Най-харесваният туит: Обама за атаката в Шарлотсвил

Доскорошният президент на САЩ цитира думи на Мандела
16 авг 2017 14:15, Елка Василева
42
Най-харесваният туит: Обама за атаката в Шарлотсвил
Снимка: Twitter

Туит на доскорошния президент на САЩ Барак Обама след шествието във Вирджиния на привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса се превърна в най-харесваното послание, поствано някога в Тwitter, предаде ДПА.

"Никой не е роден с омраза към друг човек заради цвета на кожата, произхода или религията му", написа Обама в събота, цитирайки покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела, когото той определя като свой "личен герой".

Туитът беше публикуван, след като 32-годишната Хедър Хейър, протестираща срещу бялото националистическо шествие в Шарлотсвил, бе убита от кола, врязала се в група контрадемонстранти.

Посланието от 44-ия и първи чернокож президент на САЩ е било харесано близо 3 милиона пъти до днес сутринта, което го прави най-харесвания досега туит, според статистиката на Тwitter. То е било ретуитнато 1,2 милиона пъти.

Под съобщението има снимка на Обама, поздравяващ група малки деца, които го гледат от прозорец.

След първия туит доскорошният президент на САЩ разпространи още цитати от автобиографичната книга на Мандела "Дългият път до свободата".

"Хората трябва да се научат да мразят и ако могат да се научат да мразят, могат да се научат и да обичат, защото обичта извира по-естествено от човешкото сърце, отколкото нейната противоположност", гласи един от тях.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъде пак изплува тоя бе. Все се обажда баш кога не трябва
33
0
 
2
 
! Отговори
и ас съм травестит. преди 6 години
Горкичкия дони дори след като хвана властта бари го засенчва .не свършили ли вече властта на Обама то остана да *** турнат пак на власт . и тръмп е прицакан.
32
0
 
4
 
! Отговори
не син преди 6 години
Нека ме запишат в групата на НЕхаресващите го !
31
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Писането и бяса срещу Сорос - официално е признато за болестно състояние на индивида.
30
9
 
11
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Всяка година за Обама и семейството му се харчат милиони и единственото, което съчиниха от PR екипа му беше да цитират Мандела.
29
2
 
16
 
! Отговори
Нане преди 6 години
Туита на обама ще бъде харесан около 70 милиона пъти. Приблизително толкова са тарамбуките там.
28
0
 
13
 
! Отговори
Оффф преди 6 години
Какво общо има бутането на паметника на Лий с превъзходството на бялата раса ?! Хората протестираха срещу премахването на паметника, но явно са знаели какво ще стане , всичко това е планирано от либералните кръгове в САЩ, които явно заедно с чернокожите вече имат мнозинство...
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами какво африканците правите в Америка? Колониализма отдавна е свършил и в Африка ще се чувствате равни. Светът стана една цветна кл0ака. По-голям от цветния расизъм няма.
26
4
 
15
 
! Отговори
Do Elka преди 6 години
Елкe, ти, като мразеща Тръмп и като пръв борец за правата на черните, ще се възползваш ли от предложението да отидеш, па макар и само за година, да поживееш в някоя африканска супер развита, богата, културна и спокойна страна?
25
3
 
23
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Всеки ненормалник, който плаче за "правата на черните" да отиде да поживее година в някоя страна, където черните са мнозинство и управляват! Пък после да говори! Но не! Не би! Стоят си в "лошите", "расистки" държави, вместо да отидат да живеят с нerрите! Лицемери!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василева. И за п...титутка не ставаш.Толкова си гадна.
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Барачката, да погледне сега към ЮАР и кашите които забърка там любимеца му. Абе въобще като погледнеш ч.ерна африка, веднага разбираш колко им е пипе.то :-) багати, робатни, проспириращи ха ха ха
22
2
 
8
 
! Отговори
До анонимен 20 преди 6 години
Забравил си рептилите и илюминатите!
21
6
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Барак Обама да връща Нобеловата награда за мир и да бъде съден за военни престъпления в Сирия, Либия и Украйна и за финансова и логистична подкрепа на терористични организации като ИДИЛ.
20
4
 
13
 
! Отговори
Дорчестър преди 6 години
Хахаха, цялата АНТИФА (разложените ментално комунистически отрочета), ислямолюбещите себемразещи се ментално неразположени (лъже)феминистки (които подкрепят ислямизацията) и подобни левичарски отпадъци на човешката раса нещо се чудят защо им спря музиката!? Имам новина за тях, Обама Мама си отиде, да, напусна сградата! Новия шериф се казва Доналд Джон Тръмп! Хапченце?
19
7
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Барак Обама е военнопрестъпник, който заедно с дъртата вещица Килъри Клинтън и Сорос трябва да бъдат осъдени за престъпленията им в Либия, Сирия и Украйна.
18
3
 
16
 
! Отговори
До Барак Обама преди 6 години
By the way, you, Mr. Obama are NOT the president of the United States, and Hilary lost the elections. Get a reality check!
17
2
 
13
 
! Отговори
Киро Хикса преди 6 години
До Бащата на ИДИЛ: БРАВО!
16
3
 
11
 
! Отговори
Бяла лястовица преди 6 години
Интересно, но някои хора още си мислят, че са президент! Enough of you already, B. Hussein Obama! Go away!
15
1
 
25
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Убийството в Шарлотсвил беше причинено от расизма на *** срещу белия човек (толкова чевръсто подкрепян от кликата на Джордж Copoc) и в момента целия свят бива подложен на шантаж с помощта на политкоректните fake news медии, на каквато се напъва да бъде оприличен и Днеca. That's all folks!