Тръмп съзря бизнес възможност в заплахата на Гуам

Американският президент разговаря с губернатора на Гуам
12 авг 2017 21:12, Боряна Павлова
38
Тръмп съзря бизнес възможност в заплахата на Гуам
Снимка: архив Reuters

По време на телефонен разговор с губернатора на Гуам, американският президент Доналд Тръмп му е казал, че заплахата от Северна Корея само ще увеличи броя на туристите на острова, предава The New York Times.

Според президента Тръмп, севернокорейската ядрена заплаха ще увеличи туристическия поток в Гуам "десетократно“.

Още по темата

"Трябва да Ви кажа, станахте известни по цял свят. Говорят за Гуам и вас. Ще се повдигнете поне десетократно без да харчите пари", е заявил президентът на губернатор Еди Калво.

Кризата между САЩ и Северна Корея започна преди няколко дни, когато КНДР съобщи, че "проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам, където се намира голяма база на ВВС на САЩ.

Последва размяна на реплики от двете страни, а американският президент Доналд Тръмп заплаши Северна Корея, че на агресията им ще бъде отвърнато с "огън и ярост".

Междувременно службата за гражданска защита на Гуам започна да разпространява листовки, които да помогнат на жителите да се подготвят за ракетно нападение от Северна Корея.

Въпреки това властите не са повишили нивото за заплаха за Гуам.
 


38
Още от
Напиши коментар Коментари
14
5
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 месеца
до 13 Не бъди толкова сигурен. За това вият на умряло от Щатите, всеки път, когато от Корея изстрелват ракета.По тяхни анализи, които изтекоха тук там из сайтовете, и четейки между редовете, тяхните специалисти, анализирайки скорост, траектория и други параметри на полета, са стигнали до извода, че вече могат да ударят и континенталната част на САЩ. Аконямаше такава опасност, просто шръмп щеше да го премести в другия крачол, образно казано. Да не мислиш, че му пука за някакъв местен диктатор?
13
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е. Гуам е на 3500 км от Северна Корея. Те никога не са изстрелвали ракета на такова разстояние и никога няма да могат. В Гуам е напълно сигурно. Психопатът Ким бълнува и плаши гаргите.
12
3
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 месеца
До ****Приятелю, повярвай, докато е удобен за бизнеса и мафията там, ще го търпят, каквото и да прави.Ще ги залъгва, ще им пее песнички колко велика ще е пак Америка, а ще действа , както е действал като бизнесмен-безскруполно и от позиция на силата.
Но, няма какво да се чудиш. Неговия аналог у нас го "преизбират" за 3-ти път.
11
4
 
13
 
! Отговори
славянин преди 3 месеца
Според ''логиката'' на патока Доналд северна Кория трябва да стане най-желаната туристическа дестинация на планетата! Кравар и *** е едно и също!
10
2
 
5
 
! Отговори
**** преди 3 месеца
Стига сте ни занимавали вече с този де...л,те вече самите американци го намразиха с неговите шашави решения,няма дс се очудя ако скоро поискат отсраняването му,нека го пратят на психиатър,и той дс си каже тежката дума дали този човек,е адекватен,и дали може да заема тази длъжност.
9
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 месеца
До :D Интересно, на напреднала технологично и демократична България, какви са и ракетите, според теб? Тези, които сама си произведе, не останалите все още тук-там от времето на "Варшавския договор"?
8
5
 
15
 
! Отговори
до 2 от славянин преди 3 месеца
''Напредналата'' европейска капиталистическа кочина Абсурдистан е най-бързо загиващата на планетата! Достатъчно е да се сравнят снимки от столиците на Абсурдистан и на северна Корея, за да стане ясно и на най-натопорченият ''демократ'' коя е кочината!
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В многохилядолетната човешка история едва ли е имало по-гнусна, човеконенвистна империя от САЩ.
6
8
 
7
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ...ха,хаааа преди 3 месеца
КИМЧО САМО ПЛАШИ И ИЗНУДВА САЩ ЗА ПАРИ....ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААА...
ТОВА ПРАВЕХА ,ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И СОЦИАЛИСТИ , ЗАЩОТО ТЕ ИНАЧЕ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ !!
КОМУНИСТА---НЕ ОБИЧА ТРУДА ......ОБИЧА ДРУГИТЕ ДА СЕ ТРУДЯТ , А ТОЙ ДА ПЕЕ ПЕСНИ И ДА ВЕЕ ЗНАМЕНАТА ...ХА,ХА,ХАААААААААААА

КИМЧО , Е СЪЩИЯ------ИСКА ДА ИМА "СОЦ-РОБИ НА ТРУДА" , за да си живее живота!!!
5
3
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 месеца
Нещо не разбирам? Туристи, в район , в койтопотенциално може да избухне война????
Май Тръмп е не по -малко чалнат от Ким.....
4
1
 
14
 
! Отговори
Осман преди 3 месеца
Хлопа му дъската на този.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
я па тоа... съвсем изперка вече
2
15
 
6
 
! Отговори
:D преди 3 месеца
На изостаналата комунистическа кочина С.Корея ракетите й са толкова калпави, че с този си коментар Тръмп потвърждава 100% мнението на военните експерти, че няма северокорейските ракети не могат да стигнат дори Гуам!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тръмп е прав,ще му целунат долара