Намерено из Мосул: 173-ма джихадисти... Готови за Европа

Списъкът бил пратен към Интерпол, не се знае колко са в ЕС
4 авг 2017 15:30,
15
Намерено из Мосул: 173-ма джихадисти... Готови за Европа
Снимка: архив Reuters

Списък с имената на 173 бойци от терористичната организация "Ислямска държава" беше открит в Ирак. Смята се, че това са имената на бойци, готови да извършат терористични актове.

Списъкът е открит в база на терористите в Мосул. Освен имената на джихадистите, има техни снимки и държавата, в която са родени.

Повечето от тях са от Ирак, но сред тях има тунизийци, мароканци и йорданци, както и бойци от Таджикистан и Саудитска Арабия.

Списъкът е в ръцете на европейските власти за сигурност. Американските служби пък са изпратили списъка към Интерпол, съобщава Die Welt.

За първи път той е изпратен към европейските полицейски сили през май месец, като предупреждение, че мъжете на снимките са на път за Европа. Сред 173-ата джихадисти има и шестима бойци от Европа.

Един от тях, под номер 70, е Сами Дж., с бойното име Абу Асид ал Алмани, на 27 години и от Солинген, Северен Рейн-Вестфалия.

Бил член на забранената салафистка организация "Милату Ибрахим" в Германия. През есента на 2012 г. напуснал Германия и отпътувал за Египет, а после за Либия. След това отишъл в Турция, откъдето се прехвърлил в Сирия. С него пътувала жена му и детето му.

Документът, намерен в Мосул, показва, че Сами се е присъединил към ИД на 25 май 2015 г. Има негова снимка, със сив вълнен пуловер и къдрава черна коса. Длъжност: самоубиец с бомба.

Списъкът, намерен в Мосул, е още една индикация, че ИД все още планира множество нападения в Европа. Остава обаче неизвестно колко от тези терористи са стигнали в ЕС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Over fear преди 6 години
*** горкичките бежанци, *** как може така да ги злепоставяне??? Били от ИД пълни глупости те даже не са и мюсюлмани... просто някой им е набутал автомати и ножове в ръцете и те така от нямане какво да правят си стрелят и режат глави.
12
0
 
2
 
! Отговори
Ники преди 6 години
А защо не са вписали и ЕГН на симпатягите! Сега как ще ги открият?
11
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Списъкът бил пратен към ИнтерполСред имената в списъка присъстват и познати персони Владимир Путин, Сергей Лавров, Дмитрий Медведев, Песков, Бастрикин, Сечин и още 70 кремълски бандити джихадисти.
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А наш Бочко иска да ги прибира у нас в лагери и да си ги отглежда. Умен е Бочко, много дори."Вие си защитавате и българските граждани от кюрдски произход, подкрепящите пкк!!! Така, че си го заслужавате! Цяла европа сте отворили ръце на терористи!
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички терористични групи са създадени, контролирани и се хранят от "ционисти"! Целта е разделяй и владей...създай хаос! Тези от идил не са никви мюсюлмани!!!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
172. Този който е оставил списъка се самоубил като е видял какви *** ще го ползват.
7
1
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
Не може ли просто да ги y дaвяt в някой свинарник? При бай Тошо такива терористи това ги чакаше. Ех Господ ходеше по земята тогава!
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А наш Бочко иска да ги прибира у нас в лагери и да си ги отглежда. Умен е Бочко, много дори.
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА НЕ СА ИЗТЪРВАЛИ НЯКОЯ НУЛА В БРОЙКАТА В НАМЕРЕНИЯ СПИСЪК?
4
0
 
23
 
! Отговори
Винету Папазян преди 6 години
Ни ми било Ислямска държава, най ми било Идотска държава! Хахаха
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дашната баба ще ги приеме с разтворени... обятия.
2
2
 
30
 
! Отговори
Циник преди 6 години
137 ???!!!! Само??? От близо 2 000 000?Да бе...да.....1370...или 13 700 е по-близко до "обстановката"! Там са правили декапитации...сега ще се преместят в гостоприемна Европа...в Мурксулския халифат...хем няма да имат стрес от битки с коалицията....хем ще са социално, и здравно осигурени!! Време бол да плануват - кога, и къде да изпратят в ада шепа неверници!!!
1
4
 
45
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Не се знае колко са в Европа, обаче се знае защо са тук: понеже ги покани една толерантна баба след като я посъветваха господарите зад океана.