Зловещо! Деца войници в Конго пият кръв от жертвите си

ООН: Много от тях са на възраст между 7 и 13 години
4 авг 2017 22:31, Анисия Иванова
51
Зловещо! Деца войници в Конго пият кръв от жертвите си
Архив: Reuters

Деца войници в Демократична република Конго пият кръвта на своите жертви, вярвайки, че това ще ги направи непобедими, според доклад на ООН, съобщиха Ройтерс.

Въоръженото формирование "Камуина Нсапу", което редовно извършва нападения в централния район Касай, използва за бойци момчета и момичета, много от които на възраст между 7 и 13 години, заяви Комисията на ООН за правата на човека.

Според доклада членовете на "Камуина Нсапу" вярвали, че магическият ритуал, включващ пиене на кръвта на обезглавени жертви, ще ги направи непобедими. Повечето жители били убедени в магическите способности на децата, което всявало страх. 

"Това общо вярване... може отчасти да обясни защо едно зле въоръжено формирование, съставено до голяма степен от деца, е в състояние да устои на настъплението на обучена национална армия повече от година", заяви комисията в доклада, който се основава на свидетелства на хора, избягали в Ангола от насилието в ДР Конго.

По данни на ООН "Камуина Нсапу" е екзекутирала най-малко 79 човека. Формированието убивало главно представители на властите.

През март или април е било създадено друго въоръжено формирование, наречено "Бана Мура", което да напада етническите групи луба и лулуа, към които принадлежат бойците на "Камуина Нсапу".

Твърди се, че формированието, подозирано, че извършва кланета и изнасилвания на етническа основа, е въоръжавано и подкрепяно от местни лидери и служители на армията и полицията, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Красив ***
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
v momenta v kongo se vodi varlas grajdanska voina mejdu nqkolko grupi tri ot koito sa buntovnici , legalnoto pravitelstvo , i mejdunaroden kontingern + oshte 2-3 grupi , celta sa skapite mini za redkiq metal kobalt :)
25
1
 
3
 
! Отговори
дон преди 6 години
До БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР абе стига се перчи бе ***!клавиатурен тигър,напиши нещо смислено,пръдлю
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е то при демокрацията :)
23
2
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Така наречените местни традиционни вярвания. Няма как, и тези ще трябва да ги интегрираме в Европа.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми нямат пари за Ред Бул горките!
21
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ама явно това не е достатъчно за намеса на чужди войски или санкции, защото държавата е "демократична" република... Много "по-страшно" е в Русия, Иран, Венецуела, С. Корея, Филипините, Сирия на Асад и т.н.
20
8
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
В БГ тая работа я вършат ГЕРБ !
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОБЛЕМА Е ДРУГ!!!ТЕ СЕ ПЛОДЯТ КАТО ЗАЙЦИ!ВПЕЧАТЛЯВАЩО Е НО СЕ УВЕЛИЧАВАТ С ОКОЛО 10% ВСЯКА ГОДИНА И ТО ПРИ ОГРОМНА СМЪРТНОСТ НАЙ-ВЕЧЕ ОТ УБИЙСТВА!----------------------------ПРОБЛЕМЪТ ТАМ Е , ЧЕ НЯМА КАК ДА СЕ ИЗХРАНИ НАСЕЛЕНИЕТО А ТОВА ВОДИ ДО ПРЕСТЪПНОСТ А ТЯ ВОДИ ДО СМЪРТ!20 МИЛИАРДА ИМ Е БВП! А СА 100 МИЛИОНА!ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ПРАВИ МНОГО С Е К С В ДЪРЖАВАТА!
18
2
 
16
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
Гущи, отивам на басейн, жега е. Мили сънародници, пазете се, пийте течности, не се ядосвайте за глупости.Хубав ден! ☺️
17
1
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
Моля! Телефон си имам, запази си го. Ако искаш, дай номер. Ама какво толкова ще се разправяме, не разбрах.
16
1
 
21
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
Идвам тук заради коментарите. Харесва ми да чета как мои сънародници се заплашват, псуват, и канят да се срещнат някъде... Защото видите ли, един як пердах би научил и вкарал единия, а може би и двамата, в "правия път". Да забележа, че насила хубост не става. Човек може да погледне историята на всяка една държава и ще го разбере. Ако ще се лаете, поне избягвайте да се обиждате, срамно е. Приятен ден на всички! Наистина се насладете! Прекрасна събота е!
15
3
 
17
 
! Отговори
Вурстер преди 6 години
Тези които знаят кой е Вурстер не е нужно да четат повече -:):):):)л Ето още едни потенциални бежанци и невинни дечица които ще дойдат в Европа да търсят спасение от войната !!!! Не мога да разбера защо европейските лидери са толкова късогледи ... или пък Американците управляват Европа и я тласкат към дъното !!!! Тази Арабска пролет си е тежка и безкрайна зима за Европа!!!!! Вижте само най-крайният ислям къде е е .. и кой е пръв приятел на Саудитска Арабия .... кой създаде Алкайда и ИД ...
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Па после се чудят защо имат СПИН епидемия
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно, християнството не води до това. А ислямът е доктрина, оправдаваща убийството на хора несъгласни с него.Ислямът е прикрита форма на caтaнизъм.
12
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До това води християнството.
11
8
 
20
 
! Отговори
плефнефлиеф преди 6 години
да ама е Демократична република Конгоима демокрация и банани всеки дена при комунизма нямаше демокрация и банани само по Нова Година и то на опашки
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми като правят по 20 -30 деца нищо чудно и да ги ядат от време на време.Преди белите хора им бяха виновни.Ето сега няма бели хора там.Що са зле?Хубавото е,че има едни организми наречени приони които се грижат за намаляваме на популацията на тези недоразумения.За сега са латентни.За в бъдеще кой знае.В крайна сметка това е бъдещето на човечеството.Докато евро коконите се чудят каква рокля за хиляди евро да си сложат и дали да имат и 1 дете ония произвеждат като ненормални и идват в ЕС на социалка
9
4
 
39
 
! Отговори
Чарлз преди 6 години
От маймyнa не се става човек така лесно. Нужни са поне 10 хиляди години еволюция и естествен подбор.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИзводътKoранът забранява да се пие кръв, каквато и да било. Без значение дали животинска или човешка. Виж в Талмуда е разрешено, даже се поощрява по празници.