В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
3
 
13
 
! Отговори
Крaвaрски трол преди 6 години
Търся някой дa ми с е р е директно в устaтa,докaто е б е дълбоко в г ъ з a тaя *** в a мaйкa ми!
190
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще има русофилски войпоради изядения бойЩе вият русофилки на умрялоКато вдове отдавна урец не видяло
189
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно е да се мисли, че една неголяма и изключително бедна държава, която оцелява на хранителни помощи от 25 години насам ще може да направи каквото и да е срещу САЩ, Южна Корея и Япония. Колкото и опорни точки да спускат от Позитано, никой не вярва. Не си вярва и Ким, затова няма и да опита.
188
5
 
7
 
! Отговори
ЯЗЪК ,БЕ.... преди 6 години
ПРАСЕТО КИМЧО , ШЕ ЗАТРИЕ НАРОДА СИ, С ТОЯ *** АКЪЛ.... !!!!ТО ...НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ , ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА ЩОТО...!
187
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Южна Корея е с 30% по-малка територия от Северна. При разделянето на север живеят с 15 % повече хора. Днес населението на КНДР е 25 милиона, а на Южна Корея 50 милиона, като само около 10 000 души са успели да избягат от рая на династията Ким. Всеки нормален човек ще си направи правилните изводи.
186
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кравария хапна дръвчето!
185
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В КНДР мизерията е такава, че много хора искат да са в армията защото им е осигурено, макар и оскъдно, хранене и облекло. Историята е доказала, че такива армии, колкото и да са многочислени са лесни за побеждаване. Не сме в средновековието, числеността не значи нищо. Армията на КНДР е въоръжена с руска и китайска технология от преди 40 години, недохранена и демотивирана, каквато беше и иракската.
184
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доне че яде мариз!
183
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости! Точно така беше и с Ирак навремето. Огромна армия, Саддам се зъбеше, че ще изпепели Америка... Е, прегазиха ги за 2 седмици. Това че Ким има 3-4 ядрени глави с технология отт 50-те не значи нищо. Няма да има нито къде, нито кога да ги изстреля.
182
1
 
10
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Язък за горките хора- ще си отидат мърцина заради гушата на оня тлъст ***!...
181
6
 
14
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
охоохохохще мирише не пърлено прасе, ким грух друс ще стане на кучешко ***.Целият свят ще празнува края организираната престъпна група "северна корея", само българските анархокомунистчета ще ронят горчиви сълзи, ще късат бели ризи, ще пеят тъжни песни.
180
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 3,5 ли. Явно страхът от американците е по-голям от страха от режима щом толкова малко с се записали.Останалите 22,5 в противниковия отбор ли да се записали?
179
4
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Този филм май вече сме го гледали още по времето на Великия *** Съюз. И тогава Соц.тружениците по призива на Партията-майка, бяха готови да дадат твърд отпор на загниващия американски империализъм и западен капитализъм .... Сега ще гледаме Втора серия в която главния герой - Слънцеогряния Велик Лидер - Ким Чен Грух ще възражда световния комунизъм и светлото бъдеще на човечеството ... !!!
178
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 3,5 милиона , им трябва, има няма 3-4 американски бомби и ще са -3,5 милиона!
177
7
 
12
 
! Отговори
неее преди 6 години
тоя не си верва, тва е за вътрешна консумация. Може ли да се опълчи на страна с 10 кратно повече население, безкрайни ресурси, икономика номер 1 в света и високи технологии... Комик! Товарищи, вие си пийте хапченцата 3 пъти на ден!
176
6
 
7
 
! Отговори
хахаха смехх преди 6 години
а от форумните *** нема ли доброволци да се включат на страната на добрия Ким? като навремето в Испания...Таман да се отървем. Работата с отпора на санкциите е следната - на всеки доброволец се дава по 1 коса, да коси трева докато има , че тежка зима ги чака пак...
175
8
 
11
 
! Отговори
Вашта мм.. преди 6 години
Много знаем,брей!А когато Драгалевският Крадец със своята Хвърковата крадлива чета бастисваше държавицата ни,ние прсвехме "бдение"с един ***, облечен в расо и подскачахне:"Кой не скача"бил червен.Това е "по-достойно"от северокорейското поведение, нали: да бастисеш и продадеш държавицата си на евврейове и гейове!?
174
9
 
7
 
! Отговори
КАК ДА ОТКАЖЕШ :) преди 6 години
УПРАВЛЯВАЩИТЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ СА ОБЯВИЛИ, ЧЕ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ЗАПИШЕ В АРМИЯТА ЩЕ ПОЛУЧИ ОСВЕН ПАНИЧКА ОРИЗ НА ДЕН И ПО ЕДНО СПЕЦИАЛНО ХРАНЕНЕ НА СЕДМИЦА КАТО ВСЯКА СЕДМИЦА ЩЕ Е РАЗЛИЧНО :DВ КРАЯ НА ПЪРВАТА СЕДМИЦА ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГА И ПАНИЧКА С ЛАРВИ НА МОЛЦИ!!В КРАЯ НА ВТОРАТА СЕДМИЦА ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГА И ПАНИЧКА С ЛИЧИНКИ НА МУХИ!В КРАЯ НА ТРЕТАТА СЕДМИЦА ЩЕ ИМА СПЕЦИАЛИТЕТ ОТ СУШЕНИ ГЪСЕНИЦИ МОПАНЕ С ЛУК!В КРАЯ НА ЧЕТВЪРТАТА СЕДМИЦА ЩЕ ИМА СУПЕР МЕНЮ ОТ КОПРИНЕНИ БУБИ ПЪРЖЕНИ С ДЖИНДЖИФИЛ! :D
173
4
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Само 3,5 милиона? От 25 милиона население? Т.е. 21,5 милиона не искат да се запишат в армията, Ким нещо много олабил режима.
172
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрат ли помощите от ООН ще започнат пак да измират от глад. Рано или късно ще се вдигнат и ще затрият династията Ким.