15 са вече жертвите на терора в Каталуния

Полицията: Издирваният Юнес Абуякуб е опасен и може би въоръжен
Обновена: 21 авг 2017 16:02 | 21 авг 2017 15:52, Елка Василева
8
15 са вече жертвите на терора в Каталуния
Снимка: Reuters

Петнадесет станаха жертвите на терористичните нападения в Каталуния, извършени миналия четвъртък, съобщи каталунският министър на вътрешните работи Жоаким Форн, цитиран от световните агенции.

Петнадесетата жертва е мъж на 34 години, жител на градчето Вилагранда дел Пенедес, намерен мъртъв с прободна рана в автомобила, който полицията се опита да спре за проверка и който по-късно бе открит близо до Барселона в градчето Сант Жуст Десверн.

Още по темата

Досега полицията не свързваше този инцидент с атентата с микробус в Барселона. Сега се смята, че водачът на микробуса убиец, който избяга от местопрестъплението, е похитил кола, за да напусне бързо района и е убил човека, намиращ се в колата.

Във връзка с новите разкрития каталунската полиция съобщи чрез Тwitter, че издирваният нападател от Барселона - Юнес Абуякуб, е опасен и може би въоръжен, предаде Франс прес.

Всичките 15 жертви на атентатите са идентифицирани, съобщи каталунският министър на правосъдието Карлес Мундо, предаде Франс прес. Сред тях има шестима испанци, включително жена с двойно гражданство - испанско и аржентинско, трима италианци, един канадец, една белгийка, две португалки, един американски гражданин и едно дете с австралийско-британско гражданство.

Говорителят на каталунската полиция Жозеп Луис Траперо днес каза, че полицията предполага, че имамът от град Рипол Абделбаки ас Сати, под чието влияние са били мароканците от клетката, извършила нападенията в Каталуния, е загинал при експлозията в къщата в Алканар, предаде ТАСС. "Там намерихме останките на двама души и всичко показва, че имамът е сред загиналите", каза полицейският говорител. Взривът в Алканар стана в нощта преди атентатите в Каталуния. Смята се, че там терористите са се подготвяли за атаки.

Полицията съобщи днес, че е проверила сигнал за подозрителен пакет в автобус в Барселона, но тревогата се оказала фалшива, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Колегата с коментар 3 го е казал супер точно!А иначе - грях ми на душата, нека!Нека! Искам да разбера докога европейците ще се оставят да ги мачкат(буквално) алахогъзни търтеи лежащи на гърба им!Чакам следващият "епизод" в Берлин...по възможност началото ....средата на септември...та дано немския избирател излезе от ступора в който го вкара Мурксул-ханъмата!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да напиша това което искам защото има цензура толерираща тероризма.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А честито! Следващия път повече. Производители на памперси вече поеха поддръжката на безстрашните парададжии, а общинските фирми за почистване ще почистят кръвта по улиците. Всичко е шест засега!
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо важното, е че толерастките-либерасти и добре охраняваните политици,бизнесмени,актьори и т.н. не се страхуват.