Реалните преговори за Brexit – при председателството ни!

Знае ли Великобритания какво иска и как да го постигне?
17 авг 2017 13:45, Екип на Bloomberg
3
Реалните преговори за Brexit – при председателството ни!
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В самата Великобритания няма единство, нито по това дали трябва да излиза от ЕС, нито по това какво е най-важно да се постигне. Проблемът е, че нямат единна позиция за Brexit. Това каза проф. Димитър Хаджиниколов от УНСС в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Проблемът с вътрешно-ирландската граница е толкова деликатен заради крехката подкрепа за Тереза Мей в британския парламент, която се крепи на подкрепата на "20-на депутата от Демократичната юнионистка партия", каза гостът.

"Това държи правителството. Вътрешнополитически въпросът за тази граница добива изключително значение", посочи той.

Каква е разликата между членството в Митническия съюз и свободното движение на стоки? Има ли разминаване между приоритетите и дневния ред на преговорите по излизането на Великобритания от ЕС? Ще съвпадне ли председателството на България на Съвета на ЕС с реалните преговори за Brexit? Ще отстъпи ли някоя от двете страни - ЕС и Великобритания? Как се справя икономиката на Великобритания в условията на преговорите на Brexit? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 6 години
Какъв да е всъщност?Я какви бузки е отпрал.Винаги готов да изгрухти това, което ще се хареса на онези, които управляват в момента!
2
0
 
11
 
! Отговори
До Д.Хаджиниколов преди 6 години
Байно!Докато следваше в Москва, беше възторжен комсомолец!Изкара там и аспирантура, с дисертация на тема "Африка в плановете на империализма". Много благонадеждно-комунистически анализ направи!После кацна в Бон като кореспондент на в."Работническо дело"! Уж профилът ти беше икономика на Африка!Станаха промените и доприпка обратно. Опита се да се мушнеш в бизнеса, не те взеха.И тогава се писа експерт по европейска икономика!Сега, спец по проблемите на Великобритания!Какъв си всъщност?!?!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Която империя се е захванала с нас се е разпаднала. Сега ще председателстваме ЕС когато изритват Англия