САЩ готови за работа с Русия, искат да решат проблемите

Тилърсън от Манила: Москва проявява известна воля!
7 авг 2017 08:37,
76
САЩ готови за работа с Русия, искат да решат проблемите
Снимка: архив, Reuters

Държавният секретар Рекс Тилърсън каза днес в Манила, че Съединените щати са готови да работят с Русия и че не е нужен разрив в отношенията между двете страни заради разногласията помежду им, предаде Ройтерс.

Тилърсън, който участва във форума за регионалната сигурност на АСЕАН в Манила, каза след срещата вчера с руския външен министър Сергей Лавров, че Русия е проявила "известна воля" да преговаря, за да се намерят пътища за уреждане на трънливия проблем за Украйна.

Държавният секретар добави, че подхожда прагматично към отношенията с Русия и смята, че проблемите могат да бъдат уредени. Той е подчертал пред Лавров, че на Русия трябва да е ясно, че намесата в избори е много сериозно нещо, посочва Ройтерс.

Рекс Тилърсън каза, че САЩ ще дадат отговор на 1 септември на решението на Москва силно да намали броя на американските дипломати в Русия. САЩ още не са решили какъв ще е отговорът им, продължи държавният секретар и отбеляза, че е задал на Лавров редица уточняващи въпроси за решението на Москва за ответни действия на новите американски санкции, приети от американския Конгрес.

След срещата с Тилърсън в Манила, руският външен министър Сергей Лавров каза в изявление по телевизията, че Русия очаква трудности в гарантирането на прекратяване на огъня в последната от четирите защитени зони в Сирия, предаде Асошиейтед прес. Русия, Иран и Турция приеха през май план за установяване на четири "зони на деескалация" в Сирия и настояха сирийската авиация да не лети над тези зони, напомня АП. Според Лавров ще е трудно да се изработят детайлите за прекратяване на огъня около сирийския град Идлиб. Москва се надява, че може да се постигне компромис за прекратяване на огъня, ако всяка страна, която има влияние в Сирия, включително Съединените щати - убеди въоръжените групировки да спазват примирието, добавя АП.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Аман :) преди 6 години
До до все червен маймун Кой финансира болшевизма в Царска Русия бе папагал? Яков Свердлов знаеш ли кой е? Кой финансира Нацистка Германия бе папагал? Кой одтава на Хитлер Чехословакия и ВПК -военопромишлен за такива като теб и златни резерви австрийски.Кой насочва нацистка Германия на Изток? Кой и дава необходимото време за подготовка-петрол ,финанси ,ресурси,научни проекти ? За какво се договаря Хес с Британските служби ? Като ми отговориш тогава ще ми кривиш фактите през крив макарон
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 59-тия маймун Ти си толкова заблуден че направо си вдлъбнат и промит от пропаганда .Слаб -2 по История.Тия *** аперативи ще ги приказваш в някое кафене и със някои евролалаландици повтярвщи като папагали каквото им спусне вестника и "новата" образувателна система.Мисли не повтаряй като папагал това което ти отърва и което четеш от доолнопробна булевардна литература
69
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 6 години
До до все червен маймун Нещо си в грешка. САЩ играе "заедно "със СССР и с всички едновренео разбира се :) Втората Световна като елиминира влиянието на Британската Империя и я измества като основен играч. Европа е елиминирана също и поделена между сферите на влияние на САЩ и СССР . Така че България да е в тази зона на влияние е подписано и е съгласувано със САЩ тогава. Що чинеха та чакаха и закъсняха с включването си във войната .Чакаха Хитлер да набере скорост и тогава да поделят плячката
68
0
 
1
 
! Отговори
:) преди 6 години
До ако-то А ти вземи се образовай! Не да ми дрънкаш врели некипели .Аманяма как да ти сметне главата че Победителите от Втората Световна война са били ясни преди започването и.От ясно по ясно е че Англосаксонците ще катурнат Немския Елит че и ще финансират Хитлер и след това както в Първата Русия-СССР ще свърши мръсната работа на Континента .Така че всичко е било обречено в зародиш.Та съдбата ни като победена страна можеше да е доста по зловеща ако не беше Съветската зона на влияние и спогодбит
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ нямат избор! На нас наивните ни го представят, като инициатива от тяхна страна, но на практика са в нокаут и са готови на всичко, за да удължат агонията на гнусното си съществуване.
66
0
 
4
 
! Отговори
бастун преди 6 години
До До мамунаМаймуно , ако не беше руския ботуш сега щеше да пишеш на турски
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
демокрацията - трета национална катастрофа. Когато българите се превърнаха в малцинство в над 40% от територията на странатаостаналото са прозападни поплювчовци, дето ви разправят, че като член на НАТО и ЕС сме толкова добре нямаме нужда от армия, болници, училища... и 2-3 млн българи. Ако бях турчин щях да възкликна "Аферим бе БХК ефенди"
64
0
 
4
 
! Отговори
Реално погледнато преди 6 години
Пословица за каубои: Не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря!та,САЩ готови за работа с Русия,... ама друг път.
63
0
 
2
 
! Отговори
СПОМЕНИ СПОМЕНИ... преди 6 години
Tой (Тилърсън) е подчертал пред Лавров, че на Русия трябва да е ясно, че намесата в избори е много сериозно нещо, посочва Ройтерс.Тия срама немат! На всяка манджа меродия, на всяко гърне похлупак!ИМАМ СМО ЕДИН КОМЕНТАР:Time Magazine main story and cover: July 15, 1996July 15, 1996 | Vol. 148 No. 4"YANKS TO THE RESCUE The secret story how aamerican advisers helped Yeltsin win"
62
9
 
5
 
! Отговори
Серьожкин преди 6 години
Грустная лошадка лавров, пак е забелила конските си зъбки и цвили и пръхти жално ... !!!
61
4
 
6
 
! Отговори
ако-то преди 6 години
До До мамуна 59Не знам според тебе каква е доктрината на третия райх според тебе и как са се отнасяли с българите, но е исторически факт че по това време сме възстановили всички изгубени през междусъюзническата война земи и сме владеели беломорието докъм Солун + цяла Македония и докъм Албания + дето сме си получили обратно Южна Добруджа, дето руснаците са я подарили (добруджа) на Влахия за дето са ги пуснали да минат, виж картите от края на 19 в как са. А ти си приказвай
60
9
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
"Искат да им решат проблемите...?", те проблемите в раССия са си нещо като природна даденост, но за тях *** не са и чували защото според рушките източници на информация, всичко в страната си е "ОК". Те "Братушките" са си супер, страната им е оградена с противоракетни щитове така че и пиле да неможе да прехвръкне.Не са зависими от глобалната икономика и го карат на самозадоволяване.Имат си подходходящи заместители на алкохола.Имат и внос на турски краставици за да са мирни рушките гражданки
59
8
 
2
 
! Отговори
до все червен маймун преди 6 години
:) Хайде маймун . Стегнете редиците ! :) Я да чуем отново как руската империя стана 4 пъти по-голяма от канада .И колко народ е изтрепала и продължава да изтребва от 1100 г насам ?
58
6
 
2
 
! Отговори
до 59-тия маймун преди 6 години
:) руския кален ботуш не е спирал никой . хитлерчо и сталинчо си делнаха източна Европа (кат например полша) и после се изпокараша и изпотрепаха .А руските кални ботуши колко поляци са изтрепали , в продължение на няколко-стотин години - само поляците си знаят . те затова са им толкова благодарни на калните ботуши.
57
0
 
6
 
! Отговори
До мамуна преди 6 години
Добре че беше руския ботуш да спре кафявата чума, защото щеше да изпържи предците ти в газови камери и ти нямаше да се случиш и да търсиш простотии по форумите! Прочети нещо за доктрината на 3-тия Райх - всички славяни /за каквито са считали и нас българите, защото не са ни броели за арийци, като тях/ и ***, като предците ти - в газовите камери! Червената армия буквално е вадила поляци, евреи и *** от освободените концлагери и затова са им "благодарни"!
56
4
 
1
 
! Отговори
до 52-рия маймун преди 6 години
:)) логично предложение . ердоганчо и путинчо са идейни съмишленици изтребващи всеки инакомислещ . установили диктатури и корумпирани до край .
55
6
 
1
 
! Отговори
до все червен маймун преди 6 години
Добре че беше Америка да спре калните руски ботуши 1945г че цяла Европа щеше сега да е комунистическа диктатура .И добре че беше Америка да изрита калните руски ботуши от източна Европа че и до ден днешен щяхме да сме на режим на тока , водата , маслините , хляба и тнт . И да маршируваме и да крещим като смахнати слава на КПСС - БКП .
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой му пука на какво са готови краварите, да си гледат тяхната *** и да не се занимават с Русия. Русия няма нужда от тях.
53
12
 
3
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
*** е идьотска фашистка държава, населена с цинични материалисти и безбожници, по същество двукраки животни.Това се лекува само с физическо унищожение.Те никога няма да се променят, само ще се преструват на кротки, когато са слаби.
52
1
 
20
 
! Отговори
:-) преди 6 години
Лоша работа - Русия унищожава щатския проект Ислямска държава това струва много, много милиарди на Вашингтон за това са побеснели янките..провалиха им се долните планове