КНДР за Тръмп: Диалог не е възможен, разбира само от сила!

Пентагонът с план за изпреварващи удари в Северна Корея
10 авг 2017 07:34,
105
КНДР за Тръмп: Диалог не е възможен, разбира само от сила!
Снимка: Архив, Reuters

Северна Корея обяви, че ще е готова с план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

В съобщението се цитира генерал Ким Рак-кьом, командващ стратегическите сили на севернокорейската армия. Той се заканва, че севернокорейските ракети със среден обсег "Хвасон-12" ще прелетят над Япония, ще изминат общо 3356,7 километра за 1065 секунди и ще паднат в морето на 30-40 километра от остров Гуам, пише БТА.

Генерал Ким нарича президента на САЩ Доналд Тръмп "лишен от разум" човек, с когото "нормален диалог не е възможен". Тръмп "разбира само от сила", подчертава той.

Северна Корея излезе с този коментар, след като президентът на САЩ във вторник обеща на затворената комунистическа страна "огън и ярост", ако тя не промени войнствения си курс и извърши агресия. В първа реакция, вчера КНДР даде да се разбере, че проучва внимателно план за нанасяне на ракетни удари по Гуам. През деня Тръмп продължи вербалната ескалация, като похвали американската ядрена мощ.

След заплахата за евентуален удар на територията на Гуам, Министерството на отбраната на САЩ съобщи, че е разработило план за нанасяне на изпреварващи удари по около 20 военни обекта в Северна Корея от бомбардировачи Б-1 "Лансър", обяви американската телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС.

Пентагонът предвижда в евентуалната операция да участват спътници, дронове, изтребители и разузнавателни самолети, заяви Ен Би Си, цитирайки свои източници. Приоритетни мишени ще бъдат пускови площадки за ракети, изпитателни комплекси и логистични сгради.

Според източниците на американската телевизия разузнаването на САЩ е уверено, че разполага с точна информация за разположението на въпросните обекти. То се е сдобило с част от данните чрез анализ на сведенията за ракетните опити на Северна Корея в последно време.

Южнокорейските въоръжени сили пък са в готовност да реагират незабавно на евентуална провокация от страна на Северна Корея, обяви днес говорител на генералния щаб, цитиран от Ройтерс.

Цитираният говорител определи заканите на Пхенян да удари американската територия Гуам като предизвикателство към Южна Корея и съюза между Вашингтон и Сеул.

Японският министър на отбраната Ицунори Онодера заяви, че Япония може да прехване законно ракетите, които Северна Корея евентуално ще изстреля срещу американската тихоокеанска територия остров Гуам.

Онодера каза пред комисия в долната камара на японския парламент, че националните сили за самоотбрана ще получат разрешение да ударят ракета, изстреляна към Гуам, ако тя бъде преценена като екзистенциална заплаха за Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Компрендо!?
63
0
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Това, което не осъзнавате е, че Северна Корея е като дете и за Русия и Китай. Разбирайте, че единият е майката, а другият бащата и, че никакъв финансов фактор не може да спре един родител да защити детето си. Компресор?
62
1
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ЕХХХХХХХХХХХАААААААААААА..... КИМИ ЧЕН ХИЧ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! ИНТЕРЕСУВАТ МЕ ОБАЧЕ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ , КРАДЦИТЕ НА БЪЛГАИЯ , ТРОЛЯЦИ*ТЕ ПИШЕЩИ СЕГА , В ТОЯ МОМЕНТ - ПИШЕТЕ ПОВЕЧЕ, ДРАСКАЙТЕ НА ПОРАЗИЯ; КАТО ЦЯЛО КИМ ЧЕН-УН ЗАСЕГА ПОКАЗВА ЧЕ: НЕ Е ТИКВЕНА СЕМКА, ПРИТЕЖАВА НАЦИОНАЛНО СЪЗНАНИЕ НЕ КАТО ***-ПОЖАРНИКАРА, И НЕ МУ ДРЕМЕ ОТ СМЕШ*НИ*ЦИ КАТО ТРЪМБОЛОВИДНОТО ДЖУДЖЕ В ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО
61
7
 
2
 
! Отговори
Ранна Коледа преди 6 години
Прасчо е едно Много тъпо парче. Оранжевия ще го сготви в собствен сос само за два дни..
60
4
 
4
 
! Отговори
КИН преди 6 години
До шашавия 63. А Майстора на американците скоро ще съжалява, че се е родил...
59
3
 
7
 
! Отговори
някой си преди 6 години
американците май ще си намерят майстора
58
5
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Ако е така на лудия Кимчо му оставят дни живот.Не виждам повод да се смеят всички под команда.Ама после ще плачат без команда.Ще ги смачкат като бълха.Русия и Китай няма да рискуват да се намесят , защото и те не желаят Кимчо да има ядрено оръжие.
57
5
 
7
 
! Отговори
Крушкин преди 6 години
Интересно колко много ненормални подръжника има *** Ун. Кой ви плаща бе, тъпигьози такива?
56
6
 
6
 
! Отговори
Ичо преди 6 години
В най-скоро време от Ким Чен Откачен ще остане едно мръсно мазно петно...
55
12
 
10
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Виет Конг Живеем в ерата на технологиите в която ера САЩ са безспорен лидер с десетилетия пред всяка една друга държава,а не като едно време силата на държавата да зависи от това кой има повече танкове и кой може да дрънка повече оръжия.Да сравняваш днешните времена с това което било станало във Виетнам преди 50-60 години е просто смешно и изсмучен факт от пръстите,русофилско деграде.
54
7
 
10
 
! Отговори
Виет Конг до 53 преди 6 години
Те и Виетнам щяха да ринат бе господине Козяков!нещо само оборска тор в краварника могат да ринат.
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким Чен защо мълчи?
52
2
 
2
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-54Я ми го обесни тогава ти бе капацитет.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ****По-голяма глупост не бях чел.
50
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен1488 преди 6 години
До Анонимен 51 САЩ с лекота могат да изринат тези държави.Отговори си сам на въпроса ,защо не го правят..Въпрос на интереси.Войната е пари за някои държави.Трупа се опит,експериментира се ,черпиш чужди ресурси ,печелиш пари.Ако САЩ заличат тези държави за една вечер им спира кранчето.
49
7
 
4
 
! Отговори
**** преди 6 години
За една и съща стока,производствена ценас сащ да предположим,е 10$,а в Русия е една рубла,и продажна да кажем 15$,а в Русия 4 рубли,имали място за сравнение,така е и за бюджетите.
48
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"САЩ могат да водят война с 10 държави едновременно в продължение на 2 години."Според зависи кои са тия 10 държави. Като ги гледам в Афганистан им наритаха канчетата. В Ирак им ритат канчетата. В Сирия им бият чембери... Общо взето в последното десетилетия нямат убедително спечелена война... все нещо се случва след това, което прави "победата" им да изглежда смешна... неща като Русия в Афганистан - не че не бяха спечелили, ама не се усещаше така. И САЩ - не че не са спечелили, ама не се усеща.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минималната заплата в Кореята стига за два килограма ориз и допълват със земи за лично .
46
22
 
11
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До **** 46 ;Дай ни урок и по икономика ,а не ми дрънкай заучени фрази ,клоун нещастен.Русия освен другото е и икономическо джудже което не е фактор никъде по Света.
45
11
 
17
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Имало един мъж на планетата!Брао пич!!!Разбий имнкраварника да мирясат!!!