Австралийска сенаторка отиде с бурка в парламента

Полин Хенсън призова за забрана на подобни облекла
17 авг 2017 14:30, Елка Василева
14

Снимка: БТА

Австралийската крайнодясна сенаторка Полин Хенсън си навлече критики от правителството и мюсюлманската общност, като се появи днес с бурка в парламента като част от своята кампания за забрана на покриващото цялото тяло облекло, носено от някои мюсюлманки, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Хенсън поседя двайсетина минути, облечена с черната бурка, след което я свали и призова подобни дрехи да бъдат забранени по съображения, свързани с националната сигурност.

"Много се радвам да сваля това, защото мястото на такива неща не би трябвало да е в парламента", каза сенаторката, която е лидер на партията "Една нация".

"Ако човек, който носи качулка или каска, влезе в банка или друга сграда, или дори на партера на съда, той трябва да бъде отстранен. Защо същото да не важи за някой, който покрива лицето си и не може да бъде разпознат?", заяви тя в Сената.

Генералният прокурор Джордж Брандис каза, че правителството няма да забрани бурките, и укори Хенсън, определяйки постъпката й като "ефектен номер", който обижда мюсюлманското малцинство в Австралия. Изказването му беше аплодирано от сенаторите.

Вицепрезидентът на Ислямския съвет на щата Виктория Адел Салман каза, че действията на сенаторката са "подигравка с нейното положение".

Хенсън се прочу през 1990-те години с твърдата си съпротива срещу имиграцията от Азия и търсещите убежище хора. През последните години тя води кампания против мюсюлманските облекла и строителството на джамии.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Е, че тя с бурката по убава бе...направо младеней...
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хенсън се прочу през 1990-те години с твърдата си съпротива срещу имиграцията от Азия и търсещите убежище хора. През последните години тя води кампания против мюсюлманските облекла и строителството на джамии....Съвременният дон Кихот който се бие с вятърните мелници.
9
1
 
4
 
! Отговори
но аз съм травестит преди 6 години
ас пък искам не бурки а жени с женски прелести.АМА аз съм жена дето няма да изглежда като жена а като мъж.
8
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ги гръмнат няколко пъти, ще променят мнението си за бурките, както и за другите "прелести" на исляма.
7
0
 
30
 
! Отговори
Сидни от БГ преди 6 години
До умен гущерИнтересна държава е Австралия! Имат си правила и ги спазват. На един австралийски гражданин му бе отнето гражданството и достъпа до Австралия, за това че ходил да се бие в Сирия. Той твърдеше, че се бил на страната на "добрите", но му бе отговорено, че ако е искал да се бие на страната на добрите е трябвало да се запише в Австралийската армия! Точка!
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Австралия е многонационална и толерантна страна. В същото време отстоява общочовешките ценности, а бурките не са сред тях!
5
5
 
3
 
! Отговори
Йода преди 6 години
Тая е същински Палпатин.
4
2
 
26
 
! Отговори
умен гущер преди 6 години
Къде е Сиднито да ни разясни какво е станало там?
3
1
 
60
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1 В СА си носете бурките.Ако искате и на ръце ходете.Жената е против СА да определя начина на живот в НЕЙНАТА страна.
2
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Тя била за забрана браво на жената.
1
45
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно е да се правиш на интересен в цивилизована държава, я да отиде в Судан,С.арабия и т.н. да я видим колко ще издържи тая.