Путин на почивка: Преследвал щука, бродил в тайгата...

Ще публикуват уникални кадри от тридневния му отпуск в Сибир
77
Путин на почивка: Преследвал щука, бродил в тайгата...
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин е бил на кратка лятна почива в южносибирската република Тува в дните от 1 до 3 август, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му президентът е бродил из "трудно достъпна тайга, ловил е риба в планински езера, занимавал се е с подводен риболов, пекъл се е на слънце, спускал се е по планински реки на моторници и салове и е правел планински преходи пеша и с АТВ".

Песков допълни, че в пътешествието си Путин е бил придружаван от министъра на отбраната Сергей Шойгу, президента на Тува Шолбан Кара-оол и президента на Хакасия Виктор Зимин.

Кремълският прессекретар описа климата в района като суров, остро континентален, като на слънце е много топло, но вечерта температурите рязко спадат до 5 градуса. По думите на Песков водата в езерата била с температура до 17 градуса, но това не е спряло президента.

Путин, облечен с леководолазен костюм и с маска и шнорхел, два часа преследвал щука под водата, преди да я простреля с харпун. През това време инсталираната на маската му камера "GoPro" е заснела "уникални кадри", които ще бъдат публикувани, обеща Песков.

ТАСС припомни, че Путин нееднократно е ловил риба в този район. През юли 2013 г. той е бил на почивка в Тува и Хакасия на езерото Токпак Хол. Тогава Песков съобщи, че президентът бил хванал щука с тегло над 21 килограма, след като я изтеглял от водата в продължение на три минути.

Владимир Путин е бил за риба и с други високопоставени лица - през 2007 г. с княза на Монако Албер в Тува, през 2001 г. с френския президент Жак Ширак в Санкт Петербург, а през 2007 г. с президента на САЩ Джордж У. Буш и с Джордж Буш - баща в семейното им имение в щата Мейн, припомня ТАСС. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
21
 
! Отговори
тролочукач преди 6 години
Хихих! Свежо а?? Путин прави "преходи" и...............заедно с него една кохорта придворни фотографи:)) А стига бе!:)) И никой не казва, че щуката е предварително закачена на въдицата а Джуди само трябва да я изтегли:)) Нищо ново под небето. Поредните няколко клипчета от десетките хиляди изфабрикувани от руската пропаганда. На дядя Вова гладния мужик му аресват! Велик е Путин:)) Велика е русия!! :))
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ПРИЯТЕЛЯТ НА СИМИТЛИЙСКИЯ КМЕТ СЕ ПРАВИ, ЧЕ ИГРАЕ ТЕНИС
23
19
 
8
 
! Отговори
факт преди 6 години
През 1911 Тува се отцепва от Китай.Това се дължи на сепаратисткото движение подкрепяно от Царса Русия.От 1914 Тува се намира под протектората на Руската Федерация.Веднага се сещам за едни други сепаратисти дето са на почивка в братска Украйна.
22
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
айде каскети марш към Сибир да лОвите щуки,северни елени,па може и некой тигър да срещнете
21
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истински човек. За разлика от западните гeй торби.
20
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бърз рак за copocoидите! До крак!
19
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде го е ухапала щуката не разбрах!
18
15
 
22
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 6 години
Супер .... Сибир е чудесно място за почивка на товарищ путин, а като му се насити ще може да отскочи и до Хага, за да огледа новата си квартира, с южно изложение, която са му подготвили от Пенсионния Фонд ... !!!
17
10
 
22
 
! Отговори
Жоро Павето преди 6 години
Хахаха....Е важното е,че е имал една западна камерка(Go Pro) със себе си,за да станат рекламните клипчета качествени.Щото ако го беха снимали с некой руски чакрък немаше да се вижда как точно тепе мечките с голи ръце :)))))))Еййй много ме разсмяхте с руските сказки :))))))
16
12
 
22
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Путин си лови щуки,децата му си живеят на Запад,в прогнила Европа,а руснака пие лосион,керосин и квото намери че животеца му труден.Комунистическа идилия.
15
13
 
23
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
Русия ке се оправи когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея.
14
13
 
17
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Нисичкия палавник от Кремал отдавна ме е закачил на кукичката.Голям мъжага,как искам да му пояздя коня.
13
12
 
20
 
! Отговори
рашка_чибурашка преди 6 години
Бродил в тайгата, преследвал щука .... Освен това е яздил мечка, а след това и усурийски тигър .... Мечката го е помислила за гномче, и му е дала възможност да се порови в козината и, а тигърът се е чудил какво е това жуженце, което жужи около него !
12
14
 
15
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Вярно е че щука се лови късна есен, когато другите риби се скриват в тинята да презимуват. Но това е необятна Русия, където има всички сезони заедноКой знае какъв студ е в тези сибирски езера. А още повече, Путин е ловил щука с харпун, а не на жива стръв.
11
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грохнaл стaрец е вече имa нуждa от почивкa
10
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бъде жив и здрав господин Путин! Господ да го закриля и пази!
9
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо няма ред, къде прекарва времето си американският президент. Който го е страх да стои в Белия дом и постоянно сменя резиденциите си. Но какво прави там-тайна!
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бах мама му, и аз ходя за щука но никой не пише за мен!!!
7
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква щука през август в тази жега лови Путин не ми е много ясно. Щуката се лови през март, сега Путин трябваше да е на палатки за шаран, сом и амур. Фейк новина отвсякъде.
6
15
 
20
 
! Отговори
Усетихте ли? преди 6 години
Тънка антируска пропаганда.Всеки по-интелигентен човек ще я усети, но то целия сайт си е такъв.В случая се вкарват някои "малки" думички, които да карат хората да си казват "да бе да".За съжаление масмедиите у нас не спазват заръката на Ванга - не се продавайте на Америка за пари!