Доналд Тръмп за Шарлотсвил: Расизмът е зло!

Той осъди идеята за превъзходството на бялата раса
14 авг 2017 22:50,
35
Доналд Тръмп за Шарлотсвил: Расизмът е зло!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че расизмът е зло и осъди привържениците на идеята за превъзходството на бялата раса, неонацистите и "Ку-клукс-клан", които той нарече "престъпници и бандити", предадоха световните агенции.

Още по темата

Тръмп каза това след среща в Белия дом с американския министър на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс и с директора на ФБР Кристофър Рей. Срещата се състоя след насилието на расистка основа в събота в Шарлотсвил в щата Вирджиния.

Тръмп бе разкритикуван заради думите си, изречени в събота относно случилото се в Шарлотсвил, че много страни трябва да бъдат упреквани за това насилие, припомня Асошиейтед прес. Тогава той не изобличи конкретно привържениците на идеята за превъзходство на бялата раса и на други групи, насаждащи омраза.

Сега Тръмп каза, че осъжда насилието в Шарлотсвил и че на отговорните за него лица ще бъде потърсена сметка, допълва Ройтерс.

"Расизмът е зло и онези, които предизвикват насилие в негово име са престъпници и бандити, в това число "Ку-клукс-клан", неонацистите, привържениците за превъзходство на бялата раса и други насаждащи омраза групи, които противоречат на всичко онова, което е скъпо за американците", каза Тръмп.

Той допълни, че ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка.

Жена на 32 години бе убита в Шарлотсвил, когато неонацистки привърженик на име Джеймс Фийлдс нарочно блъсна с кола участници в контрапротест срещу привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса, протестиращи пък срещу планове на властите за демонтиране на статуя на генерала от Конфедерацията Робърт Лий, припомня Франс прес.

Днес ООН осъди това насилие, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Фархан Хак, говорителят на ООН, каза, че организацията е против всички форми на расизъм и на фанатизъм.

"Вярваме, че няма място в нашите общества за пораждащия насилие расизъм, за антисемитизма, за ксенофобията и дискриминацията, на които станахме свидетели в Шарлотсвил във Вирджиния през последните няколко дни", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Расизма не е зло,зло е човешката глупост!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Расизмът е зло! САЩ също, но сме принудени да ги търпим.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре косоглаз отколкото косопизд като бащата на шопа.
24
3
 
3
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
В *** от 120 години се шиббат славяни с чурки и косоглазие, там 90% са евро-азийски ***.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм расист. Като цяло, на харесват човешката раса, защото винаги си намира поводи, да се самотероризира. Членовете на тая раса се бият помежду си, никога не се оставят намира и само конфликти и кризи са им в главата. Дали това е културен недъг или генетичен, не знам, но като цяло, всемси мечтаем, за една хубава война, в която да премахнем съседа, черния, белия, зеления, богатия, бедния или каквото не ми харесва.
22
3
 
12
 
! Отговори
449 преди 6 години
А кой след втората световна война и перестройката подкрепяше неонацистите в Европа и особено в източна!?Реа билитират се фашистки управници с огромни престъпления,издигат им се паметници...а Америка мълчи!Какво означава това?Вземете Украйна ,където бе извършен открито фашистки преврат с мощната помощ на САЩ!Не е ли това оскверняване на паметта и на милионите американски войници,които унищожиха фашистката чума!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уахабизма и сунизма също е зло.
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са разядени от метастазите на расовия проблем.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАМЕТНИКЪТ НА ГЕНЕРАЛ Лий СТОЯЛ СТО ГОДИНИ, СЕГА РЕШИЛИ ДА ГО МАХАТ!? ЗАЩО ЛИ?!Вероятно, защото храбро се е сражавал срещу агресията на Севера. Войната продължила 4 години. Линкълн УЖ бил против робството. Дрън-дрън.Цялата работа е, че южните щати се отделили от Съюза и образували Конфедерацията.Следва истерията на Севера. А бе, също като при Милошевич.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принуден е! Вече половината население на САЩ е цветно и продължава да се размножава с много бързи темпове.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом запищя за расизъм значи усеща как му пада рейтингът.Усещам,че няма да има втори мандат.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капитаните на американски кораби в Черно море се оплакват, че навигацията им показва,че се движат на 20 км в сушата докато те били в двйствителност на 32 мили навътре в морето. Ха, ха! Путин през 21 век, ще ги накара да се ориентират както Колумб преди 500 години!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЖАС!!! Голяма гавра с братята хамериканци,голяма работа! Руснаците ги направиха вече няколко пъти на маймуни, а с този номер ги качиха обратно по дърветата!И каква война с корейците !Та те не знаят дори къде са ,от къде да минат и къде да отидат? През гугъла: "Ново руско оръжие блокира работата на GPS-ите на американските кораби в Черно море!"
14
1
 
17
 
! Отговори
14Хищник88 преди 6 години
Ех беля расо, расо на мазохисти. Другите раси създадоха робството, а обвиниха тебе за него. Ти донесе свободи и прогресивни идеи, спаси света от робство, а другите си присвоиха постижението ти. Ти говореше за равенство между расите, а се остави да бъдеш тъпкана и мачкана от неблагодарните потомци на 90% от световните злини!Там където е стъпал бял крак следва прогрес и развитие. Там където е стъпал жълт крак - геноцид, там където е стъпал черен - война и падение! Но да си мълчим по-добре...
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като бях малък баба ми викаше, че в библията пишело, че в 2000-та година жълтата раса щяла да завладее света. Сгрешили са с цвета - черната!
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
RIP бяла америка - вече няма да си същатата бавно но сигурно мелезите ще те изяждат отвътре докато не заприличаш на сиера леоне..
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тук в Америк, масово белите имат по 1-2 деца, черни, индийци, мексиканци започват с по 5 деца нагоре...имам колега черен, който има 9 деца...смятайта!
10
4
 
23
 
! Отговори
до Морган преди 6 години
Мислиш ли, че без бялата раса щеше да ги има тея тримата и те да значат нещо? Вкл. и Фриман.Нямам нещо специално против черните, но това да се смесват хората, не е добра идея. Учи химия! Ще разбереш как от две обикновени вещества се получава избухлива смес, която не е никак благоприятна и за двете вещества.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма американски народ, нито нация. Има жители на САЩ, управлявани от главно бяла олигархия, с тук-там някой *** като Обама в политиката и шоуто, с когото да ги залъгват, че и те могат да станат като тях - богати и известни. Чист Холивуд.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки е привърженик на собствената си раса, няма нищо лошо в това. Как ще съжителстват всички тези многообрази общности, само те си знаят. Никога не е късно от всеки един построен от белият човек град да се превърне в Детройт. ЛГБТ ще се затрият сами. Черните е трябвало е да ги натоварят на кораби и обратно в Африка сега вече е късно. Нароиха се организации за черно и ислямско върховенство и няма отърване от тях. Ще вадят етническа и малцинствена карта докато не станат мнозинство и после край.