Меркел предупреждава: Тонът с Турция може да се изостри!

Канцлерът предупреди, че Берлин е готов за следващи стъпки
21 авг 2017 09:15,
72
Меркел предупреждава: Тонът с Турция може да се изостри!
Снимка: БТА

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел не изключва възможността за предприемане на допълнителни мерки за затягане на германската линия срещу Турция, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитиран от "Фокус".

"Трябва винаги да сме подготвени за следващи стъпки", подчерта германският лидер в изявление за телевизионния канал RTL.

Още по темата

Писателят Доган Акханли обясни ареста си с критичните текстове за Турция, които пише. Той бе арестуван в събота в Турция, където бе на почивка. Ден по-късно бе освободен, но няма да може да напусне страната, докато не бъде финализирана процедурата срещу него, припомнят от редакцията.

Авторът често пише материали за състоянието на човешките права в родната му Турция, за избиването на арменци по времето на Османската империя, както и за убийството през 2007 г. на журналиста от арменски произход Хрант Динк.

Арестът първоначално беше съобщен от депутата на партията на "Зелените" Фолкер Бек, който го описа като политически мотивиран ход на президента Реджеп Ердоган.

По-късно представител на външното министерство потвърди новината и заяви, че Берлин е поискал Мадрид да не екстрадира Аксанли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
22
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Отде я намериха тая ..... Тотално обърка всичко-язък за немската точност,язък за немската прецизност! Язък за всичко немско-тая тотално опрапасти всичко!
13
2
 
9
 
! Отговори
Nemeca преди 6 години
До Баш келепирПо данни от медиите, съм чел, че в Германия са около 5 милиона. Голяма част от немските турци са си в Турция. Но тези немски турци ако сами не си тръгнат, нямат изгонване. В Германия и западните държави знаем, че имат по силна социална система от комунистическата и там без дом и храна не можеш да останеш. Бездомниците които виждаме, просто изкарват повече пари като просяци. Харц 4 системата, дава на всеки социално слаб - апартамент, плащат му се сметки за ток, вода, нет и храна
12
12
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Турция и Гърция - вечни врагове на България.Колкото по-зле са тия две страни - толкова по-добре за България.5 века турско робство и почти 2 века византийско робство, стига ни.Има българи, които не сме забравили историята, пък вие си пишете за Ердоган, Меркел и други диктатори и лицемерни западни политици.
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жал ми е как политиците разказват играта на Германия. Живея тук, виждам хората как работят и правят всичко възможно да е добре, ноо. Направо е гнусно да гледаш новини, как манипулират кое как да се случи. Сега сърви яка кампания по националните медии и пак Меркел ще бъде преизбрана, въпреки че е незаконно. Накрая директора на медиите (ZDF, ARD) ще излезе, ще се извини толкоз. Ще стане същата история, както преди 2 години с "бежанците"
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМАМЕ МНОГО СЛАБ ФЮРЕР И ЗАТОВА СМЕ ТАКА!
9
6
 
6
 
! Отговори
ЗЕМЯ НА ДЕДИ преди 6 години
До анонимен5 Турците са избивали арменци по време на геноцида//1914/15 ПСВ НА ВОЙНА СЕ ИЗБИВАТ ВЗАИМНО НА ВОЙНА КАТО НА В О Й Н А
8
2
 
22
 
! Отговори
те преди 6 години
А кой позволи на Турция да стане такава и да нагле е?същата тази сбъркана Европейска политика която води Европа към катастрофа.
7
9
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Над 8 милиона турци има в Германия.Германците , както и останалите западноевропейци са загубили инстинкт за самосъхранение.Българите и арменците сме яли попарата на турците,знаем що за стока са-лицемерни и двулични, да си нямаш работа с тях. Освен това са ни избивали масово.
6
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Бюрократите в Брюксел които забраниха Южен поток през България, сега да се молят на диктатора Ердоган, ние можем и без газ, свикнали сме да живеем бедно българите.
5
10
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Турците са избивали арменци по време на геноцида , както и българи по време на турското робство, сега стават нагли , искат да рекетират целия ЕС.Диктаторчето Ердоган ,който търгуваше с ИДИЛ с нефт, да не се мисли за много велик.
4
10
 
24
 
! Отговори
Баш келепир преди 6 години
Бабата се кара, а *** май забравя, че на нейна територия има бая турци (не знам колко милиона са).Ердоган е с малко акъл и няма да се учудя ако нареди на точно тези турци - юруш.Ще запалят Германия за нула време.Пламне ли Германия, Европа отива по дяволите.Много е деликатно положението.
3
7
 
15
 
! Отговори
а дано преди 6 години
Берлин нищо не може да направи,ако Ердоган призове милионите Турци живеещи в Германия да гласуват за противника на Меркел,с бабата която съсипа Европа е свършено....
2
7
 
15
 
! Отговори
100% TURK преди 6 години
Предизборната треска е видна .....Докато едни се радват на избори и референдуми , такива като Меркел търсят памперси. ..
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опуснаате 70 милионен пазар, а? Няма ли да муспретнете приятелски Майдан с кюрдите? Данъл 'оджа въведохте в Германия, че то имало за католици - нещо като комсомолски внос.