Консулът ни в Барселона: Двама българи са в неизвестност, търсим ги!

От посолството са се обърнали за съдействие към полицейските власти
18 авг 2017 08:52,
18

Двама българи се издирват от техни близки в България след атаката в Барселона вчера следобед. Тази информация съобщи първо пред Bulgaria ON AIR Борислав Евлогиев, консул в испанския град.

След терористичния акт в центъра на Барселона 13 души загинаха, над 100 бяха ранени.

От посолството ни се обърнали за съдействие към полицията в Барселона. Засега обаче властите в Каталуния не са дали допълнителна информация.

Още по темата

Тези двама българи живеят в града, но не отговаряли на телефоните си.

Според Евлогиев няма основание да се смята, че двамата българи са били близо до мястото на инцидента.

Телефони в Българското посолство в Испания, от които можете да получите информация за свои близки са:

00 34 913 455 761

00 34 913 456 651

Тази нощ испанската полиция успя да предотврати нова атака при мащабната операция в крайбрежния каталунски град Камбрилс. Четирима терористи бяха застреляни, пети беше ранен тежко и по-късно почина.

Заподозрените носили колани с експлозиви и се опитали да извършат атентат, подобен на този в Барселона, като се врежат с автомобил в пешеходци. Те са ранили 7 души, включително полицейски служители.

Разследващите заявиха, че няма никакво съмнение, че и трите инцидента са свързани.

Още вчера, в късните часове на нощта полицията задържа двама души за терористичния акт в Барселона, за който отговорност пое "Ислямска държава".

Единият от арестуваните Дрис Укабир е 28-годишен мароканец, с чийто документи е бил нает ванът. При разпитите мъжът заявява, че паспортът му е бил откраднат и той няма нищо общо с атентата.

Испанското правителство обяви тридневен траур след терористичното нападение в Барселона. Премиерът на Испания Мариано Рахой поднесе своите съболезнования към близките на жертвите: "Искам да изразя солидарността на цяла Испания с Барселона, която бе ударена от джихадистка атака. Уверих властите в Каталуния, че ще получат цялата подкрепа, която можем да им осигурим. В момента наша основна грижа са ранените и близките на жертвите, на които изказвам дълбоките си съболезнования".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчеъналите са хванали влака ............за Хитрино.
14
2
 
2
 
! Отговори
SHERLOCK преди 6 години
AMI AKO NE SA MEZHDU ZAGINALITE ILI RANENITE, ZNA4I VSI4KO IM E NARED! AKO NE SA TAM NIAMA ZNA4ENIE KUDE SA.....
13
5
 
1
 
! Отговори
alf преди 6 години
къв *** дирят тия българи там в почти военно положение не се ли приберат и въоръжат сега после ще е късно война е
12
3
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Нямало данни за пострадали българи,като гледам писаниците по долу ,българите не страдат ,а някои даже се радват на чуждото нещастие.Жалко.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
D
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живял съм известно време в САЩ. Цялата, ама цялата сфера на услугите от тип ана миене, почистване, всякаква кофти работа, беше на латиносите. Нямаше бял човек да иска да я върши тази работа.В Европа това го вършат ***, роми и подобни смугли типажи. Каквото и да разправят червените ***, читав българин да е мияч няма. Нито Петър, нито Хосе, нито Карл искат да вършат подобна работа.Изборът е *** - или сам си миеш ***, или измежду работната ръка ще ти се намърдват и тероряги.
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е хубав ден за брюкселските зелки и за Бойко Тиквата.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сегаа....Каталунците искаха независимост..Дали пък няма нещо общо???Вече се вижда ясно,че тези атентати са чисто политически!
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от ИДИЛ как пък веднъж не се врезаха в правителствена сграда, все невинни хора го отнасят, после милите им власти им организират тридневен траур.Впечатляващо, разревахте ме...отивам за мечета и свещи
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли някоя рецепта на проф. Мермерски я с домати, я с прополис, за прегазен в терористична атака?
5
18
 
23
 
! Отговори
от Уикипедиа преди 6 години
При атентата в черквата Света Неделя загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9-*** капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната, включително и цар Борис III. # Т.е.: БАШ-ТЕРОРИСТИТЕ са в БКП (БСП) и са ОБУЧЕНИ и ФИНАНСИРАНИ от МОСКВА . . . а СТАНИЩЕВ СЕ ИЗВИНИ САМО на МЕСТАН и любовно ГО целуна в устата . . .# от Уикипедия.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама колко ви е удобен тоя ИДИЛ. Все поема отговорността и все си прави атентати)) За всичко може да си го ползвате.Спукано гърне.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеаГоляма смешка.
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още е 7 сутринта. Напълни възможно е, да са се прибрали, да са си легнали, а телефоните да са били на вибрация. (Аз оставям моя така, защото нкилкомоткапени бивши, които ми тормозят през ноща)
1
4
 
0
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Нашите ще им разкажат играта