В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
8
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Северна Коря да ме пише доброволец и мен искам да убивам американски окупатори с усмивка :)
10
10
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЛОШОТО Е ЧЕ ЗАРАДИ ТАКИВА ПСИХОПАТИ СТРАДАТ НЕВИННИ ХОРА ВКЛЮЧИТЕЛНО И ОТ СОБСТВЕНИЯ НАРОД ! ХИТЛЕР БЕШЕ СЪЩИЯТ МУХ.ЛЬО !
9
4
 
11
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 6 години
3,5-МИЛИОНА КОРЕЙЦИ ----ШЕ МИНАТ ПРЕЗ ОКЕАНА ....КАТО ХРИСТОС ПРЕЗ ВОДАТА....ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.....АМА , ТРЕБВА ДА СЕ "ИЗПЕКАТ ЯКО".... РАЗБИРА СЕ ,ПРЕДИ ТОВА!!!МНОГО ШЕ МИ Е КЕФ ,ДА ГЛЕДАМ "ПЕЧЕНИ ***".......КАК ВОЮВАТ!
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В КНДР всичко е доброволно... Дай Боже да видят накрая малко спокойствие и добър живот хората там. Страшно е. Има една книга "Империя на ужаса", на беглец от КНДР, много им е тежко на хората.
7
15
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ей сега веднага ще се появи някой интернет военнен експерт да ми обяснява как сегашно време войните се водили еди как си,абе аланколу 3.5 милиона армия си е 3.5 милона армия ако ще и със джобни ножчета да са въоръжени а Северна Корея разполага с много повече!Става все по напечена за задокеанската клоака!
6
20
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ухааа 3.5 милиона готови да убиват кравари с кеф ,честито на ФАЩ настъпаха поредната мотика *** малоумната примитивна нация!
5
17
 
18
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
КИМ ЩЯЛ ДА УДАРИ АМЕРИКАНСКИ ОСТРОВ ! И ПОСЛЕ КИМ КЪДЕ ЩЕ СЕ СКРИЕ ?! НА КИМ СЕВЕРНА КОРЕЯ И ВСИЧКИТЕ УКРИТИЯ И БУНКЕРИ ЩЕ МУ СЕ СТОРЯТ ТЕСНИ !
4
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея ако искат и 15 милиона войска да съберат ,резултата ще бъде същия.Ако си мислите ,че в днешно време война се води с войници ,а не с технологии ,жестоко се лъжете.Докато дойде време за сухопътна акция ,от тая 3милионна северно корейска войска ще са останали 100 човека.
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обеща ли са им храна, че иначе са на диета.
2
10
 
7
 
! Отговори
ОСНОВЕН ЗАКОН: преди 6 години
ПРЕДИ СВИНСКОТО ПЕЧЕНО ------ВИНАГИ СЕ ДЪРЖАТ "ВЕЛИКИ РЕЧИ" ОТ ***!!!!ВИНАГИ Е ТАКА!!!!
1
14
 
33
 
! Отговори
Грубиян преди 6 години
Прасето само си прави измислени митинги, като принуждава обикновените граждани да излизат и да скандират името му, за да манипулира, че всички го подкрепят. Истината е, че никой не подкрепя това тъпо и гнусно прасе. Дано го свалят час по-скоро и обединят двете Кореи!