Мъж с нож и викове "Аллах акбар" край Айфеловата кула

Нападателят е задържан и започва антитерористично разследване
6 авг 2017 17:45,
65
Мъж с нож и викове "Аллах акбар" край Айфеловата кула
Снимка: БТА

Френската прокуратура започна антитерористично разследване след инцидент на Айфеловата кула, при който мъж с нож се опитал със сила да влезе в емблематичния туристически обект, предаде Ройтерс, като се позова на съдебен източник.

Инцидентът е станал късно снощи.

Мъжът преминал първия портал, изблъсквайки с рамо служител на сигурността. След това извадил нож и викал "Аллах акбар" ("Аллах е велик!").

Военните, които отговарят за сигурността в Париж, му наредили да хвърли ножа на земята, той го направил, без да се съпротивлява, и незабавно бил задържан. По неофициална информация става дума за лице с психични проблеми, излязло от психиатрия в края на юли, френски гражданин, роден през август 1998 година в Мавритания.

Изглежда мъжът е действал сам. Мотивите му засега не са ясни. След случилото се всички посетители са били изведени от кулата. Полицаи и сапьори са проверили всички етажи на съоръжението и не са открили нищо подозрително, съобщи по-рано радио Франс енфо, цитирано от ТАСС.

Първоначално случаят бе разглеждан като криминален. Впоследствие обаче прокуратурата си е променила мнението въз основа на изявленията, които заподозреният направил пред полицията, и предвид явната му радикализация.

Снощи Айфеловата кула бе осветена в червено и синьо - в цветовете на футболния отбор "Пари Сен Жермен", в чест на пристигането на бразилската звезда Неймар.

От миналата година до площадката под Айфеловата кула и до билетните каси се стига, само като се мине през детектори за метал и проверка. Целият периметър е ограден, в бъдеще там ще бъде поставена висока стена от бронирано стъкло, за да не се загрозява гледката към ажурните подпори на кулата.

Тази сутрин кулата отвори нормално за посетители в 9 ч. местно време, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки луд с номера си. Не знам, има ли вече човек по Земята, който да не знае какво значи "Аллах акбар!" на арабски?Сигурно го знаят и в Китай, и в Корея и в Япония даже. То е нещо като руските "гласность", "перестройка" и "спутник".Не е нужно даже да си мюсюлманин, камо ли джихадист за да крещиш.Но ако крещиш: "Jesus is great!" едва ли ще направиш такова впечатление, нали?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айфелова кула и алах ал...Франция мила моя майноле 2017гА, Париии ...
14
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kogato napadatelqt e ot hristiyanska religiya napadatelqt ne se naricha terorist a chovek s psihichni otkloneniya ,no ako e ot islqmsko poteklo vednaga biva narichan islqmski terorist smeshnici
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 8 , изпревари ме , четеш ми мислите
12
0
 
26
 
! Отговори
от Брюксел преди 6 години
Като за начало приемете няколко милиона бежанци, за да сте в крак с модерните евро тенденции, пък после ще го мислите.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто го застрелваш на място и точка. Не може с диваци да действаш с цивилизовани методи
10
1
 
17
 
! Отговори
Ислямист преди 6 години
Западния свят запада все повече и трябва да бъде излекуван от многото си пороци.02740
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изглежда мъжът е действал сам. Мотивите му засега не са ясни..".Изглежда има много *** щом още не са разбрали "мотива" на мюсюлманите ...Да отворят корана и ще го видят във 100 сури .
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V Evropa v momenta e provedeno neobqveno izvanredno polojenie kato konclager e,a davat akul na turcite da mahnat izvanrednoto polojenie v Turcia smeshnici
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Изглежда мъжът е действал сам. Мотивите му засега не са ясни."Мотивът е ясен и се нарича ислям.
6
2
 
24
 
! Отговори
Толерантен Европеет преди 6 години
Глупости, мъжът е мирен представител на добродушната религия, просто е изпаднал в краткотраен Амок, иначе е обро момче, съвестен труженик, любяш баща, гружещ се за болните си родители изхранващ 8 дечица... това е битов инцидент, на който не трябва в никакъв случай да се придава голяма тежест. Всичко е наред, да се концентрираме върху борбата с източноевропейските кучета, паразитиращи на френския пазар на труда!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По неофициална информация става дума за лице с психични проблеми, излязло от психиатрия в края на юли, френски гражданин, роден през август 1998 година в Мавритания."Хахахахха Брюксел започна да става комичен, обявявайки всеки сгафил тюрбан за невменяем. По-лошотот е, че обявявайки ги за невменяеми, всъщно им облекчават присъдата и скоро пак ще са на свобода.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя хубавец е от умерените терористи, дето го обучаваха да свалят законния президент на Сирия-Башар Асад.Спокоино, франсета, умерените терористи само убиват, те не режат глави.
3
2
 
25
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 6 години
"Мъж с нож и викове "Аллах акбар" край Айфеловата кула"Най-вероятно става въпрос за китайски будист, изпаднал в амок. Да не се обвинява исляма. Злодеят е искал да натопи мирната религия.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са новите френски шансони.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха ще умра от смях