Орязват правата на британците в ЕС след Brexit-а

Ще имат ограничени права при престой и пътуване
9 авг 2017 22:30, Анисия Иванова
18
Орязват правата на британците в ЕС след Brexit-а
Архив: Reuters

ЕС е предложил британците, които живеят на негова територия, след Брекзита да имат право на престой само в страната на пребиваване в момента на напускането на Великобритания, се казва в писмо на британския министър за Брекзита Дейвид Дейвис, цитирано от Ройтерс.

Бъдещите права на живеещите в ЕС британски граждани и на живеещите във Великобритания граждани на ЕС са един от въпросите, които ЕС иска да уреди в първия етап на преговорите и едва след това да се премине към бъдещите търговски отношения.

В писмо до комисия от горната камара на британския парламент, в която информира за хода на преговорите, Дейвис съобщава, че ЕС предлага само ограничени права за пребиваване на британците.

"Те предлагат само гаранции за право на пребиваване в страната членка, в която е пребивавал британският гражданин в момента на излизането ни от ЕС. Не му се гарантира никакво право за движение в ЕС, например за работа или следване в съседна страна членка", съобщава Дейвис.

"Въпросът ще бъде предмет на допълнителни разисквания в нужния момент", уверява британският министър за Брекзита. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12Много умно нещо си написал и Дано българина го асимилира! Плуейки англичаните не води до абсолютно никакъв резултат за България и българите! Ако българина не се научи да си защитава правата без излишна емоция, първичност, меркантилност, злоба, клетви и егоцентризъм няма как да се оправим! Сами си се тъпчем и търсим вината отвън!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че, някой от острова в хукнал да учи в други университети и прочие. Пак ще им се издават туристически визи (и ще е глупави, от икономическа гледна точка, да не се направи максимално лесно), а ако някой иска да прави инвестиции и да развива бизнес - има си канален ред. Искаха да не са част от ЕС, което е тяхно право. Сега няма да са и готово.
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ходят в ***.расия. Там няма ***,държавата просперора и са приятели на С. Корея. Хем и Бога им е гадже на Ердоган.
10
3
 
13
 
! Отговори
Дидич преди 6 години
Вместо да плюем британците, по - добре е, ние да се научим да защитаваме правата си и да си пазим интересите.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никъкви права на Британците и на всеки който дръзне да я последва да напусне еврогейската...Права, на всеки арабин и африканец който носи религията на мира? Е добре дошъл в Европа!Лично гарантирано от баба перкел!
8
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕК развали идеята за ЕС, която всъщност е хубава.ЕК е корумпирана ***, която управлява недемократично.ЕС трябваше да бъде просто един проект за Европа без вътешни граници и обща валута, но заради ЕК тази идея се провали. Всичко друго не влиза в работата на ЕК,не трябваше да им се дава такава власт и въобще не трябваше да е във вида в който е днес- бюрократичен мутант.Изходът е ЕС да се сведе до един обикновен безвизов и безмитен съюз,в който да се пазарува с обща валута, а ЕК да се разтури.
7
4
 
14
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
А дано визите да се върнат за двете страни. Ние нали им пробутахме *** си вече, не им щем техния.
6
16
 
37
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Споко, ЕС първо ще го набута надълбоко на инглизите, така че да им се завие свят. После ще издърпа Шотландия в ЕС, защото хората предпочитат нас повече, отколкото наглите и лицемерни англичани. После 2 лири ще станат 1 евро и накрая Англия ще се моли да я вземат обратно и да смени лирата. Който се цепи от колектива, колектива му го нацепва. Англия са много далеч от Норвегия, или Швейцария, че да иска техният статут без членство.
5
39
 
18
 
! Отговори
Ot London преди 6 години
Единствено на едно се надявам, да върнат визите за Българи.Толкова прости и неграмотни селендури се домъкнаха в последните години да опетняват името на нас които бяхме умни да се спасим преди повече от 20 години. Домъкнали сателетни чинии да глеадат чалга и гнусни шоу програми на Слави и подобни. По зле са от Африканците и Азиаци които плуюите всекидневно.Няма надежда за интеграция.
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ПРИКАЗКИ !!ТОЯ БРЕКЗИТ МАЙ И СЛЕД 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ГО ИМА!!!НАРОДА КАЗА ДА СЕ МАХАТ АМА ЕЙ ГО НА СА ДО НИКЪДЕ!!!АЙДЕ МАХАЙТЕ СЕ ВЕЧЕ!!!
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малката англия е пренаселена с иддиоти.
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това пак е щедро предложение. Не мога да повярвам, че след всичко което британците изговориха за европейците, някои от тях все още си правят илюзии, че всичко ще е както преди. Ще вземат каквото им трябва и същевременно ще се избавят от всичко, което искат. Типичната британска наглост.
1
7
 
35
 
! Отговори
Ба це преди 6 години
Най-добре да сложат визов режим и нова желязна завеса. Мега мита за внос на британски стоки и те така да видим колкоще устискат.