Без дом, без близки: Сирийско бежанче трогна Турция

Турски певец се развълнувал от историята, зове за помощ
4 авг 2017 13:00,
34
Без дом, без близки: Сирийско бежанче трогна Турция
Снимка: Hurriyet Daily

Снимки на сирийско дете, спящо на улица в Истанбул, гушнало улично куче, предизвикаха дискусия проблемите на бежанците от Сирия, след като преди две години фотографии на удавено тригодишно сирийче разтърсиха света, съобщи турският "Хюриет дейли нюз".

Зад снимките на спящото момче се оказа, че стои още по-сърцераздирателна история. Нея разказва турският певец Халюк Левент, който е също така основател на неправителствената организация АХБАП (Анадолска народна и мирна платформа).

"Той е дошъл в Турция от Сирия, чичо му го изоставил, а си няма никой друг", написа Левент в профила си в Twitter.

"Стотици малки деца като това момче живеят в парковете", добави той, призовавайки властите да помогнат на децата с подобна съдба преди настъпването на зимата.

Снимките и видеозапис на момчето с кучето през последните дни предизвикаха обществено възмущение в социалните медии, където турски потребители не спират да ги споделят и коментират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
8
 
! Отговори
Wlvrn преди 6 години
Смотани бьлгари и в наща даржава ако почне да вали бомби ще се побаркате в коя даржава да избягате
27
1
 
12
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Като гледам коментарите на българите отново се убеждавам че по загубено и просто племе от тях няма.
26
4
 
3
 
! Отговори
Търсен от хайко маас преди 6 години
педофилите и педерастите винаги са трогнати от подобни случки, които сами предизвикват.
25
5
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Бързо, ей сега заради малкия джихадист от пейката, бясната бабичка на Джихада ще приема още 500 хиляди "сирийски" "бежанци"!
24
0
 
5
 
! Отговори
До !!! преди 6 години
А не колега...то Бялото не е сарай бе..то е Бяло домче, малка бяла спрегната къщурка!!! :-) за това не я виждат!!!:-)
23
3
 
6
 
! Отговори
!!! преди 6 години
"Ердоган и семейството му се разхождат върху килими за 8 500 000 евро, в 1100 стаи в палат които се шири на 4 декара и само построяването му струва повече от 600 милиона евро."Тапията на сарая не е в Ердоган!!!А Белия сарай отвън океана където влизат от там в чужди територии виждаш ли и тях...Факта е, че "Турция вече НЕ се управлява от Белия сарай откъм океана! А от Сарай Анкара"! *** се от ЯД!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Правилно - трябва да изгоним всички бежанци в Турция за да може тя да се грижи за тях :-):-):-)добре се справят комшиите"Комшу Те искат в България...най-обичали патриотките Ви!!! :-) :-) :-) :-)
21
2
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Чичо му го изоставил??? Ъъъъ...чичо му не е ли от миролюбивата ...човешколюбива религия?Защо статията "акцентира" върху факта, че тарамбуката спи с уличните *** стии...а не акцентира върху хуманния чичо??? Поредния манипулативен , тенденциозен, булшит! Да ви напомня, че тарамбуката размазала 86 ЖЕНИ, ДЕЦА, И МЪЖЕ в Ница също е била сладко бебенце някога...
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато продължават всякакви да се представят за бежанци и да няма цедка, за исктинските, като това дете, няма да има подслон и храна.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган и семейството му се разхождат върху килими за 8 500 000 евро, в 1100 стаи в палат които се шири на 4 декара и само построяването му струва повече от 600 милиона евро.Той се снима с детето на джихадиски главорез което беше "публикувало" измислено сърцераздирателно писмо в социални мрежи... а за истинските деца бежанци като това на снимката "мястото" е на улицата ....
18
4
 
6
 
! Отговори
вън от България преди 6 години
Правилно - трябва да изгоним всички бежанци в Турция за да може тя да се грижи за тях :-):-):-)добре се справят комшиите
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ох, не знам, не знам
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука гонят семейство бежанци, а в турция се чудят как да помогнат. Цивилизационни разлики.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2 ПОЖЕЛАВАМ ТИ СЪДБАТА НА ДЕТЕТО! А М И Н
14
14
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Дете кученце певец фондация...Слъзливи турски сериали
13
0
 
19
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До 15Вярно е, че влизат много не нужни...но как да ги разбереш бе колега, на никой на челото му не пише какъв е!!! А, че заедно с тях вленаха и идилци пък за това хич да не говорим!
12
0
 
15
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До НесторКолега от одавна вече не влизат бежанци в страната, въпроса е, че някои не искат да стоят в лагерите, при положение, че там има училище за децата, храна, място за спане, валчер 100 лири, курсове по занаят, здравни служби...и т.н. Тези, които имат възможности излизат по квартири и си отварят работни места ок, но излизат и тези, които нямат възможност виж на тях се ядосвам! Прибират ги тези, които просят и ги пращат по лагерите, но в първата възможност пак излизат!
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се трогнах откровено , а съм против бежанския наплив . Но има хора сирийци християни и деца сирийчета сирачета които са истински бежанци и на тях никой не помага . Наглите афганистанци, пакистанци плащат и успяват да се доберат на хранилка в Германия, а тези които наистина се нуждаят от защита не я получават . Този свят е сбъркан.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Интересното за мен е защо не е останало в лагерите? Може и сам да е вленал в Турция, но да беше останал в лагер! Там щеше да има място да спи и храна и обучение! Значи много се връзват на акъла на някои, които излизат от лагерите и си търсят пътя другаде!!! Но не успява всеки! Момчето е настананено сега, дано не излене пак!
9
15
 
11
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Мога да ви покажа колкото искате такива снимки , давам на едно *** 10 лева казвам му да легне до някое куче за снимка и ето имаме "бедстващо сирийче" и трябва да ги внасяме. Така работят НПО-тата на Зорош.