Най-харесваният туит: Обама за атаката в Шарлотсвил

Доскорошният президент на САЩ цитира думи на Мандела
16 авг 2017 14:15, Елка Василева
42
Най-харесваният туит: Обама за атаката в Шарлотсвил
Снимка: Twitter

Туит на доскорошния президент на САЩ Барак Обама след шествието във Вирджиния на привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса се превърна в най-харесваното послание, поствано някога в Тwitter, предаде ДПА.

"Никой не е роден с омраза към друг човек заради цвета на кожата, произхода или религията му", написа Обама в събота, цитирайки покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела, когото той определя като свой "личен герой".

Туитът беше публикуван, след като 32-годишната Хедър Хейър, протестираща срещу бялото националистическо шествие в Шарлотсвил, бе убита от кола, врязала се в група контрадемонстранти.

Посланието от 44-ия и първи чернокож президент на САЩ е било харесано близо 3 милиона пъти до днес сутринта, което го прави най-харесвания досега туит, според статистиката на Тwitter. То е било ретуитнато 1,2 милиона пъти.

Под съобщението има снимка на Обама, поздравяващ група малки деца, които го гледат от прозорец.

След първия туит доскорошният президент на САЩ разпространи още цитати от автобиографичната книга на Мандела "Дългият път до свободата".

"Хората трябва да се научат да мразят и ако могат да се научат да мразят, могат да се научат и да обичат, защото обичта извира по-естествено от човешкото сърце, отколкото нейната противоположност", гласи един от тях.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
16
 
! Отговори
Некадърник преди 6 години
Кукла на конци. Даже да се върне в родината на баща си Кения и стане там президент ще предизвика невиждана хуманитарна криза и кенийците ще го изгонят от президентския дворец в Найроби със сопи и камъни.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Do 5 : Използвай google и се образовай малко неолиберално трансджендер капуутче. Интернета не е само да търсите снимки на малки момчета и зоо .екс. Жалък толераст...
12
1
 
26
 
! Отговори
Ха преди 6 години
Обама който поткрепяше тероризма и ИД,сега се прави на луд.
11
1
 
34
 
! Отговори
Син на Сатаната преди 6 години
Тоя излезе преди 8 години с големите обещания - за преодоляване на кризата в САЩ и за световен мир. Нищо подобно не се случи, богатите в САЩ станаха по-богати, бедните по-бедни, средната класа на практика бе унищоена, а Силиконовата Долина се напълни с програмисти внос от Индия. Светът бе изправен пред 3-та световна война, тоя и Хилари разбиха Либия, ЦРУ предизвика Ислямската Пролет, предизвикаха войната в Сирия и какво ли не. Най-слабият президент в историята на САЩ - пълен лаладжия.
10
1
 
8
 
! Отговори
Пак преди 6 години
Глупости. ...
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Мандела дали би одобрил факта, че Обама се забавляваше, правеше си селфита с гостите и се скъсваше от смях на погребението му?
8
3
 
1
 
! Отговори
Do 5 преди 6 години
Не си измисляй *** капу_т беден
7
2
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Даааа....а съпругата на великия Мандела беше разследвана за корупция!Една лъжа повторена хиляда пъти става истина!И до ден днешен - да влезеш в не гърските сламове в ЮАР означава да рискуваш живота си! Не гри...и просперираща държава - е нещо като напърно смесени вода, и олио!Най големия хит на продажби в ЮАР е огнехфъргачка за автомобил....защото след демократизирането по светофарите бели шофьори биват разстрелвани с изстрел в главата, и автомобилите открадвани!
6
3
 
24
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
"Никой не е роден с омраза към друг" но религията им ги кара да ни мразят.Да точно за мюслитата се отнася това, така че тоя да си навре тия слова там дет не го огрява слънцето.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2008 година Мандела е считан за терорист в САЩ. 2008 г. Обама става президент и Мандела е премахнат от списъка с терористи, където е стоял редом до бин Ладен. СлОчаЕност ?
4
6
 
3
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Тавариш Радев, Нинова нещо да добавят по темата и те ... ?
3
22
 
5
 
! Отговори
Loved ones преди 6 години
Обама е симпатяга,за разлика от старчето с деменция и смешен перчем.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да определяш като свой личен герой един доказан терорист като Мандела, ясно показва какъв човек си. И преди либералите и толерастите да зареват като девици пред уйй, само да им припомня, че въпросния Мандела извършва атентати срещу мирно и цивилно население. Според международното право това е дефиниция за терорист.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Платено!