ПВО на Русия в повишена бойна готовност заради КНДР

Руски сенатор: Реакцията на САЩ е естествена!
11 авг 2017 16:38, Елка Василева
91
ПВО на Русия в повишена бойна готовност заради КНДР
Снимка: архив, Reuters

Системите за противовъздушна отбрана /ПВО/ в Далечния изток в Русия са приведени в състояние на повишена бойна готовност във връзка със ситуацията около Северна Корея, заяви за РИА Новости руският депутат, сенатор Виктор Озеров, който по-рано беше начело на комисията по отбрана и сигурност в горната камара на руския парламент.

"Случващото се около Северна Корея не може да не предизвиква у нас чувство на безпокойство и разбиране на необходимостта от предприемане на допълнителни мерки, така че нашата територия да бъде обезопасена. Силите на ПВО и ВКС /Военнокосмическите сили/ са укрепени в Далечния изток", каза Озеров.

По думите му руските военни следят случващото се около КНДР, повишено е вниманието към зоните на възможно изстрелване на ракети на нейна територия.

Още по темата

Озеров посочи, че сред задачите на ПВО е обезпечаване на сигурността на територията на Русия в случай на невярно заложени координати на севернокорейските ракети, тъй като "вероятността от грешка тук е достатъчно висока“, но има и по-сериозни задачи.

"Силите на ПВО, за ядрено сдържане позволяват сдържане на американците от по-решителни стъпки“, заяви Озеров.

По думите му повишаването на мерките за сигурност в руския Далечен изток е резултат от действията не само на Северна Корея, но и възможния американски отговор на тях.

Напрежението около Корейския полуостров отново се повиши, след като американският президент Доналд Тръмп обеща на Пхенян "огън и ярост4, ако от негова страна има реална опасност за САЩ. От Северна Корея пък заявиха, че проучват възможността за ракетен удар по военни обекти на американския остров Гуам, след което Тръмп заплаши КНДР "със събитие, което още никой не е виждал".

"Реакцията на Тръмп на изявленията на Пхенян е разбираема и оправдана, не може една държава да заплашва друга с нанасяне на удари“, каза Озеров. Той смята, че реакцията и на други страни в подобна ситуация би била същата.

Озеров подчерта, че предложеният от световната общност комплекс от мерки за урегулиране на севернокорейския проблем не е достатъчно ефективен, така че КНДР да осъзнае неверността на своите действия.

Той обаче отбеляза също така, че „психозата, която стана доминираща в позицията на Пхенян“, спомага за влошаване на ситуацията, тъй като „пътят на шантажа никога не може да даде приемливи резултати“.

„Поради това фактът, че тази достатъчно „гореща“ точка е близо до нашите /руските/ граници, както и че Северна Корея се държи не съгласно нормите на международното право и предизвиква естествената ответна реакция на САЩ, не може да не предизвиква безпокойството на Русия“, заяви Озеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НякойА мъжете къде ги забрави? :) Аман с това клешираното жените децата и старците... ми са мааш от тука че ако фана едно дърво
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НякойХайде не ми се прави на голям хуманост много моля :)
19
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С КОРЕЯ НИКОГО НЕ Е НАПАДАЛА И ЗАПЛАШВАЛА ОСВЕН САЩ ТЪЙ КАТО КРАВАРИТЕ ПЪРВИ ЗАПОЧНАХА ДА ДРЪНКАТ ОРЪЖИЕ НА КОРЕЙСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. ЗАЩО ЩЕ СЕ ЗАПИТАТ НЯКОИ ТОЧНО С.КОРЕЯ СЕГА Е НА МУШКАТА НА КАШЕРНИТЕ ***,АМИ ЗА ДА БЪДЕ СПЛАШЕН КИТАЙ КОЙТО ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНАСЯ ФАЛИРАЛАТА САЩ С ОГРОМНИТЕ ДЪЛГОВЕ,ТУК ОБАЧЕ КРАВИТЕ ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСАТ И ВИЕТНАМ ЩЕ ИМ СЕ ВИДИ КАТО ДЕТСКА ЗАЛЪГАЛКА ЗАЩОТО С.КОРЕЯ ОСВЕН ,ЧЕ ЩЕ УДАРИ БАЗИТЕ НА САЩ В РЕГИОНА И ЩЕ НАХЛУЯТ В Ю.КОРЕЯ ,А ТОВА ОЗНАЧАВА ВОЙНА ПО СУША ЗА САЩ
18
8
 
4
 
! Отговори
Някой преди 6 години
До Анонимен14Кой? Жените, децата и старците ли да са се предали по- бързо?
17
9
 
14
 
! Отговори
Ба це преди 6 години
Хе-хе руснаците като знаят корейските ракети колко са точни, решиха да се подготвят, че може някой да удари накриво в руска територия. Иначе Тръмп колкото никога не би ударил пръв , само заради приказките на колегата му Чун.
16
19
 
22
 
! Отговори
баба Ванга: преди 6 години
Кравария ке падне!
15
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата система на СК се крепи на това да мразят САЩ. Ако това изчезне няма да имат никаква идея какво да правят... нещо като със СССР :)
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И РЕЧЕ БОГ:И на никой не му пука за Крим хаха :)
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НякойАми да са се предали по-бързо.
12
7
 
27
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Еми аз не намирам за нелогично ракетите да са насочени към единствената държава използвала съвсем умишлено ядрено оръжие срещу цивилни граждани - Жени, деца, старци.
11
4
 
34
 
! Отговори
точно и ясно преди 6 години
Китайски държавен вестник го написа точно и ясно: Ако КНДР нападне първа и САЩ отговорят - няма да реагираме, но ако САЩ първи нападнат, ще защитим КНДР!
10
12
 
6
 
! Отговори
И РЕЧЕ БОГ: преди 6 години
Вземете тея санкции и мизерствайте като скотове!
9
5
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Сега ако ИД са тарикати ще изстрелят една ракета към СК и гледайте какъм майтап ще настане
8
12
 
26
 
! Отговори
И РЕЧЕ БОГ: преди 6 години
Крим е Руски!
7
4
 
17
 
! Отговори
Ким преди 6 години
Ей като ва запукам сичките само на индиянци и ескимоси ша ми станете.
6
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са извадили ръждясалите ПВО-та.По-добре да стрелят с прашки ,по-модерна технология е от тяхната и ще имат по-голям шанс да оцелят с камъче някоя Северно Корейска ракета.
5
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя фанатик Ким един ден ще свърши като Садам.
4
16
 
10
 
! Отговори
А Дано ! преди 6 години
Нищо чудно някоя от кривите ракети на кимчо, да подгрее и Матушката русь !
3
7
 
31
 
! Отговори
чучхе преди 6 години
Северна Корея е отговорна ядрена сила, затова ракетите и са насочени само към САЩ!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми нищо чудно, никой не иска ядрени ракети и стелеща се на хиляди километри радиация.