Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!

Не би постъпила по друг начин, ако попадне в същата ситуация
20 авг 2017 21:53,
207
Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!
Снимка: Reuters, архив

Германската канцлерка Ангела Меркел защити днес решението си да отвори границите на Германия за стотици хиляди бежанци преди две години, предаде Асошиейтед прес.

"Продължавам да мисля, че решението ми беше правилно", каза Меркел, след като беше попитана в предизборно телевизионно интервю дали би постъпила по различен начин, ако попадне в същата ситуация. По-рано канцлерката е защитавала решението си като необходим отговор на извънредна хуманитарна ситуация.

Тя заяви, че нейното правителство е предприело множество стъпки, за да гарантира, че кризата няма да се повтори.
Напливът от почти един милион бежанци в Германия през 2015 г. предизвика остри критики срещу Меркел от някои десни политици, включително консервативните й съюзници в Бавария.

Хорст Зеехофер, който оглавява Християнсоциалния съюз - баварската сестринска партия на Християндемократите на Меркел, обаче, изглежда, отстъпи от отдавнашния си призив за ограничаване на броя на бежанците. По-рано той настояваше за таван от 200 000 бежанци на година.

Меркел каза по германската телевизия Ер Те Ел, че ще се бори за пълен четиригодишен мандат, ако бъде преизбрана през септември.

Попитана дали ще се кандидатира отново през 2021 г., канцлерката заяви: "Това ще бъде отново обсъдено в подходящо време." 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука разни склерозирали мозъченценца си мислят, че бъдещето на исляма зависело от някакви решения на политици. Пълен смех. Че нали такива решения от политици има от поне 10-11 века назад и ислямът си се развива и разраства.
56
0
 
12
 
! Отговори
Т преди 6 години
Тази побъркана тетка съвсем е изтрещяла!!! Въпроса е, до кога ще я търпят швабите? Да прибереш толкова непотребни и ненужни камилари за да ги храниш на гърба на работещият народ е предателство. Това е безумие!!!
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е Меркел. И Меркел не ги иска, никой не ги иска, но няма друг изход. Ако не ги вземат с тази демокрафия и прираст Германия след 50 години ще изчезне като България. В Германия поне искат да отидат, а в България никой не иска, от евроатлантическа България бягат дори и бежанците, скоро няма та има такава държава.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помислете реално!Каква е ползата на ЕС да ги храни,облича,обучава,при положение,че много от самите европейци нямат работа и имат недостатъчно издръжка.И това утежнява сметките и касата на ЕС в градовете,селата в които са настанени?Надали ги вкарват само заради "черните им очи".
53
1
 
14
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Европа ще съществува благодарение на Балканите, ЕС ще се разпадне благодарение на Германия.
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми германци, махайте я тая, иначе тя ще ви премахне, както и останалата част от европейците.
51
0
 
15
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Ами да си ги вземе всичките, а да на се се чуди как да ги пробута на нас, Унгария, Чехия, Полша и други нормални държави, където -демокрацията- не е изпила акъла на хората!!!
50
1
 
9
 
! Отговори
Реджеп Ердоган преди 6 години
Ми тогава и аз ще остана още 5-6 мандата. Турция се учи на демокрация от Германия, България ни е вековен съсед. А и с Путин няма да разваляме карето за белот. Наздраве за вечните министър председатели и управници
49
0
 
18
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Джихада вече тече. А ние палим свещи, носим мечета и викаме "не ни е страх!".В същото време някакви парцалеси в барселона имат наглостта да твърдят че ислямът е мир. Проблемът е че никой не ги напсува или поне продажните медии не казаха.Но това е до време. Търпимостта към исляма свършва и ако няма политическо решение ще бъде много грозно. Ще има мачкани парцали, скубани бради, ритани ***, докато Исмед не почне да твърди че се казва Ицо.И ислямът отиде в лaйната на cвинята.
48
1
 
15
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Благодарение на Меркел *** ЕС се разпада.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпи германци дреме ми на шмайзера как ще си е**те държават избирайки тази ционистка. Но поне сложете ограничение на канцлерството от две години, че ни писна от тая некадърна бивша комсомолска секретарка.
46
1
 
10
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 6 години
И аз гледам от Вас Фрау Меркел. И ще се кандидатирам за нов 4-годишен мандат през 2021. И без това 10 годишните деца са свикнали да ме гледат по телевизора от бебета. Ще ги изпратя като абитуриенти все така министър председател
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да и гледам мутрата на тази. Немците са мислили и преди 80 години, че е правилно да изберат Хитлер. Същото правят и сега, унищожават Европа.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО БЯХ ФЮРЕР НА ЕС КАТО МЕРКЕЛ ЩЯХ ДА КАЖА НЕ НЕЛЕГАЛНИТЕ, ЧЕ ПЪРВО ТРЯБВА ДА ОПРАВЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЪРЖАВИ ВМЕСТО ДА ИДВАТ ПРИ НАС!! ДА СЕ БОРЯТ ДО СМЪРТ АКО ТРЯБВА :D ЗА ДЪРЖАВИТЕ СИ :DА ТЯ ВИКА: ИДВАЙТЕ ОЩЕ И ОЩЕ И ОЩЕ ЧАКАМЕ ВИ И ВИ ОБЕЩАВАМЕ ДОЖИВОТНА ИЗДРЪЖКА :D КАК ДА СЕ ОТКАЖЕ НА ТАКОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ!!-----------ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ВИНАТА ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ Е НЕЙНА И СИ ГО ЗНАЕ!
43
0
 
10
 
! Отговори
путин преди 6 години
А само мене ме обвинявате че не искам да ставам властта из БГ форумите. Язе от Меркелита (ЕУРО демократката) гледам!
42
0
 
9
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Обяснение не виждам така открито да кани гости от пустинята от ,които 10% терористи от различни организации и етноси.
41
0
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 6 години
Какви намекваш? Суровина?
40
1
 
10
 
! Отговори
Швайн преди 6 години
Противна вредна старица
39
1
 
10
 
! Отговори
полковник Каназирев преди 6 години
Не вярвайте на това дърто бабище, защото в момента е такапритисната от своите съпартийци преди изборите, че се е решила да резселва част от нейните тарамбуките извън Германия . За това официално е направила траншна Боко Жабоко от 160 000 000 евро, с уговорката една част от нейните "мънкита" да разселим из безлюдните села по България !Тежко ни на тези които останем да живеем тука ...
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен37 Кво предлагащ--Какво да предложа,като незнам какви са целите на тази масова инвазия?Мога да имам много предположения,но кой знае?