Перу експулсира посланика на Венецуела

Каракас нарече президента на Перу враг на Венецуела
12 авг 2017 10:42, Елка Василева
7
Перу експулсира посланика на Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Перу експулсира посланика на Венецуела в знак на протест срещу новоизбраното Учредително събрание, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Посланик Диего Молеро разполага със срок от пет дни да напусне Перу, заяви външното министерството в Лима.

Министерството отказа да приеме дипломатическия протест на Каракас срещу отказа на 12 страни от региона да признаят Учредителното събрание на Венецуела, което има задачата да прекрои конституцията и системата на управление, за да заздрави властта на Мадуро и на управляващата Единна социалистическа партия на Венецуела.

Във вторник Перу събра външни министри от Южна, Централна и Северна Америка, които в съвместно изявление осъдиха "разбиването на демократичния строй във Венецуела" и заявиха, че не признават Учредителното събрание и всички решения, които то ще вземе.

Венецуелското правителство от своя страна нареди на ръководителя на перуанското посолство в Каракас да напусне страната и нарече президента на Перу Пабло Кучински "враг" на Венецуела и на латиноамериканското единство.

В интервю за Ройтерс вчера Кучински призова Мадуро да се оттегли от поста си и заяви, че няма намерение да се среща с него.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: перуВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
САЩ нямат граница с Венецуела ! Какво ще прават ...ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ ИЛИ ЩЕ НАПАДАТ /С НЯКАКВА ЦЕЛ/ ???
5
0
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Юнионстейтците получават оргазъм-еякулация ,когато се "трият-търкат" в деца !!! Нямам предвид американския народ .
4
2
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ВЕНЕЦУЕЛА ТРЪГНА ПО ПЪТЯ НА ТУРЦИЯ И СЕВЕРНА КОРЕЯ !
3
2
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До пенкоПенко, ти как изчисли, че Мадуро и Чавес са боливарианци и са правилната страна?
2
2
 
7
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Срещу кого и за какво се би Симон Боливар ? Явно перуанският" прези" е "гъзолизец храбър" -точно, като някои европейски ръководители !!!Колко са МВнР в Северна Ам. Колкото Кобурготските имат общо с България -толкова Кучински има общо с Перу ! Но с гъ...з.а на САЩ. имат.имат! Сакскобурдецът дори е учил в Уест Пойнт!?! Имам чувснвоно ,че все повече държави искат да пъхнат ср. пр. на САЩ и все по-малко език !
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хАмериканските пудели в Латинска Америка естествено са против това някоя държава в региона да води самостоятелна политика. Даже Тръмп заяви, че щял да ги демократизира с военни средства. Няма държава в света с петрол, която да не е съюзник на ФАЩ. Ако не е те набързо е правят. Единствено Русия и Венецуела са против за сега. Козячетата на хранилка могат ли да обяснят любимите им кравари от кого са опълномощени да налагат по цял свят тяхното право и тяхната демокрация? Това е световен фашизъм 100%