Арестуваха и четвърти за ужаса в Барселона

Арестът е извършен в град Рипол, няма данни кой е задържаният
18 авг 2017 17:52, Красимир Ангелов
4
Арестуваха и четвърти за ужаса в Барселона
Снимка: БТА

Четвърти човек е задържан във връзка с атентатите в Барселона и Камбрилс, съобщи в акаунта си в Туитър полицията в испанската област Каталуния, цитирана от Франс прес.

Още по темата
Силите на реда уточниха, че арестът е извършен в град Рипол, на стотина километра северно от Барселона, където по-рано бяха задържани още двама души. И тримата задържани в Рипол са мароканци.

Още един мъж, само че испанец, беше задържан в град Алканар, на 200 км южно от Барселона, след експлозия в къща. Нито един от арестуваните няма полицейско досие, свързано с тероризъм, отчитат от полицията.

На този етап няма информация за самоличността на най-новия арестуван и не е ясно дали става въпрос за издирвания от властите Муса Укабир, брат на мароканеца Дрис Укабир, който е единият от задържаните в Рипол.

Говорителят на регионалната полиция Жозеп Луис Траперо каза, че един-единствен полицай е застрелял петимата, атакували с кола пешеходци в Камбрилс. Четирима нападатели бяха застреляни на място, а петият почина от раните си.

Траперо потвърди, че двойният атентат - в Барселона и Камбрилс, е дело на една и съща клетка, действала от Алканар. Полицията вече свързва експлозията, станала там малко преди полунощ, с атентатите.

Полицията каза, че шофьорът на микробуса, убил 13 души в Барселона и избягал, още не е идентифициран, посочва Ройтерс. Възможно е той да е сред петимата заподозрени, застреляни в Камбрилс, но засега нищо не се знае със сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп предложи да се мажат патроните със свинска мас, никс арестуване, а дъпка в картууната
2
0
 
14
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Браво на испанците,трепят ги като кучета и така трябва,защото ако ги съдят след известно време ще излезнат от затвора и ще направят още по-големи поразии.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не им е наливал дизел във ван-а? Сбара ли го екоинспекцията, дупе да му е яко!