Тръмп съзря бизнес възможност в заплахата на Гуам

Американският президент разговаря с губернатора на Гуам
12 авг 2017 21:12,
38
Тръмп съзря бизнес възможност в заплахата на Гуам
Снимка: архив Reuters

По време на телефонен разговор с губернатора на Гуам, американският президент Доналд Тръмп му е казал, че заплахата от Северна Корея само ще увеличи броя на туристите на острова, предава The New York Times.

Според президента Тръмп, севернокорейската ядрена заплаха ще увеличи туристическия поток в Гуам "десетократно“.

Още по темата

"Трябва да Ви кажа, станахте известни по цял свят. Говорят за Гуам и вас. Ще се повдигнете поне десетократно без да харчите пари", е заявил президентът на губернатор Еди Калво.

Кризата между САЩ и Северна Корея започна преди няколко дни, когато КНДР съобщи, че "проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам, където се намира голяма база на ВВС на САЩ.

Последва размяна на реплики от двете страни, а американският президент Доналд Тръмп заплаши Северна Корея, че на агресията им ще бъде отвърнато с "огън и ярост".

Междувременно службата за гражданска защита на Гуам започна да разпространява листовки, които да помогнат на жителите да се подготвят за ракетно нападение от Северна Корея.

Въпреки това властите не са повишили нивото за заплаха за Гуам.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
до 13 Не бъди толкова сигурен. За това вият на умряло от Щатите, всеки път, когато от Корея изстрелват ракета.По тяхни анализи, които изтекоха тук там из сайтовете, и четейки между редовете, тяхните специалисти, анализирайки скорост, траектория и други параметри на полета, са стигнали до извода, че вече могат да ударят и континенталната част на САЩ. Аконямаше такава опасност, просто шръмп щеше да го премести в другия крачол, образно казано. Да не мислиш, че му пука за някакъв местен диктатор?
11
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е. Гуам е на 3500 км от Северна Корея. Те никога не са изстрелвали ракета на такова разстояние и никога няма да могат. В Гуам е напълно сигурно. Психопатът Ким бълнува и плаши гаргите.
10
3
 
12
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До ****Приятелю, повярвай, докато е удобен за бизнеса и мафията там, ще го търпят, каквото и да прави.Ще ги залъгва, ще им пее песнички колко велика ще е пак Америка, а ще действа , както е действал като бизнесмен-безскруполно и от позиция на силата.Но, няма какво да се чудиш. Неговия аналог у нас го "преизбират" за 3-ти път.
9
2
 
5
 
! Отговори
**** преди 6 години
Стига сте ни занимавали вече с този де...л,те вече самите американци го намразиха с неговите шашави решения,няма дс се очудя ако скоро поискат отсраняването му,нека го пратят на психиатър,и той дс си каже тежката дума дали този човек,е адекватен,и дали може да заема тази длъжност.
8
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До :D Интересно, на напреднала технологично и демократична България, какви са и ракетите, според теб? Тези, които сама си произведе, не останалите все още тук-там от времето на "Варшавския договор"?
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В многохилядолетната човешка история едва ли е имало по-гнусна, човеконенвистна империя от САЩ.
6
8
 
7
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ...ха,хаааа преди 6 години
КИМЧО САМО ПЛАШИ И ИЗНУДВА САЩ ЗА ПАРИ....ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААА...ТОВА ПРАВЕХА ,ВСИЧКИ КОМУНИСТИ И СОЦИАЛИСТИ , ЗАЩОТО ТЕ ИНАЧЕ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ !!КОМУНИСТА---НЕ ОБИЧА ТРУДА ......ОБИЧА ДРУГИТЕ ДА СЕ ТРУДЯТ , А ТОЙ ДА ПЕЕ ПЕСНИ И ДА ВЕЕ ЗНАМЕНАТА ...ХА,ХА,ХААААААААААААКИМЧО , Е СЪЩИЯ------ИСКА ДА ИМА "СОЦ-РОБИ НА ТРУДА" , за да си живее живота!!!
5
3
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Нещо не разбирам? Туристи, в район , в койтопотенциално може да избухне война????Май Тръмп е не по -малко чалнат от Ким.....
4
1
 
14
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Хлопа му дъската на този.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я па тоа... съвсем изперка вече
2
15
 
6
 
! Отговори
:D преди 6 години
На изостаналата комунистическа *** С.Корея ракетите й са толкова калпави, че с този си коментар Тръмп потвърждава 100% мнението на военните експерти, че няма северокорейските ракети не могат да стигнат дори Гуам!
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е прав,ще му целунат долара