Путин към Радев: Братска дружба свързва народите ни

Руският президент поздрави българския си колега
4 авг 2017 12:00,
432
Путин към Радев: Братска дружба свързва народите ни
Снимка: архив Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави президента на България Румен Радев по случай 25-ата годишнина от сключването на Договора за приятелски отношения и сътрудничество между двете страни, предаде ТАСС.

"Руско-българските отношения имат отдавнашна и богата история. Във всички времена за тяхна основа служат връзките на братска дружба, на културна и духовна близост, свързващи нашите народи", пише в поздравителна телеграма, публикувана на интернет страницата на Кремъл, пише "Фокус".

Президентът Путин подчерта, че договорът, сключен през 1992 г. е помогнал да се разшири сътрудничеството между Москва и София, да се увеличи обемът на двустранните търговия и инвестиции, да се активизира сътрудничеството в енергийната, научно-техническата, хуманитарната и в други сфери. Той отбеляза, че в двустранните отношения остава значителен нереализиран потенциал.

"Убеден съм, че още една юбилейна дата, която предстои да бъде отбелязана през март следващата година – 140 години от Освобождението на България от османско иго, ще ознаменува нарастващата съвместна работа по всички въпроси от двустранния дневен ред", добави Путин.

Руският президент пожела на Румен Радев здраве и успехи, а на българските граждани благополучие и разцвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
10
 
11
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
До КИН Кин, ти си елементарен.Натрапници са американците у нас.Какво е видял народа ни да ни помогнат?С,, Южен поток те ни върнаха 10 века назад!Скрийсе душице мизерна!
266
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев и Путин ги свущързва Решетников
265
5
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 6 години
Повечето българи имат (с право!) някакъв сантимент към Русия, която обаче не винаги е действала приятелски спрямо нас. Факт. Но заради духовната ни връзка и мащаба тя е "големият брат". И все пак "майката" сме ние, а не те. Четящите малко повечко знаят какво имам предвид. В момента отношенията ни не са много добри по обективни причини, свързани още с посещението на Виденов при Елцин. Само казвам - внимателно, "рода" сме, но не бързайте, защото се империя. Нека първо руснаците смекчат тона.
264
4
 
3
 
! Отговори
Chivars Pantev преди 6 години
ХЕЙ БРЕ ХОРА, УГРАМОТЕТЕ СЕ И ДОБИЙТЕ ЗНАНИЯ ПО ИСТОРИЯ ЗА НАШИТЕ ДВА НАРОДА. НЕ ПРАВЕТЕ ЖАЛКИ ИЗКАЗВАНИЯ СМЕШНИ СТЕ. ПОЖЕЛАВАМ ВИ ПОУКА И МЪДРОСТ.
263
6
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Света щеше да обича Русия, ако Русия водеше яростна политика срещу мю(юлманите, а не да им строи джамии в Москва.... 80 % от българите защо харесват Русия? Защото ни е помогнала срещу турските талибани, както е помогнала и на другите балкански народи !
262
9
 
14
 
! Отговори
КИН преди 6 години
Валодята да си прави дружбата с Ниновица и Льотчика. А нас обикновените хора да ни остави на мира. Нямаме нужда от такъв натрапник!
261
4
 
10
 
! Отговори
КИН преди 6 години
Валодята да прави дружба с Ниновица и Льотчика. А нас обикновените хорица да ни остави на мира.
260
5
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Някои руски коментари във форума са за прокурор.
259
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю Кутев, по колко копейки вървят русофилите днес?
258
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави впечатление, че нашенските хибридни русофили са нечовешки антисемити. Това е така защото между нацист и комунист разлика няма. Чудя се обаче как *** им го позволяват, явно такава е инструкцията, да се разпространява националсоциализъм и фашизъм.
257
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилските *** са живото доказатерлство за хибридната война на офицерът от КГБ Путин в България.
256
11
 
24
 
! Отговори
До Шарап/ова преди 6 години
Да другарко хибрид Шарапова, били сме в Русия. За последно преди две години. Видях една кална Москва през Април, едни навъсени и угрижени хора, много мръсни и стари коли, отвратително обслужване и неземна бюрокрация навсякъде, лоша храна, мъртво пияни по пейки в късния следобед... Въобще сумрачна и нерадостна картинка. Свърших си работата и с огромно облекчение се прибрах в София.
255
18
 
13
 
! Отговори
по-полека преди 6 години
До аутИ да викаш - все тая. Ако наричаш руски агенти всички, които обичат Русия няма как всички да изгониш, а и кой пък си ти...
254
19
 
23
 
! Отговори
аут преди 6 години
ВЪН РУСКИТЕ АГЕНТИ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ - НАШЕНСКИТЕ *** ОТ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!
253
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германеца Александър 2 довел войски от 28 националности от тях я има 40% руснаци я не КАКВО Освобождение от русия еле пък днешнаТА дето НЯМА И 1 ЕДИН ЖИВ НА КОЙТО ПОНЕ ДЯДО МУ ДА Е О4АСТВАЛ В СЪБИТИЯТА-- да не говорим 4е войната запо4ва понеже турците за пореден път бият сърбите
252
1
 
2
 
! Отговори
ух преди 6 години
До айде беЧул недочул, разбрал - недоразбрал - това си ти, а освен това наистина си лилипут духовен.
251
20
 
9
 
! Отговори
Шарап/ова преди 6 години
Тука се повтарят едни мантри , заучени фрази без смисъл и тия дето ги повтарят даже не знам дали знаят някакви добри думи да кажат за когото и да било. Русия била това, била онова, не можела, не знаела, не искала, ***, джуджета......Тези, дегто го повтаряте това някога били ли сте в Русия ? някога чели ли сте нещо за Русия ? Гледали ли сте нещо за тази страна и за хората там ? Бедни духом, бедни на думи, бедни на емоции - в това ни превърнаха и продължават - стига да се дадем.
250
1
 
2
 
! Отговори
% преди 6 години
До .....ОСТАНАЛИТЕ 99$...Какво означава този долар ?Или за % става въпрос. Ако е второто, първо се ограмоти, а после изказвай мнение.
249
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
народите може би ама с тебе крадливо кгб джидже нищо добро не ни свързва
248
9
 
23
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Ваньо Танов го отровиха руските мафиоти заради Акцизните складове.51000 от фирмите у нас са руски. Не плащат Акцизи и данъци. Лукойл е специален случай.ИЗЕДНИЦИ.