Венецуела аут от Меркосур, от там зоват за демокрация

От миналата година Венецуела е блокирана от южноамериканския пазар
Обновена: 5 авг 2017 21:28 | 5 авг 2017 21:21,
50
Венецуела аут от Меркосур, от там зоват за демокрация
Венецуелци, живеещи в Бразилия, протестираха срещу Николас Мадуро Снимка: БТА

Южноамериканският търговски блок Меркосур днес преустанови за неопределен период членството на Венецуела, засилвайки натиска върху президента Николас Мадуро да разпусне новия законодателен суперорган и да възстанови демокрацията, предаде Ройтерс.

Външните министри на Аржентина, Парагвай, Уругвай и Бразилия обявиха решението в Сао Пауло, като призоваха Мадуро да освободи затворниците и незабавно да започне политически преход.

Още по темата

В комюнике на Меркосур, цитирано от Франс прес, се отбелязва, че четиримата първи дипломати са замразили политическото членство на Венецуела заради "разрушаване" на демократичния ред, пише БТА.

Още от декември миналата година достъпът на страната до общия южноамерикански пазар е блокиран по търговски причини. Задействането на така наречената демократична клауза обаче цели да постигне по-голямо политическо отражение, отбелязва АФП.

Тази клауза, станала известна като "протокол Ушуая", е прилага само веднъж досега - през 2012 година - за санкциониране на Парагвай след свалянето на президента Фернандо Луго.

На практика това не е изключване от блока, но последиците от мярката са доста по-големи в сравнение с други санкции, налагани преди това, посочва Франс прес.

"Суспендирането ще да бъде премахнато, едва когато останалите членове на групата преценят, че демократичният ред е изцяло възстановен", се обяснява в комюникето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
3
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Слагай минуси, ***, но това е истината, а твоето менче все ще си остане кухо и празно. Добре е, като се цепиш, да си прочел нещо или да си преживял. Ноо генът ви си е увреден, идва от деди комунисти и майки рускини. Знам ви...
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 44Всичко и всички наистина ще цъфтят, ако това говедарско стадо не си пъха рогата навсякъде! Ако с калните си копита не се разхожда по всички континенти!!!! Да направим един експеримент, всички бази на говедарите да се разкарат и те да не се намесват никъде! НА ЗЕМНОТО КЪЛБО ЩЕ НАСТЪПИ РАЙ!
40
1
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Що за тъпотия :...продала се ***..ла пише "глупарини" за пари !!! И все "Ройтерс" или Франс прес са на показ! Напъните на ЦРУ не са организация -няма такава/особенно в ЛА ! Латинците отдавна са теглили " Пу... май .." на "белите господари" !!! Няма вече "заден двор " на САЩ ! Как мислите - Опитват ли се САЩ да налагат своя ДИКТАТУРА над обществото- чрез фалшификация на стойността на долара ??? "Демокрация" означава /единственно/- народоуправление ,а народите са толкова различни.
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооооооооооооооо да, ама разбира се.....че КЪДЕ, КЪДЕТО краварите се намесват няма демокрация!? Като тръгнеш от Тунис, Мароко, Египет, Либия, Ливан, Ирак, Иран, Сирия......а НАЙ-ГОЛЯМАТА "демокрация" е при саудитите....За Бразилия и Аржентина да не говорим.....Аржентинците още не могат да се откачат от пипалата на МВФ, дето им изсмуква всички жизнени сокове!!! Абе, що се правите на утрепани....краварите искат ВСИЧКО ДА КОНТРОЛИРАТ И ОГРАБВАТ...ама дай Боже руснаците да ги СПРАТ НАЙ-СЕТНЕ! АМИН!!!
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но Венецуела не цъфна и върза, напротив - срина се. Чавес взе пример от Куба, свърза се и с Русия и всичко във Венецуела отиде на кино. Мадуро е още по-лош и некадърен, тип Алиенде( този троловете не са го и чували). После следва гражданска война, защото социализма е като рак-трудно се лекува. Скандинавските държави никога не са наричали строя си социализъм, това е измислица на източните комунистически идеолози, че може да има справедливо, богато общество.
37
4
 
2
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Преди около 25 години беше най-стабилната държава в Л.Америка. Даже имаха министър от български произход. После заради демокрацията(а това и е големият недостатък) избраха популиста Чавес, нещо като убитака Тръмп, но с по-лоши идеи - сосиализмо , от кубински тип. Тогава този *** започна да се зъби на САЩ, обиколи.все хубави страни като Иран и Либия( с арестуваните български медсестри) и в резултат петролът от 13$/В стана 21$/В, само за месец-два. И продължи да расте, чак до 150$/В, навремето
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията не е най-доброто, но по-добро не е измислено.................Такае, но истинската демокрация, а не американската. Щото в САЩ със стотици милиони се купуват постове, президент става този, на когото евреите са дали повече пари. няма честен избор.
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО НЕ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА НА ВАШИНГТОН, ТАКА Е.В САУДИТСКА АРАБИЯ СИГУРНО ДЕМОКРАЦИЯТА ПРОЦЪФТЯВА, ЗАТОВА СА ПЪРВИ ПРИЯТЕЛИ НА САЩ.ИЗГЛЕЖДА САМО САЩ ОПРЕДЕЛЯТ КЪДЕ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ И КЪДЕ НЕИ АКО "НЯМА" - цветна революция, майдан, държавен преврат и др. под. и работите се оправят демократично.
34
6
 
8
 
! Отговори
До 35 преди 6 години
Що пишеш глупости? В Скандинавските страни отдавна са построили социализма и са с най-висок стандарт света. В Китай е комунизъм и също си е ОК, защото никой не смее да им наложи санкции! Преди 89-та у нас не беше нито социализъм, нито комунизъм, а форма на държавен капитализъм, на който Горбачов му е.. мамата...
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление опитите за комунизъм струват скъпо.Демокрацията не е най-доброто, но по-добро не е измислено.
32
2
 
6
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Анонимен26....Как ще прати Кузя бе - нали половината бразилска джунгла няма да му стигне за гориво
31
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела можеше да е като Дубай, но ... социализма и СССР ги превърнаха в бедняци като руснаците.
30
9
 
7
 
! Отговори
Това е социализма преди 6 години
Венецуела е 3-та в света по залежи на нефт.А е бедна и разорена.Храни, тоалетна хартия, лекарства - с купони, както ние бяхме преди 25 години.Това е красивия комунизъм.
29
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизмът / социализмът не е простил никога на никоя държава!
28
8
 
10
 
! Отговори
До анонимен31 преди 6 години
Сегашните капиталистически диктатори по- добри ли са? Някога поне живеехме по- добре.
27
6
 
10
 
! Отговори
Демокрация ли? преди 6 години
Тя се използва като оправдание,за всички издевателства над човечеството. Това не е демокрация. Това е анархия и печална част в живота на човечеството.
26
5
 
10
 
! Отговори
WTF преди 6 години
До 30: Защо си мислите, че съм русофил :) Аман по-скоро от невъзпитани хора. България затова е зле - такива като вас са навсякъде. Конкуренция по възпитание са ви само ромите.
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платените *** пак са във форума.Колко ли пр*ст трябва да си...за да вярваш в комунизма/социализма?Един по долу...дори ни връща към СССР.Или си пр*ст или платен.Друг начин да защитаваш комунистически диктатори, няма.
24
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До WTFСАЩ изпревари руската *** по добив на петрол умнико. И вече изнася. Аман от умни русофилски пропагандатори!
23
9
 
14
 
! Отговори
WTF преди 6 години
САЩ се нуждаят от петрола им и използват всички лостове. Никой не се вълнува от демокрация, това е само за пред простия и все по-*** народ.