Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!

Не би постъпила по друг начин, ако попадне в същата ситуация
20 авг 2017 21:53,
207
Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!
Снимка: Reuters, архив

Германската канцлерка Ангела Меркел защити днес решението си да отвори границите на Германия за стотици хиляди бежанци преди две години, предаде Асошиейтед прес.

"Продължавам да мисля, че решението ми беше правилно", каза Меркел, след като беше попитана в предизборно телевизионно интервю дали би постъпила по различен начин, ако попадне в същата ситуация. По-рано канцлерката е защитавала решението си като необходим отговор на извънредна хуманитарна ситуация.

Тя заяви, че нейното правителство е предприело множество стъпки, за да гарантира, че кризата няма да се повтори.
Напливът от почти един милион бежанци в Германия през 2015 г. предизвика остри критики срещу Меркел от някои десни политици, включително консервативните й съюзници в Бавария.

Хорст Зеехофер, който оглавява Християнсоциалния съюз - баварската сестринска партия на Християндемократите на Меркел, обаче, изглежда, отстъпи от отдавнашния си призив за ограничаване на броя на бежанците. По-рано той настояваше за таван от 200 000 бежанци на година.

Меркел каза по германската телевизия Ер Те Ел, че ще се бори за пълен четиригодишен мандат, ако бъде преизбрана през септември.

Попитана дали ще се кандидатира отново през 2021 г., канцлерката заяви: "Това ще бъде отново обсъдено в подходящо време." 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
16
 
! Отговори
до берлин преди 6 години
Сърбин да ми открадне гумите на колата, а на теб имигрант да ти разпори терлика. Ще ми приравнява кълъфа битова престъпност с тероризъм и изнасилвания
76
58
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
80% от криминалните деяния в Берлин се извършват от руснаци, българи, румънци, сърби и родени тук млади турски апашчета. Бежанците са доста кротки.
75
0
 
19
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Хахаха, това "Едно си Меркел знае" някакъв политкоректен вариант на "Едно си Меркел знае, Едно си Меркел бае" ли се явява?!??
74
4
 
49
 
! Отговори
100%TURK преди 6 години
Нека отвори границите. Нека и Турция пусне 5 те милиона бежанци. ...Ще сме свидетели на най груповия секс в историята на човечеството.
73
4
 
55
 
! Отговори
Апокалипсис преди 6 години
По гръб не пада гадната , мазна бабка! Съсипа цяла Европа, но не и пука! Очертава се съвсем да затрие всичко европейско през следващият си мандат! Спасение няма!
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе да ти кажа разлика няма между немкините и българките. Само дето немкините повечето си държат обрасло там долу.
71
2
 
21
 
! Отговори
психиатър преди 6 години
Луда е бабата, казал съм го отдавна, но не знам кога или дали ще се събудят германците някога.
70
18
 
1
 
! Отговори
Minuvach преди 6 години
Велик лидер.
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има грешка в определението. Не бяха стотици хиляди бежанци а над милион(дали не беше и 2 милиона) нагли агресивни незаконни емигранти!!!
68
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно Белият човек ще се събуди и организира. ...Има повече бели мюсюлмани отколкото бели християни.
67
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но тук не става дума за раса,а за хора от размирни райони,с агресивно поведение....Поведението зависи от обстоятелствата. Тези хора поставени в неразмирна обстановка няма да са агресивни. Друг е въпросът кой им разбуни държавите.Цветът на кожата или дръпнатите очи обаче не зависят от обстоятелствата.
66
1
 
13
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
До АнонименКакви индийци бе ти с индийци вземане даване имал ли си, знаеш ли колко са нагли, гнусни и долни бетер камиларите, и пак където отидат си налагат "културата". Посети Саутхал, Хестън, Хейс, Ханслоу, Остърли и мн. други в Лондон и ще се убедиш. Единствените съвместими с Европа са държавите от Латинска Америкаи то само белите от тях плюс Еквадор, Перу и Боливия.
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкото ислямска по///мия трябва да се изрита обратно. Радикализираното в затворите доживот. Конфискация на сметки и имущества. Парите да бъдат изплатени на семействата на загиналите от тези из////роди. Исляма е най-гнъсното и нечовешко нещо измислено за да се държат в подчинение милиони. По-гадно от комунизма е!! Рано или късно Белият човек ще се събуди и организира. Тогава камиларите ще разберат колко са се самозаблуждавали, че ще владеят света.
64
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИндийците също са от индоевропейската раса.Но тук не става дума за раса,а за хора от размирни райони,с агресивно поведение.
63
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРМАНИЯ ИМА НАД 65 МИЛИОНА ДУШИ С ПРАВО НА ГЛАС КОЕТО Е ЕДНА ПЕТА ОТ ВСИЧКИ ИМАЩИ ПРАВО НА ГЛАС В ЕС!!!АКО ТОЛКОВА МНОГО МИЛИОНИ ХОРА КАЖАТ, ЧЕ БАБИЧКАТА Е ПРАВА И ТО УЖ УМНИ ХОРА ЯВНО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗКРАЧИМ ОЩЕ И ДА ГИ ПОЕМЕМ И ОСТАНАЛИТЕ :D
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дълбоко се съмнявам,че е заради демографска криза,защото можеха да си вкарат индийци или китайци или други азиатци,а не подготвени военно кадри и млади мъже....Арабите спадат към бялата индоевропеидна раса. Китайците са към монголоидната.
61
3
 
4
 
! Отговори
Най-бял европеец преди 6 години
Неее, Европа е за по-белите европейци. Даже е за най-белите. Не е за белите българи
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе е Меркел. И Меркел не ги иска, никой не ги иска, но няма друг изход. Ако не ги вземат с тази демокрафия и прираст Германия след 50 години ще изчезне като България. В Германия поне искат да отидат, а в България никой не иска, от евроатлантическа България бягат дори и бежанците, скоро няма та има такава държава.....Дълбоко се съмнявам,че е заради демографска криза,защото можеха да си вкарат индийци или китайци или други азиатци,а не подготвени военно кадри и млади мъже.
59
0
 
7
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Искат, или неискат, инфантилните демократи, които даже не могат да се определят от кой пол са, ще доведат отново Хитлър на власт в ЕС, защото без власт не може! И защото има хора в ЕС, които не искат да се обрежат!!!!!
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ ще съществува и ние сме люлката на циливизацията! Мислете му вие...Ще съществува разбира се. Само детоксикация българите ще са най-черните европейци.