:02 | 3 авг 2017 22:55,
108
Силите на САЩ се ориентират към по-глобални военни учения
Снимка: Архив, Reuters

Въоръжените сили на САЩ се ориентират към по-глобални военни учения, за да са по-добре подготвени за една по-настъпателна Русия и за други световни заплахи, заяви американски генерал в интервю за Ройтерс, цитирано от БТА.

Генералът от ВВС Джон Хийли, който ръководи ученията на войските на САЩ в Европа, заяви, че е била осъзната нуждата за по-добра подготвеност за все по-сложни заплахи във всички военни области - по суша, вода и въздух, в космоса и в киберотбраната.

Вече са се състояли военни игри с глобална насоченост в по-малки мащаби, но целта е да се проведат по-обхватни учения до фискалната 2020 година с войски от всичките девет бойни командвания на САЩ вместо да се набляга на конкретен район или род войска като морската пехота.

"Стремим се към глобално интегрирана програма на военни учения, така че всички да работим по един и същ нотен лист в едно комбинирано глобално учение", каза Хийли.

По думите му военните игри и обучения са от решаващо значение за подготовката за възможни конфликти и трябва да отразяват глобалното естество на днешните военни заплахи, включително кибервойната.

Хийли заяви, че в Европа се съсредоточава предимно върху Русия и че отблизо се следят руските военни учения "Запад", които започват следващия месец и според експерти ще включват около 100 000 войници.

Той посочи, че руски наблюдатели са присъствали на неотдавнашните учения на САЩ и НАТО в Черноморския регион, но Москва не е отправила подобна покана за своите военни игри. "Те не са толкова прозрачни, колкото сме ние", отбеляза Хийли.

Русия заявява, че в нейните военни учения ще участват по-малко от 13 000 войници и затова не е нужно да се канят външни наблюдатели.

За догодина САЩ планират 11 големи военни учения с участието на редица съюзници от НАТО от Исландия до Великобритания и балтийските републики, а също евентуално и на Финландия. В тези учения ще участват военновъздушни, сухопътни и военноморски сили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настъпателна Русия има военна база само в Сирия, за разлика от това мирна америка има стотици по целия свят.Дано всички природни бедствия се съсредоточат върху империята на злото америка.....Това е така защото Америка има приятели навсякъде, докато приятелите на русия се изчерпват с Иран и Сирия. Просто е, но не е за прости русофили.
14
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Настъпателна Русия има военна база само в Сирия, за разлика от това мирна америка има стотици по целия свят.Дано всички природни бедствия се съсредоточат върху империята на злото америка.
13
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според скорошно(преди 2 седмици) международно проучване болшинсвото запитани от над 40 различни страни орпеделят ....Сред тези страни има ли европейски или всичките са от ОНД сесесерски сателити?
12
15
 
2
 
! Отговори
Джонатан Асов преди 6 години
Реално "другата ти класа" не е измислила нищо ново с което да надцака немеца оптреди 70 години....Абе то и аз ви измислих копмпутара ама дей го ся българският компутар Дей го хамериканския...
11
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те германците ги пребиха за месец ....САЩ са друга класа. И шампоаните много добре го знаят. За това 70 години трайкат. Да не ядат салама , като Япония.
10
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея проучвания си ги заври знаеш къде. 1939 Русия влиза в Полша след това размазва Латвия и Литва, Швеция и т.н . Това са факти. Това са запалителни действия. Това е офанзивен план. САЩ ИМАТ Дефанзивен план. Има малка разлика.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСпоред скорошно(преди 2 седмици) международно проучване болшинсвото запитани от над 40 различни страни орпеделят САЩ като най-голяма заплаха за световния мир, какво са спасявали на баба ти хвърчилото. И то вече за 3та проедна година ...
8
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 9Аз до колкото съм учил Сталинската чума е запалила света , а Сащ го е оправила. Никуде не съм чел Сащ да е запалвал света нито ПСВ нито ВСВ. А историята е една . Платен гризач.
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говедарската 4ума ще запали света за пореден път, за да отвлича внимание от вътрешните си проблеми...
6
23
 
6
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Пончо ; Да и затова целия свят стой зад САЩ ,а зад руските пияници стой само Сирия ,***
5
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да русофили те не са света. Вие сте малка пасмина бивши хрантутници. Нищо повече. САЩ е дала толкова много на света , че да бяга срещу него неможе да е стигне. ***. Даже и мнението ти го пишеш в среда създадена от САЩ .
4
19
 
7
 
! Отговори
до Пунчо преди 6 години
Е ти не си света, ами дребна ***.
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе севернокорейците ги направиха за смях .
2
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Русия ли ще се бият? Кога?
1
9
 
30
 
! Отговори
Пончо преди 6 години
По глобални от това накъде :D целия ядрен арсенал на Русия да се стовари върху белия дом и *** да не останат,СВЕТА ВИ МРАЗИ БЕЕЕЕЕЕЕ!