Русия задържа украински агент, подготвял диверсии в Крим

Той трябвало да извърши атаки на полуострова
15 авг 2017 12:30, Елка Василева
62
Русия задържа украински агент, подготвял диверсии в Крим
Снимка: архив, Reuters

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) задържа в Крим агент на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), подготвял диверсии на полуострова, съобщи пресцентърът на ФСС, цитиран от ТАСС.

Според съобщението украинският гражданин Генадий Генадиевич Лимешко, бивш старши разузнавач от армията на Киев, бил изпратен на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г., за да извърши "диверсии срещу инфраструктурни и животоподдържащи обекти".

Пристигнал в Крим на 9 август, той трябвало да повреди електропровода от град Судак до курорта Новий свет, снабдяващ селища с общо население над 50 000 жители. Имал освен това задачата да унищожи чрез палежи горски масиви на полуострова и да създаде условия за свлачища, които да парализират движението по магистралата от Судак до Новий свет. Планирал също да опожари обект от комуналното стопанство в района.

"На 12 август Г. Г. Лимешко бе задържан (. . .) при опит да повреди електропровод в района на трасето от Судак до Новий свет", се казва в съобщението.

У задържания са открити и иззети две пресовки тротил, детонатор, граната с поставена запалка, течна горивна смес, ръчен трион, с който да реже дървените стълбове на електропровода, и дигитален фотоапарат - за да документира диверсионната си дейност и после да се отчете за нея пред своите ръководители в ССУ, отбелязва ФСС.

По случая е образувано наказателно дело. Издирват се "евентуалните съучастници и помагачи на украинския диверсант", добавя руската тайна служба.

Киевският районен съд в Симферопол арестува днес Лимешко за срок от две месеца, до 13 октомври. Решението е било взето на открито заседание, уточни пресслужбата на съда.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
значи,ако имаш "арсенал" колкото един горски в северозападна бъглария си атентатор. или проблема е в капиталистическия дигитален апаратус? само лента, само хардкор! лента - наше все!
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бързо да се мобилизира населението да набучи стълбовете с гвоздеи! В руския фолклор има разказ за дете, което си забило пирон в главата, та бръснарят да си счупи машинката...
31
3
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
...ръчен трион, с който да реже дървените стълбове на електропровода...-----------Малиии...Сериозен диверсант!И сериозен електропровод!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия задържа украински агент, подготвял диверсии в Крим СРЕЩУ РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е. Дигитарните фотоапарати в бившото СССР се използват само от разни агенти-подривници. Нормалните хора си щракат черно-бяло със Зорки и Смяна 8.
28
1
 
11
 
! Отговори
до 29 от славянин преди 6 години
Русия трябваше да е фалирала 6 месеца след въвеждането на санкциите, т. е. някъде есента на 2014-та, а фалитът и още не се е показал на хоризонта! ''Пророчествата'' ви нещо не искат да се сбъдват! Дипломата ви на ''пророк'' явно е купена!?
27
0
 
11
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Укропите и техните фенове в Абсурдистан и по света колкото и газ да пикаят и кръв да с.рат, няма да върнат Крим в окрайна, така че да се примирят с факта!
26
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма какво да им режат стълбовете. Санкциите ги морят достатъчно. Още 1 година и ще молят украйна да си вземе крим.
25
9
 
1
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До редникНе случайно си редник. Явно си чукча писател не читател. Руснаците са много по близки роднини на англосаксонците и монголите отколкото на нас. Ние сме близки сгърци и италианци. Научи се да четеш.
24
3
 
11
 
! Отговори
И РЕЧЕ БОГ: преди 6 години
Крим е Руски!
23
2
 
4
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
и дигитален фотоапарат - за да документира диверсионната си дейност .... по-голяма тъпотия не съм чел отдавна. Кой ще снима нещо заради което може да го затворят на топло?!?!?!?!
22
0
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Къде да се срещнеме ?
21
3
 
6
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Нищо ново, разбира се . Личи си от коментарът ти, стари изтъркани сороски клишета.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак като не ги е плашил с ядрени ракети-всичко е ОК. Русия все пак най-много държи на ядреното въздържание, а не на алкохолното !
19
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджето Вовка търси кого да изкара виновен за недостига на ток в Крим. Нищо ново от времето на другаря Сталин
18
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22-путинист *** А казаците били ли са се с Турците,а??А къде живеят те а??А къде се намира Запорожието и Дон ,а?Ако не знаеш, намират се в Украйна !Казаците не са руснаци и са единствените земеделци които не са позволили да бъдат крепостни селяни и то със силата на оръжието си.
17
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е просто изпълнител да каже кой го е пратил дали украйна или тези които предизвикаха това в украйна и стига с това окопирали крим всички знаят истината и продължават да поддържат една лъжа съчинена зад океана никога украина не се е била с турската империя за крим а русия турция има над 10 войни за крим .крим е присъединен към украина след В СВ и може би щеше да остане ако америка не беше решила да строи воена база там те не позволиха на ссср да направи в куба защо русия да позволи в украйна
16
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диверсант?Измислете нещо ново.Това вече е изтъркано.
15
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква диверсия бе,та Крим по всичките международни закони е украински, но в момента е под вражески окупация!Все едно престъпници да са руснаците партизани които са извършавали диверсия срещу хитлеристите когато СССр е бил окупиран от тях.
14
30
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
...ръчен трион, с който да реже дървените стълбове на електропровода...До дървени стълбове ли го докараха Боярищниците? Уахахахахааааааааааа.....Носил е и кирка за глинените тръби на газопровода нали!