Атентати, жертви... Става ли страхът господар на света?

Няма държава, която да бъде застрахована от тероризъм
Обновена: 18 авг 2017 12:00 | 18 авг 2017 11:45,
22

Страхът става господар на света, а хората все по-често се превръщаме в броячи на жертвите. Няма държава, която да бъде застрахована от тероризъм. Доказателство за това са атаките в САЩ от 11 септември 2001 г., когато дори страната с най-мощната система за сигурност допусна да се случи подобна трагедия, посочи в студиото на "България сутрин" бившият депутат и журналист Росен Петров.
Още по темата

"Засиленото полицейско присъствие не може да пребори тероризма. То може да намали в краткосрочен план дребната битова престъпност. И въпреки статистиката на Евростат отпреди няколко дни, че България е страната в Европейския съюз с най-големи разходи като процент от БВП, oтделени за органите на реда, в никакъв случай тя не е подготвена за борба с тероризма", категоричен бе Петров.

Пред Bulgaria ON AIR адвокат Николай Хаджигенов заяви, че въпреки усилената борба с тероризма, докато са налице подобни нападения, войната с него не може да се счита за спечелена. И за съжаление, многобройните жертви по цял свят ще продължават да се множат.

"Срещу тероризма трябва да се воюва "на тъмно", по начин, по който никой да не разбере, допълни още той.

Вчера следобед десетки загинаха, след като микробус се заби в пешеходци на един от най-популярните булеварди в Барселона. Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за случилото се.

В телефонен разговор сънародничката ни Леда Трифонова, която живее в Барселона, сподели, че обстановката все още е неспокойна, полицейското присъствие е засилено, но вчерашният атентат в никакъв случай няма да попречи на нормалното ежедневие на хората в града.

Георги Харизанов от Института за дясна политика уточни в студиото на Симеон Белев, че за разлика от испанската, българската граница е затворена и не пристигат безконтролни кораби с мигранти без документи от Северна Африка и Близкия Изток. В страната ни ги няма и капсулираните гета от хора с радикални възгледи, които се наблюдават в Испания.

Но докато терористичните групировки необезпокоявано са оставени да харчат милиарди, никой по света не е застрахован от нападение, допълни Харизанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Защо Путин не забранява исляма, а стри нови джамии?
14
1
 
4
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Ако е вярно, че 500 000 са излезли в Барселона на протест за да искат повече бежанци какво да ги жалим. Сами искат да бъдат избивани.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора научете се, че се пише мЮсЮлманин, а не мУсюлманин, мюсУлманин и пр. Във всичките десет статии за антентатите днес имаше безброй коментари с грешно изписана горната дума. Неграмотна работа!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхът.DD.в статия, в която драматично!! се коментира поредната трагедия, има реклами, ама така де, сиренето е с пари. ...От това ме е страх, ние отдавна сме паднали, по-ниско от това не мога да си представя.Мамона е на власт. Тези, които дърпат конците в целия цирк, нямат религия, народност или родина.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ангола стана първата страна в света, забранила исляма като официално вероизповедание. Разпоредено е затварянето на всички джамии. Крайната мярка бе обявена от министъра на културата Роза Крус Силва. Тя посочва, че религията остава извън закона, но храмовете няма да се пипат, а само ще бъдат закрити за неопределено време. Въпреки това багери вече са унищожили някои от тях в столицата Луанда. Легализирането на исляма не е одобрено от министерството на правосъдието и човешките права. Джамиите ще бъдат затворени до второ нареждане, каза Роза Крус. Министърката определи исляма като секта.
10
0
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Става да, и то благодарение на вас медиите...
9
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли кръстоносни походи ще правите? Да търсите Граала?
8
4
 
11
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Дами и господа, новото политкоректно има на Исляма - "Страхът"!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става ли страхът господар на света?- не,не става, но не сте спрели да опитвате от векове.Пръстта, в която ще се превърна по нищо няма да се различава от пръстта, в която ще се превърне и най-популярният държавник от зората на света до днес.Обикновеният човек, в която и да е старана, не по-различен от мен.И страданието на един е страдание на целият свят, да предизвикаваш масови страдания е признак на опиянение от ВЛАСТ. Властиниците се самозабавиха от алчност.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Няма държава, която да бъде застрахована от тероризъм"Особено в ЕС, благодарение на така наречените "ценности" за "свободно придвижване на хора и капитали", "толерантност", както и заради безгръбначните либерални брюкселски марионетки назначени на власт в членките, подпомагани от медиите, които ги героизират и водят открита антикампания срещу противниците им.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е границите да са отворени и още и още да идват всеки ден. Важното е да се плащат данъци за да има за социал на новопристигналите и за да имат те мнооого деца. Важното е да сме толерантни и да си даваме данъците за да имат те деца , колкото повече толкова по - добре и нека да бъдат възпитавани в ценностите на религията на мира, нека да сме толерантни. Важното е да имаме бездетници за управители, Меркел, Макрон, Юнкер, Оланд, ТерезаМ. За тях децата за мръсно нещо, да си ги внесем от Юг.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западната глупост става господар на света. Сега овцете пак ще налазят улиците със свещи и мечета, а европейските лидери пак ще призовават за толерантност, интеграция и "не" на популизма.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато не започнат нещата да се наричат с истинските им имена и не започнат реални действия - така ще е и по-зле ще става.Досега не се е чуло мюсулманите да реагират или претестират или вършат нещо срещу тези атаки - ерго подкрепят ги вътрешно в себе и. Точно както подкрепиха Ердоган, макар, че който и да питаш от тях, е против него. Факт.Службите за сигурност се дънят брутално, но използват случая срещу собственото население. Факт.НПО-тата буквално внасят тероризъм в Европа. Факт.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е търговия да става. Сега ще започва производство на сигурност. Едни и същи бездарници ще се плюнчат по телевизиите и ще се услушват има ли как да се яхне финансов ресурс чрез приказване и консултиране по проблема.
1
1
 
17
 
! Отговори
Ханко преди 6 години
..само преди няколко дни се хвалеха , колко имигранти спасили в Средиземно море ..явно това е " благодарността" ...