От другата страна: US дезертьор останал предан до край на КНДР!

Джеймс Джоузеф Дреснок бил предан на режима над 50 г.
21 авг 2017 21:42,
71
От другата страна: US дезертьор останал предан до край на КНДР!
Снимка: NKnews

Американски войник, дезертирал преди над 50 години в Северна Корея, е починал миналата година в Пхенян, потвърждавайки на смъртния си одър, че остава верен на "великия ръководител Ким Чен Ун", съобщиха неговите синове, предадоха Франс прес и БТА.

Джеймс Джоузеф Дреснок бил сред малцината американски войници, дезертирали в Северна Корея след Корейската война (1950-1953 г.). Поделението му било разположено в Южна Корея; през 1962 г. той прекосил демилитаризираната зона, разделяща Севера и Юга.

После бил показван в севернокорейски пропагандни филми като последния известен американски войник, избягал в КНДР - другите дотогава починали или получили разрешение да си заминат.

Във видеоразговор, качен в петък на севернокорейския сайт Uriminzokkiri, Тед и Джеймс Дреснок потвърждават, че баща им е починал през ноември 2016 г. вследствие на мозъчно-съдова атака.

"Баща ни живя в прегръдките на Републиката и получаваше от партията само обич и грижи, докато почина на 74-годишна възраст", казва по-големият син Тед Дреснок.

Също като баща си той носи военната униформа на севернокорейците, украсена със значка с ликовете на Ким Ир-сен - основателя на КНДР, и на неговия син и наследник Ким Чен Ир.

Двамата мъже говорят слабо корейски със силен акцент от Севера.

"Баща ни искаше да служим предано на нашия велик ръководител Ким Чен Ун", добавя Тед Дреснок, който носи и корейското име Хон Сун Чол.

По повод неотдавнашното засилване на напрежението между Вашингтон и Пхенян във връзка с балистичната и ядрената програма на Севера Тед Дреснок предупреждава "американските империалисти", че разпалват "военна истерия", без да знаят нищо за армията на КНДР, нито за народа на страната.

Ако избухне война, "няма да пропуснем случая да изличим САЩ завинаги от картата на света", заканва се синът на дезертьора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
9
 
15
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 години
Сега в момента живея в Холандия в град с население 1 милион човека,тук има Метро един Лидъл няколко малки магазинчета,и големите им магазини са Холандски и се продава само холандска стока това като зеленчуци и плодове което го има в Холандия,и малкия бизнес като магазинчета хранителни има много.Защо пиша всичко това ли ,защото стигнах до извода че със сигурност има целенасочено унищожения на нашия народ,заради проблемите хората боледуват,съмоубиват,убиват.Всичко е целенасочено.
26
12
 
17
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 години
Хора аз съм от Пловдив в моя град има 12-13 големи магазини като Билла,Метро,Кауфланд,Лидъл има още някой но съм го забравил,тези всички магазини се държат от еврейте това са верига от магазини по цяла Европа и цял Свят.Пловдив е 500000 човека макс ,не съм гледал с точност,и има 12-13 магазина големи,какво ще рече това че целия град пазарува от тези магазини че е със стотинки по евтино от малките магазини,този целия оборот се изпраща в Европа и в България не влиза цент от печалбата.
25
19
 
19
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 години
Хора събудете се при една война голяма като Трета Световна,Турците веднага ще предявят големи притенций към нашата земя и като нищо може да ни нападнат и със сигурност тогава Нато ,въобще ще му е на *** за нас,Ние трябва като народ да завием в посока Русия иначе тежко и горко на всички хора,освен тези който са обвързани с американците и изпълняват тяхните заповеди.Руснаците никога няма да ни прецакват така,както Американците,те са Християни и вярват в Господ а Американците са сатанисти
24
1
 
5
 
! Отговори
редник преди 6 години
:) добре че си от умните ! :) Красавец... :)
23
4
 
15
 
! Отговори
Stamat преди 6 години
Bravo. Edin dostoen 4ovek.
22
7
 
10
 
! Отговори
Тодоро Живков преди 6 години
Заради парите се водят войните,заради пари в днескашно време се заличават цели фамилий,никой няма да си занесе парите в другия свят,тези Еврей който са виновни за всичко от алчност ,скоро ще им се преобърне света,сега е материята,предстой любовта,Ванга е казала до 2023 всички Българи да са в България,2025 света ще е исцяло променен,лошото ще оцелеят много малко хора но България няма да бъде заличена тя ще най-малко повредена,само дотогава дано да не ни избият Американците за да ни вземат земята.
21
10
 
19
 
! Отговори
Тодор Живков преди 6 години
В Северна Корея според мен е рай за живеене,в тази държава ще има истинска любов,истинско и вечно приятелство,парите там не са нужни,и да ги имаш няма какво да си купиш толкова,и това е най хубавото нещо в цялата работа.Спордд мен хората от севера си живеят най-уникалния и смислен живот на тази планета,там истинските хора бъдат почитани и уважавани,със сигурност и няма убийства толкова,както днескашния случай в Меден Рудник в Бургаз.Хора парите са най-лошото нещо в този свят,заради тях се водят
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъщерята на Тиквата дезертира в САЩ.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редникАе, хей сплескан, аз не казвам, че всички славяни са скапани, а че този е от скапаните.А ти си от глупавите...
18
7
 
13
 
! Отговори
редник преди 6 години
До " Този Дриснюк е някакъв скапан славянин " Ти си Тюрк нали? Българите със Сърби и Руснаци се разбираме повече или по малко без преводачи . Прабългарите със Славяните точно така са се разбирали , защото сме братовчеди. 500 год. под турско ама с турците не се разбираме! Тука сме все " скапани славяни " :) Ти си знаеш какъв си ! Ама и ние знаем какви сме !!!
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става въпрос за уайт *** - избягал е, защото са го хванали да си разписва сам отпуски, фалшифицирайки чужди подписи.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С една дума и ние да последваме примера на този американски "Павлик Морозов"- ех, говежди надежди , как имсе иска на партийните секретарчета да се върне ,,правилният СТРОЙ"
15
7
 
9
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Не виждам смисъла защо трябва да ни занимават с един луд чак в С.Корея. Във всяка една лудница ги има.
14
6
 
36
 
! Отговори
до кофражиста преди 6 години
Младите хора се завръщат в България, рече Бойко Борисов и прати дъщеря си в САЩ.
13
7
 
23
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
"Този Дриснюк е някакъв скапан славянин, подобна англосаксонска фамилия няма."От толкова целуване на американски *** си забравил как им изглеждат лицата. Този е американец с типичните южняшки черти.
12
3
 
3
 
! Отговори
Митака преди 6 години
Хубава си е Корнелия. Младо гадже
11
16
 
22
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
"Колко е хубав соцализъма в Северна Корея" - рече другарката Нинова и прати сина си в САЩ
10
15
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Този Дриснюк е някакъв скапан славянин, подобна англосаксонска фамилия няма.Останал е да хранят и показват като мечка на синджир.
9
12
 
18
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Плювате по Америка, ама всеки тича и се моли за щатска виза. Пропаднала работа. Какво очакваш от държава където 50 процента от хората са русофили, погледнете Полша, Чехия, Унгария, на светлинни години от Бг. Къде е тайната според вас, в това че хората се осъзнаха на време и загърбиха миналото, дори забраниха комунизма. А вие тука целувайте Корнелия по задните части.
8
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"няма да пропуснем случая да изличим САЩ завинаги от картата на света"МНОГО ЯСНО БАТЕ!!! МАЧКАЙ КРАВАРНИКА!!!