Дрис Укабир наел микробуса-убиец. Задържаха го

Превозното средство се движело с висока скорост, за да убие повече хора
Обновена: 17 авг 2017 21:29 | 17 авг 2017 21:20, Веселина Йорданова
43
Дрис Укабир наел микробуса-убиец. Задържаха го
Снимка: БТА

Микробусът, използван при атаката в Барселона, е бил нает от човек на име Дрис Укабир, съобщи в. "Паис", цитиран от ТАСС. Предполагаемият наемател на микробуса е бил задържан.

Още по темата
Най-малко 13 човека са били убити при нападението днес, предаде Ройтерс, като се позова на радио Кадена Сер. Медията на свой ред цитира полицейски източници в столицата на испанската автономна област Каталуния.

В Туитър каталунската полиция потвърди смъртта на един човек. Тя съобщи и за 32 пострадали, 10 от които със сериозни наранявания.

Полицията обяви, че разглежда случая като терористична атака.

Един заподозрян за нападението се е укрил в бар, съобщи полицейски източник, цитиран от Франс прес. Издирват се най-малко двама души.

Открит е втори микробус, който вероятно принадлежи на извършителите на терористичния акт, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "24 орас".

Френски турист, по думите му, оцелял по чудо, разказа в ефира на телевизия Бе Еф Ем - Те Ве, че микробусът убиец се е движил с висока скорост на зигзаг по туристическата улица "Рамбла", за да смачка колкото се може повече хора. След атаката в района настана паника.

През туристическия сезон по улица "Рамбла" всеки ден минават не по-малко от 100 000 човека.

Полицията е отцепила улицата и е наредила магазините и близките станции на метрото и влака да бъдат затворени, предаде Асошиейтед прес.

Хората са призовани да стоят настрана от района, за да не пречат на спасителните служби. Хеликоптер прелита над мястото на атаката.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън увери, че Съединените щати са готови да помогнат на испанските власти след атентата в Барселона, предаде Франс прес.

"Терористите из цял свят трябва да знаят, че САЩ и съюзниците им са решени да ги открият и изправят пред съда", каза Тилърсън на пресконференция във Вашингтон с японския министър на външните работи Таро Коно и министрите на отбраната на двете страни.

ЕС е готов да окаже пълна подкрепа на Испания в борбата с тероризма, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от ТАСС.

"Европа стои рамо до рамо с Барселона. Мислите ни днес са с жертвите на нападението и всички засегнати. Ще окажем пълна подкрепа на Испания", каза Туск.

НАТО изрази пълната си подкрепа за Испания и готовност заедно да се борят с тероризма, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. "Осъждам ужасяващото нападение в Барселона. Мислите ми са в всички пострадали. Ние сме заедно с Испания в борбата с тероризма", каза Столтенберг.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
ТРЕБЕ преди 6 години
да се създаде институцията Комисар по разселването към ЕК, койтъо да почне разселването... Аве ще отидем към другата крайност накрая, към хитлер и Мусолини, щото всяко действие си има равно по сила и обратно по посока действие И. Нютон.
31
2
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Пускайте още дрисъци в държавите си и ще видите до къде ще я докарате!
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е война! Чакам коментар от мюфтийството! НАТО не е съдилище а силова организациа. Само Германиа има около 50 млрд годишно за отбрана. Все едно ги хвърлят в тоалтната. Иде цептември, Ангела!!!!!
29
1
 
9
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 6 години
,,Европа стои...,,Такива като Туск са по -*** от убиеца.
28
2
 
10
 
! Отговори
РВ преди 6 години
И кво като мислите са ви с невинните жертви? Къде ви бяха мислите като ги канехте тия тарамбуки в белия свят? Ако почнат да ви газят вас и семействата ви, знаете ли колко бързо ще вкарате всичко в ред? Но понеже вие сте недостижими, няма как да стане. Изяждат го сиромасите....ама оня гледа, бави но не забравя.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да кажем не на страха" -- Мони и Домчил
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористите из цял свят трябва да знаят, че САЩ и съюзниците им са решени да ги открият и изправят пред съда.===Това е наистина шокиращо! Пред съда, значи. И какво ги грози след обжалването пред 15-а инстанция - интеграционна програма или хоспис с квалифициран медицински персонал?! Извратено е официалните изявления по темата да са толкова ***. И не знам как е възможно човек да не прозре конспирация при това положение, съжалявам.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен30 Имаме екстремна ситуация повече от две години,затова и законите се прилагат"екстремно",или се променят,така че правата на "бежанците",да бъдат силно орязани.Залогът е висок-нашите животи.
24
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
"Терористите из цял свят трябва да знаят, че САЩ и съюзниците им са решени да ги открият и изправят пред съда", каза Тилърсън на пресконференция във Вашингтон с японския министър на външните работи Таро Коно и министрите на отбраната на двете страни."Ето чудесен повод за намеса в делата на неудобни държави,ето ви отговор на въпроса защо съществува тероризмът, и кой го финансира.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички мюсюлмани ЕС трябва да бъдат наблюдавани.Влезлите незаконно и като бежанци да бъдат пренасочени в лагери,близки до конфликта,от който са избягали,където да им бъде оказана помощ.
22
1
 
20
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Айде вадете пак плюшените мечета, палете сгради в испанския флаг и "няма да ни уплашат", "няма да променят живота ни"...***
21
0
 
15
 
! Отговори
men преди 6 години
от далеч смърди на скалъпена история... уж всички ги мразим, уж не моем с разбираме, уж праят атентати и бриксел ше ни разпредели до края на септември 12000 броя рефюджийс уелкъм. и как ты меркел ханъм? как стават тея номера. във франция за послдните 30 години има повече джамии построени от колкото църкви за üпсöедмоте 200. ....
20
15
 
4
 
! Отговори
ноу мор фейк нюз преди 6 години
Трябва твърда ръка !! Трябва контрола над Европа да се поеме от Доналд Тръмп !!
19
1
 
15
 
! Отговори
полковник Каназирев преди 6 години
До ...15Бате ти Боко Жабоко ще ти пълни държавата с тарамбуки,защото си е дал "*** под наем" и чака от Европейската общносттранш от 160 000 000 евро за да си нахрани с тях изгладнелите съпартийци !Ана дън му . . .
18
0
 
26
 
! Отговори
Синдромът Щраус преди 6 години
Братя и сестри, да излезем на шествие, хванати за ръце и с лозунга: "Нас не ни е страх! Няма да променим начина си на живот!" Видите ли терорист, незабавно го ударете с карамфил по главата и го зашлевете с вестник Шарли Ебдо! Това ще ги съсипе! За финал може и по някой гол *** да покажете, да видят те какви свободни хора имат насреща си!
17
30
 
2
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Еврогехйовете се страхуват да признаят, че всичко се организира от руснаците.Защото ще трябва да обявят война и да се бият на Източния фронт.Затова си измислят разни арабски терористи.Като ви е страх да изтръгнете злото от корен, ***.
16
12
 
33
 
! Отговори
РЕИС преди 6 години
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТИЯ ДИВАЦИ НЕ ЗНАМ. МАЙНАТА ИМ НА ИСПАНЦИТЕ, ЗАРАДИ ТЯХ И ЕС ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ НЕВИННИ ХОРА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК НО НА НИКОЙ НЕ ИМ ПУКА ЗА ТЯХ. СЪЩИТЕ АТЕНТАТИ СТАВА И В ТУРЦИЯ. ХЕМ ПОДКРЕПЯТ ПОД МАСАТА ПКК ХЕМ СА ПАРТНЬОРИ С НАС.. МИНАЛАТА СЕДМИЦА УБИХА В ГР.ТРАБЗОН 15 ГОДИШЕН МЛАДЕЖ.. АЙДЕ СЕГА РЕВЕТЕ..
15
0
 
14
 
! Отговори
Столтенберг НАТО преди 6 години
Имаме слоган за всеки ден и всеки атентат.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И САЩ и НАТО и не знам кой си още са загрижени, решени, съпричастни, няма да се поддадат... И какви ли още не гръмки лозунги.Но... нищо по същество.
13
6
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
A Боко Жабоко пълни Майка България с араби!