ЕС осъди нападението в Турку, отнело живота на двама души

Мислите ми са с жертвите и техните близки, каза Жан-Клод Юнкер
Обновена: 19 авг 2017 08:23 | 19 авг 2017 07:46,
60
ЕС осъди нападението в Турку, отнело живота на двама души
Снимка: БТА

Европейският съюз осъжда категорично нападението с нож, извършено вчера в югозападния финландски град Турку, при което загинаха двама и бяха ранени шестима души, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"С голямо безпокойство научих за жестоките нападения в Турку във Финландия. Докато все още се изясняват обстоятелствата, ние осъждаме категорично тази непредизвикана атака, извършена само 24 часа след ужаса в Испания", заяви той в комюнике.

"Мислите ми са с жертвите и техните близки. Изказвам пълна солидарност със силите за сигурност, с финландския народ и с премиера Юха Сипиле", каза той.

Двама души загинаха и шестима бяха ранени при нападение с нож, извършено в този пристанищен град.

Предполагаемият извършител бе арестуван, но силите на реда продължават да издирват потенциални съучастници.

Засега финландската полиция не разглежда нападението като атентат, се казва в съобщение на министерството на вътрешните работи, цитирано от ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Жан-Клод ЮнкерЕСТурку
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Има да гасяяяяяят Айфеловата кула!Така им се пада на западняци.
25
0
 
0
 
! Отговори
българина преди 6 години
Могат да съдят колкото искат
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същият Юнкер който получи при избирането си писмо от американска еврейска организация в което го възхваляват и казват как ще го подкрепят и т.н. Сега знаем за кого работи Европа и за постигането на целите на кои кръгове работи.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е и какво от това. В същото време продължава импорта на емигранти...
22
0
 
10
 
! Отговори
хммм преди 6 години
Вица на деня "Европа остро осъжда терористичния акт". И какво направи Европа за да не се случава това, продължава да вкарва исметт от близкия изток, и северна африка. Целия свят се смее на европа в момента, превърнахте от континент номер 1 по желание за живот до мишена номер едно за атантати и възможни убийства на деца и невинни, как не ви е срам.
21
1
 
12
 
! Отговори
така преди 6 години
Сега малко плюшени мечета свещи и цветя и така до следващия път..Само дано не мечетата че европа с цялата си сбъркана политика ако не се спре навреме я чакат лоши дни и мечетата ще се продават като топъл хляб. Дано в скоро време на някой от брюкселските зелки им просветне и престанат да си затварят очите а в същото време забогатяват прибирайки всички знаем чии пари, за да ни заселват с ядрени физици с психични и любовни проблеми!
20
0
 
11
 
! Отговори
Циник до 25 преди 6 години
Няма такова нещо колега! За разлика от Германия финландците правиха живи вериги , държейки плакати - "Не ви искаме! Връщайте се откъдето сте дошли!"Проблема???В цялата Европа - народите НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС!!!Мароканец във Финландия....докато германците букват почивка в Мароко...клети марокански бежанци се "спасяват" от....От липсата на пари - за едното лежане, и масакриране на невинни, работещи за да ги издържат!
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и до Финландия стигнаха....... лелеее. ините са последните на които тези злодеи могат да си помислят да "отмъщават"! Те са най - неутралната и толерантна страна от всички страни в ЕС, по отношение на исляма. Сега няма да се изненадвам ако терористите стигнат Лапландия и атакуват къщата на дядо Коледа
18
3
 
19
 
! Отговори
Ти да видиш преди 6 години
ЕС осъждал. Нали същият този ЕС ни докара това зло? И продължава.....
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато глупациите се кланяте на Бацетой пък на Меркелицатя надуваа кавалии на Юнкертой пък на циониститеТАКА ЩЕ Е!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20/44 коментара. Надявам се редакторите не са в близост до джамия - място за реклама на санитарни възли.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЗИ ЛИБЕРАСТИ-П*8РАСТИ УПРАВЛЯВАЩИ ЦИОНИСТКОТО НЕДОНОСЧЕ ЕС СТАНАХА ЗА СМЯХ И НА ГАРГИТЕ.ТАКИВА ЖАЛКИ МЕКОТЕЛИ МОГАТ ДА ВИРЕЯТ САМО В ЮДЕО-МАСОНСКИЯ САТАНИСТКИ ЕВРОСЪЮЗ
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ес осъдила...на думи ...плямпат си гадовете-осъждат-възхваляват и това било новина
13
1
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Много крайна реакция от ЕС, недейте така срещу мирната религия! Толкова е импотентен ЕС, че това с осъждането е най -крайната възможна мярка. От хубавите някога скандинавски държави ще стане хубав халифат както е тръгнало.
12
22
 
1
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
добре, че нищо не зависи от червените *** - те пряко доказаха, че са издънката на еволюцията! Срам сте дори вече и за степните азиатци - Президента Плевнелиев дори Ви надцени! Европа е сила, обединена и ЛИБЕРАЛНА! Дерзайте свободни европейци!
11
2
 
26
 
! Отговори
Shark преди 6 години
ЕС осъди....Юнкер мислел....Айсе стига глупости, ЕС е пътник, а тоя алкохолик Юнкер е за затвора. Възстановяване на смъртното наказание за тероризъм и за убийство! Депортиране на всички мюсулмани от Европа! Само крути мерки ще спасят Европа, иначе ще стане страшно. Мдаа започвам да мисля, че онзи малкия, с мустачките, през 39-та е бил прав за много неща!!!
10
2
 
30
 
! Отговори
:( преди 6 години
Време е,да пуснете Брейвик от затвора! Още жертви ли искате да има, от побеснелите амуджета???? Той ще се оправи бързо с тези ножари... Да ви пикая на измислената демокрация! Като ви е малко мозъкът нека да ви колят,ще ви дойде акъла ама явно още време е нужно.
9
2
 
31
 
! Отговори
Крети преди 6 години
Не е атентат Финладците не са се интегрирали просто , това са културни особенности на новите им съседи!
8
2
 
33
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Дали ще им стигнат плюшените мечета и розовите знамена?
7
4
 
33
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 6 години
При демокрацийката е така. Малцинствата си безчинстват на воля. Опитите за вкултуряването им се наричат расизъм. От САЩ . Всичкото зло идва оттам!