Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Англосаксонската мафия иска да краде нефта на Венецуела.САЩ е една умираща империя.Змията, когато умира, хапе най-лошо.
137
2
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ са като психопат избягал от лудницата на такива само контролният в черепа и това е няма какво да се мота света да се изреже този тумор веднага!
136
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венецуела е от най-големите производители на петрол, а Чавес и след това Мадуро разкараха чуждите петролни компании. Това обяснява всичко.
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"за разлика от Италия, която се е била на фронтовете в Европа и Африка срещу съюзниците и в Русия, но е призната за съвоюваща страна. Това е руската благодарност за окупацията на България."Лично Сталин в Постам се е застъпил България да получи статут на съвоюваща страна като Италия, мойто момче, но САЩ и Великобритания отхвърлят предложението. Като американска подметка дължиш благодарност на янките и британците за бомбардировките на България и прецакването й да получи статут като на Италия.
134
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен..............Русия е велика с Путин, Медведев и Лавров.............Никога от времето на Ленин по-големи *** и глухаци не са управлявали руските алкаши! какво величие, какви пет лева. ПълнИ бездария и социопати!
133
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кого още смятат да нападат Щатите? Да направят списък, че вече губим нишката. Тези май не могат да дишат без агресия срещу някого. Това им дава смисъл на съществуването.
132
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Русия е велика с Путин, Медведев и Лавров.Крим е руски, фашистите в Киев скоро ще бъдат наказани.Асад е законен президент на Сирия.Мадуро е законен президент на Венесуела.Има ли нещо неясно???
131
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как САЩ винаги виждат жителите на богати на петрол държави, като "страдащи" и желаещи американска намеса в държавата им?
130
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Русия е велика,Крим е руски.Асад е законен президент на Сирия.Мадуро е законен президент на Венецуела.Край с ваште цветни революции, крадци на нефт, западни гадини!Кое не разбрахте?
129
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен............Цар Борис 3 и Германия губят ВСВ................не цар борис, а България е победена страна във ВСВ въпреки дадените над 30 000 жертви във военните действия срещу Германия. за разлика от Италия, която се е била на фронтовете в Европа и Африка срещу съюзниците и в Русия, но е призната за съвоюваща страна. Това е руската благодарност за окупацията на България.
128
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.
127
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските шизоиди надминаха нацистите. Война по всички фронтове, на 3-4 континента.
126
2
 
7
 
! Отговори
карина преди 6 години
Който не е с нас и като нас е против нас. Голяма уста са отворили, ама да видим дали няма да им приседне.
125
3
 
4
 
! Отговори
криста преди 6 години
Както са тръгнали - ще завладяват света....
124
10
 
3
 
! Отговори
Русофилски лъжи преди 6 години
До Анонимен 1946През 1941 година цар борис НЕ НАПАДА Югославия и Гърция а навлиза в завзетите от германците земи, които преди това са отнети от сърби и гърци през Първата световна война. Не е хубаво руските еничари да лъжете толкова много. И ако не бяха се влошили отношенията между Тито и Сталин русофилите щяхте да подарите и Пиринския гкрай на Тито. Няма по-тголеми *** и предатели в българската история от руските еничари! Посочи ми един русофил, който да е напривл добро за България.
123
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Венецуела е на трето място в света по износ на нефт, янките искат да крадат нефт, не се спират пред нищо заради кражба на "черното злато".
122
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Англосаксонската мафия иска да краде нефт от суверенна държава - Венецуела.
121
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Поредният опит за цветна революция в суверенна държава, явно има много нефт там, янките са го закъсали.
120
3
 
9
 
! Отговори
Партизанката преди 6 години
Тръмпчо още си мисли, че Латинска Америка е задният двор на Щатите... Да има да взема...
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изва края на САщ..