Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам

Тръмп: Всяка заплаха към САЩ ще се посрещне с огън и ярост
9 авг 2017 07:23, Елка Василева
122
Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея съобщи, че "внимателно проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам, където се намира голяма база на ВВС на САЩ, предаде Ройтерс.

Говорител на Корейската народна армия, цитиран от официалната информационна агенция на страната КЦТА, каза, че КНДР "е готова във всеки момент да нанесе последователен и мащабен удар" по този военен обект, след като съответно решение вземе държавният глава Ким Чен Ун.

В изявление на друг военен говорител, цитиран от КЦТА, се отбелязва, че Северна Корея може да предприеме такава превантивна операция в отговор на американска "провокация".

Изявленията от Пхенян дойдоха часове, след като американският президент Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че за нея е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ", защото "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал", съобщи Асошиейтед прес.

"Неговите (на Ким Чен Ун) заплахи излизат извън нормалните рамки и, както вече съм казвал, те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, или иначе казано, със сила, каквито този свят още никога не е виждал", добави Тръмп.

По-рано вестник "Вашингтон пост" съобщи, позовавайки се на доклад на разузнавателните служби, че КНДР е успяла да произведе ядрени бойни глави, които могат да бъдат поставени на разработените от Пхенян ракети. По данни на разузнавателните среди това е поредната крачка на Северна Корея към придобиването на статут на пълноценна ядрена държава.

Според анализ, проведен миналия месец от разузнавателното управление на Пентагона, към днешния ден Пхенян може да разполага с до 60 ядрени бойни заряди. Според независими експерти, цитирани от "Вашингтон пост", това число може би е малко завишено, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: сащСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18 а защо въобще ядрени бомби достатъчни са конвенционални
9
8
 
15
 
! Отговори
Всичко това са глупо преди 6 години
Всичко това са кьорфишеци Прасето няма да посмее
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОЛЕМИ ФЪРГАЧИ НА РАКЕТИ СТАНАХТЕ БЕ КРАТУНЧИКИ
7
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо може да удари една злобарка *** Бай Дончо. Когато някой плаши като него, говори едно, страх го е. Ясно е едно, в мизерията и страха в който живеят северните, няма какво да губят ако Америка ги удари. Ще загубят бедността, но може да се отърват от това дебело и лудо човече. В СК тик нямат регулярно, от глад умират, през зимата от студ, къде са тръгнали? Вместо пари за ракети да ги бяха давали за по-висок стандарт. Но на дебелия му е все тая, важното е да се пъчи и се надява на милост от САЩ.
6
13
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 6 години
Винаги ме учудват безродниците, като теб величаещи Кадафи и Садам! В теб няма нищо българско ! Трябва ли някоя от сестрите да ти е роднина, за да смениш плочата?
5
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Той и садам и кадафито така " унищожаваха" западните империалисти.После ги вадиха от дупки в земята и ги обесиха/разчлениха."Благодарение на което днес Европа е залята от цунами от имигранти през Либия.
4
20
 
22
 
! Отговори
**** преди 6 години
Дано не се стигне до там,и краварите се вразумят най накрая,а виждам вече,че краварите испитват страх,щом взеха да си служат със заплахи,иначе те нападаха до сега бе дори фа са заплашвани,но камилари,СК.е друга бира.
3
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя ненормалник голям го вади. Явно не гледа клипчетата по тубата да види как завършват такива като него....Садам, Кадафи, Чаушеско и др.
2
0
 
33
 
! Отговори
хах преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВНеприятно да, но със сигурно за Ким ще е последното. Превантивен ядрен удар ще е начало на ответен такъв, който няма да е просто фойерверк за сплашване, нали се сещаш. Далече по-добре за планетата ни ще е да се кротнат малко.
1
13
 
9
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
И корейската кочинка и ФАЩ се държат като квартални хулигани. Но никой няма да посегне. Само лаят, но не хапят.