"Билд": Германците ще върнат ?416 млн. на Гърция

Сумата е от лихви по гръцки облигации, притежавани от Бундесбанк
16 авг 2017 09:30, Елка Василева
21
"Билд": Германците ще върнат ?416 млн. на Гърция
Снимка: архив, Reuters

Берлин се готви да върне на Гърция 416,7 млн. евро, пише германският в. "Билд" в публикация, цитирана от гръцкото издание "Контранюз".

Сумата се отнася за печалби от лихви по гръцки облигации, притежавани от Бундесбанк /Централната банка на Германия/.

Вестникът твърди, че парите са в наличност и се предвидени в бюджета на Германия за 2017 г. Пояснява се обаче, че връщането на тези средства трябва да бъде одобрено от германския парламент /Бундестага/.

Атина може да се надява на стотици милиони евро от печалби от лихви по гръцки облигации, държани от германската централна банка, но за тях е необходима зелена светлина от парламента в Берлин, а също и успешно приключване на третата консолидационна програма на Гърция, по линия на която страната получава външна финансова помощ, смята "Билд".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: германияГърцияевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Ами и ние на времето имахме добре изградена икономика и питай вашите как са живели през 80-те например. Но после идва западняци в костюми и ни обясняват как трябва да си закрием производството. Русия е на същото дередже като нас щото и там минаха по същия сценарии. Колкото и да се перчи сега тя е просто един суровинен придатък на запада, който успя да я деиндустиялизаира също като нас. Великия запад така е научен от край време той знае само да краде.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти си един aнус за разпускане,вземаме те на отчет в нашитетефтери и ще те продадем наруснаците - на тях им трябваттакива гъзета. До новых встреч.
18
5
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 6 години
Запада дойде да си вземе парите,но икономиката която Гърците изградиха с парите на Запада е по добра от българската и живота в Гърция е по добър от България.А това че 20 години живяха като царе,никой не може да им го отнеме.В Гърция има комунисти,но няма русофили.Един грък никой път няма да се кланя на руснака,все пак чистачката му е от Русия,а платеното момиче за разпускане,пак от Русия.Запада не разграби руските предприятия,и какво произвеждат те,нищо.Чакат на Запада за всичко.
17
3
 
10
 
! Отговори
До Шишев преди 6 години
.....разрушиха, През 90-те по време на престъпната приватизация бяха изнесени от Бълагария около 50 млрд. долара не в Русия а на запад. Запада е имал интерес от силна Гърция на времето затова е налива там пари, Но същия този запад никога не е бил заинтересован от силна България.
16
2
 
6
 
! Отговори
До Шишев преди 6 години
Нещо не си на ясно мой човек. Запада е наливал много пари в Гърция да така е но после дойде и си ги взе с лихвите а тия 416 млрд ще ги видят през крив макарон. Относно русофилите има много и в Гърция това че ти не си чувал си е твой проблем. Не случайно в южната ни съседка са най-големите комунистически движения в цяла европа. Доколкото дали Русия е наливала пари в Бг. също не си прав. СССР построи на времето 3500 огромни предприятия у нас, които после твоите приятели от запада разграбиха и разр
15
5
 
4
 
! Отговори
шишев преди 6 години
Как ще се оправи България,че то е пълно с хора,които искат да излезем от ЕС,и да се присъединим към Евроазийския съюз в който повечето държави са мюсулмански,а като цяло всички там са по бедни и изостанали от нас.Гърците може да са в криза,но 20 години живяха като царе с парите наляти от гадния Запад,но там русофили няма.Кога Русия ще излее милиарди в българската икономика,кога ще налее поне 2 милиона,никога,само ни продава газ за милиарди.Гърка си гледа интереса,българина вярва на вожда слънце.
14
7
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
На такъв хал сме,защото след разпада на СССР,България фалира и се оказа че е на 45 години назад от цивилизацията.Отвориха границите и няколко милиона българи избягаха от комунистическия рай към пропадналата Западна Европа,повечето от тях така и не се върнаха,защо ли.Сега България върви напред,но Империята на Злото продължава да мъти водите.За съжеление България все още прилича на братска Русия-мафия,престъпност,корупция,алкохолизам и много русофили готови да продадат родината си за две копейки.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незмам кво гърците,ама си бачкам за 40? и ми ги снасят всеки ден,докато за същата работа в бг взимах 30/35 кинта със зор на две седмици и всичко ми бе по-скъпо от гърция. Бългагария - но мерси Боко цървула.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а гърците кога ще върнат милиардите на германия ??
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До хм до 7До 89 година държавата инвестираше и в индустрия, и в селско стопанство.Дойде демокрация и големия бял брат от ЦРУ ни каза, че българите трябва да останат макс 4.5 млн. и да разчитат на малко земеделие и туризъм, и ни накараха да ликвидираме селското стопанство и и индустрията.за това и сме на такъв хал - на последно място по всичко.Задокеанска колония с добре платен или по-точно купен с нашите пари елит.
10
2
 
8
 
! Отговори
хм до 7 преди 6 години
Всички го знаем това ,но държавата не инвестира в индустрия,земеделие и каквото и да е било,на нея и стига да вдигне някои такса,акциз или глоба и пак е на печалба.Икономика не се гради с големи такси и печалби от единица ,а с по-малки от повече.Европарите са пълна простотия ,взимат много за ненужни икономически проекти.Това с палатите по селата на село и скъпия еко ток бяха върха на сладоледа.А паспортната система за половин милиард хахахха
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов ви предупреди - внимавайте да не станете бедни като гърците - с 800 евракис пенцийка.
8
2
 
15
 
! Отговори
Германеца преди 6 години
Така е,Гърция е любима туристическа дистенация за Германци,Австриици и Швейцарци.
7
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1имат банки, получават лихви.Имат туризъм, получават евро.Имат кораби.Имат пристанища.Имат индустрия.Произвеждат и продават.А ние какво имаме?Икономиката ни се крепи на парите на гастрабайтерите и парите от ЕС.да не мислите, че от Слънчака или Пампорово нещо влиза в бюджета?В българския бюджет влизат пари от ДДС и акциз, събрани от мизерните пенсии и заплати на българите, които си купуват хляб, мляко, фалшив салам и сирене, цигари и пиячка, и си плащат тока , парното и во
6
6
 
13
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
Евалата на гърците. Сега ако успеят да докажат, че Съюзът им дължи 400 милиарда и айде, заемът е оправен. Време е за нов!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест, ако всяка година им дават по 416 милиона евра, Гърция ще успее да си изплати дълга след .... Хм. 1200 години :).
4
6
 
9
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Това са поредните европейски трикове за измъкване на любимото гръцко крадливо отроче от кашата,която е забъркало.
3
4
 
26
 
! Отговори
Коце кмета преди 6 години
Имат голям дълг, ама от него 30 години папаха всички - от премиера до портиера. Ние имаме по-малък, ама го откраднаха за петилетка само Тиквата и герберастиите около него...
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е смешна сума - 400 млн си нищо за една икономика. Това не са и половин милиард. Не манипулирайте с цифри и заглавия.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърците от икономика не печелят, но от лихви си живеят.