Всички четирима, заподозрени за терора в Барселона – ликвидирани

Нападателите са с марокански произход и идват от малкото градче Рипол
19 авг 2017 07:30,
89
Всички четирима, заподозрени за терора в Барселона – ликвидирани
Снимка: Reuters

Всички четирима, заподозрени за терористичния акт в Барселона, са ликвидирани, съобщи днес испанският в. "Паис", цитиран от ТАСС.

Още по темата

По данни на изданието трима заподозрени - Муса Укабир, Саид Ала и Мохамед Хичам са били ликвидирани при операцията в близкото градче Камбрилс, а четвъртият предполагаем терорист Юнес Абуякуб също е мъртъв.

Самоличността на четиримата е потвърдена от документ, чиято валидност е установена от представител на синдиката на испанската полиция, пожелал анонимност, допълва АП.

Те са с марокански произход и всички идват от малкото градче Рипол в подножието на Пиринеите, недалеч от границата с Франция.

Укабир е роден в Рипол, но има и мароканско гражданство, а другите трима са родени в Мароко, но са с местожителство в Испания.

Два терористични акта бяха извършени в четвъртък вечерта в Испания, които отнеха живота на 14 души, а десетки бяха ранени.

Автомобил се вряза в група хора в Камбрилс, на 120 км от Барселона. Пострадаха шестима души, трима от които полицаи.

Преди това бус се вряза в множеството хора на пешеходната улица "Рамбла" в Барселона. Полицията нарече инцидента терористичен акт. Отговорност пое "Ислямска държава".

Вчера вечерта пък крайнодесни демонстранти се събраха близо до мястото на смъртоносното нападение в Барселона.

Някои от демонстрантите носеха банери, свързвани с мрежа от групи на бели националисти, поставили си за цел запазване на европейската идентичност. Надписи на някои от банерите гласяха: "Защитете Европа" и "Спрете ислямизацията на Европа".

Група хора обаче се противопоставиха на демонстриращите недалеч от мястото на терористичното нападение.

Контрадемонстрантите скандираха "фашистите вън от нашия район" и "няма да преминете" - мото на републиканците в испанската гражданска война. Други просто държаха знамена с цветовете на дъгата.

Противопоставянето приключи като крайнодесните напуснаха мястото, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък не хванаха един жив терорист? Мъртъв си е по-добре!
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лелеее, да не си заподозрян в Испания в днешно време. Направо те ликвидират. You've been erased!
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2 И малките деца знаят откъде идват тия *** за да се взривяват в Европа или да мачкат хора по площадите. САЩ откакто започна да финансира преди 6 години ИД се започна с тези терористични актове в европейските градове. Факт! Майка ви сорросоидна да ***, и вие сте за разстрел както и Бай Дончо и цялата хамериканска политическа клоакка!
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, испанците не се шегуват, не преговарят с такива и ги ликвидират.
2
1
 
44
 
! Отговори
1000 преди 6 години
И каква е ползата да бъдат елиминирани СЛЕД като избият маса народ? Нулева. Постарайте се да ги елиминирате ПРЕДИ това, имате достатъчно информация. Или ги връщайте откъдето са дошли, че им купете и по-мощни експлозиви, да се взривяват там на воля.
1
3
 
42
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Мдааа, даже сериите от атентати не могат да отрезвят тъпоумните европейци. Не осъзнават че Европа е пред заплаха без прецедент. Това перси, Атила, Чингис Хан и прочее, са били ала бала.