Петнайсет убити при атака срещу мисията на ООН в Мали

Две нападения за ден срещу мироопазващите сили
15 авг 2017 08:26, Елка Василева
2
Петнайсет убити при атака срещу мисията на ООН в Мали
Снимка: архив, Reuters

Петнайсет души, включително шестима нападатели, бяха убити при атака вчера срещу мисията на ООН в Тимбукту, в Мали, предаде ДПА, като цитира източник от мисията.

Убити са петима малийски охранители, полицейски офицер и цивилен. Един охранител и шестима души от мироопазващите сили на ООН са ранени при нападението, посочва ДПА.

Според Франс прес единият убит е от сините каски.

Шестимата нападатели са убити от силите за бързо реагиране и хеликоптер, изпратени от ООН на мястото на нападението.

Това е втората атака, извършена вчера срещу мироопазващите сили на ООН в Мали. Четирима души, включително двама нападатели, бяха убити в нападение в ранните часове вчера срещу база на ООН в Дуенца, в областта Мопти.

"Нямам достатъчно силни думи, за да осъдя този подъл и малодушен акт, извършен часове след терористичната атака в Дуенца", каза командващият на силите на ООН Махамат Анадиф. Тези отблъскващи престъпления няма да отслабят решителността на мисията на ООН да изпълни мандата си, добави той и призова правителството на Мали да съдейства на ООН, за да бъдат изправени виновните пред съда.

Нападенията бяха извършени преди насроченото за днес заседание на Съвета за сигурност за мира и сигурността в Африка, отбелязва АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
12
 
! Отговори
ПУТИН преди 6 години
А Карла дел Понте добре ли е? Че Башар Асад се притеснява.