Човешка грешка остави без ток 7 млн. домакинства в Тайван

Ограничени са обаче последиците за водещи световни технологични компании
16 авг 2017 09:07, Елка Василева
7
Човешка грешка остави без ток 7 млн. домакинства в Тайван
Снимка: архив, Reuters

Човешка грешка остави без електричество компании и жилищни сгради, засягайки близо 7 милиона домакинства на остров Тайван в непоносимата жега, предаде Ройтерс.

Сривът засегна милиони жилища, офиси и фабрики в 17 града и села, но имаше ограничени последици за бизнеса на водещи световни технологични компании като най-големия производител на чипове в света и доставчик на "Епъл" "Тайван семикъндактър манюфакчъринг" и производителя на електроника "Пегатрон".

Днес електроснабдяването е било изцяло възстановено, съобщиха местни медии.

Спирането на тока предизвика бъркотия - без електричество останаха ресторанти и малки фирми, спряха да работят светофарите и асансьорите.

Причина за прекъсването била техническа грешка на служител в държавната газова компания Си Пи Си, засегнала работата на електроцентралата на "Тайван пауър" в Таоюан.

Заради случилото се тайванският министър на икономиката Ли Шигуан обяви, че подава оставка, предадоха световните агенции. Оставката е била приета от премиера Лин Цюан. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: токТайван
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявам се за отклонението, но съм бил 2 пъти по работа в Тайван. Тамошните китайци са им сменили нещо "чиповете" . В един мол колегата се беше отплеснал и си оставил портмонето, те обявиха по уредбата и докато не ни откриха не мирясаха. В заведения и малките ресторантчета не приемат бакшиш и ако оставиш те гонят по улицата да върнат ресто. Ако пътуваш може да се спи в полицейски участък при нужда- не в арест а като турист. спалня. Английски знаят масово-без най старите.На мен ми хареса много!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗначи подашат някаква фиктивна оставка и след това веднага се кандидатираш на новите избори ?? :D :D :D Това не прави логика.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов два пъти подава оставка когато народа е недоволен, което не може да се каже за комунистите русофили, които за да ги премахнем от власт трябва да се лее кръв.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха вие чакайте Тиквеняка да си подаде оставката след като се чува на запис как уговаря поръчкови убийства и корупционни сделки, камо ли за вмирисаните му министри и кметове, които правят скандали през 1 ден....
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гунчо, служител в някаква газова компания, допуснал грешка. Министърът, незнаещ дори за самото съществуване на Гунчо до този момент, подава оставка. Гунчо продължава да трупа стаж за пенсия.Някой от преждепеещите хвалебствени химни мобе ли да ми обясни този парадокс?
1
2
 
7
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Хората с чест подават оставки като сгрешат, тиквите обвиняват всички преди тях, чак до кан Аспарух, че не е забил копието другаде.